Αποδέχθηκε την πρόταση Μελισσανίδη ο Μίκης Θεοδωράκης

Μέσω μιας συγκινητικής επιστολής προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη αποδέχθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης την πρόταση που του έγινε για τη θέση του επίτιμου προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού.

Μέσω μιας συγκινητικής επιστολής προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη αποδέχθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης την πρόταση που του έγινε για τη θέση του επίτιμου προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού. 

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας αυτού του Μουσείου στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, τόσο για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, όσο και για τον ρόλο που μπορεί να παίξει αναφορικά με το «σήμερα» και το «αύριο» του τόπου.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη: 

Αγαπητέ κ. Μελισσανίδη,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί με την ίδρυση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού χαρίζετε στους Έλληνες ένα πολύτιμο βήμα για την ανάδειξη του τεράστιου πλούτου και της μεγάλης συνεισφοράς της Μικράς Ασίας στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας.

Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τη βαθιά πληγή του ξεριζωμού από την μητρική γη, το Μουσείο αυτό αποτελεί φόρο τιμής για όλους εκείνους που χάθηκαν ή που ξεριζώθηκαν από τα ιερά χώματα από τα οποία ξεκίνησε ο ελληνικός πολιτισμός πριν χιλιάδες χρόνια.

Η μεγάλη καταστροφή μας δείχνει ακόμα ανάγλυφα και το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο εμφύλιος διχασμός: Στο μεγάλο, το απόλυτο, το ειδεχθές και ανεπανόρθωτο έγκλημα εναντίον του εαυτού μας, που έκοψε για πάντα τα φτερά ενός λαού προικισμένου και άξιου να βρίσκεται στην πρωτοπορία των πολιτισμένων λαών της οικουμένης.

Ας σκύψουμε λοιπόν σ’ αυτόν τον μεγάλο καθρέφτη που θα είναι το νέο Μουσείο για να δούμε το πρόσωπό μας, μήπως στο μέλλον μπορέσουμε να διδαχθούμε από το παρελθόν μας, ώστε κάποτε αυτός ο βασανισμένος τόπος να καταφέρει να πάει μπροστά.

Η τιμή που μου κάνετε να μου προτείνετε να γίνω επίτιμος πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Μουσείου αυτού, είναι μεγάλη. Βεβαίως, όπως γνωρίζετε, τόσο η ηλικία μου όσο και η υγεία μου δεν μου επιτρέπουν την ενεργό συμμετοχή μου. Αν όμως αυτή η τιμής ένεκεν παρουσία μου βοηθάει την επίτευξη ενός τόσο υψηλού στόχου, με μεγάλη συγκίνηση την αποδέχομαι.

Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι κάθε επιτυχία στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο.

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Μίκης Θεοδωράκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.