Μπαίνει και το PC στον αγώνα των Retro Consoles

Πόσοι απο εσάς θυμούνται τα DOS;Σίγουρα, έχετε ήδη ένα SNES Classic, ένα NES Classic και το Neo...

Πόσοι απο εσάς θυμούνται τα DOS;

Σίγουρα, έχετε ήδη ένα SNES Classic, ένα NES Classic και το Neo Geo Mini, αλλά τι γίνεται αν έχετε τη διάθεση να παίξετε παλιά παιχνίδια DOS στην τηλεόρασή σας; Με το PC Classic, μπορείτε, και το σύστημα έρχεται με μια ρετρό αισθητική για να σας πάει πίσω στην εποχή του Floppy Disk.

Όπως και άλλες “κλασικές” κονσόλες, το PC Classic από τη Unit-e είναι ένα μικροσκοπικό σύστημα που θα προ-φορτωθεί με “τουλάχιστον 30 παιχνίδια” DOS των δεκαετιών του ’80 και του ’90. Τα περισσότερα παιχνίδια θα είναι επίσης διαθέσιμα για αγορά αργότερα.

Η κονσόλα έρχεται σε μπεζ χρώμα με ρετρό στυλ και θα είναι διαθέσιμη σε τουλάχιστον ένα ακόμη χρώμα. Το σύστημα θα έρθει συσκευασμένο με ένα gamepad και η Unit-e σκέφτεται επίσης να συνδυάσει στο πακέτο ένα μίνι πληκτρολόγιο και ποντίκι, ενώ όλα τα παιχνίδια θα υποστηρίζουν και το gamepad και το πληκτρολόγιο. Η προγραμματισμένη τιμή είναι περίπου 100 δολάρια, και το crowdfunding θα ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν από την κυκλοφορία του στα μέσα του 2019.

Το PC Classic χρησιμοποιεί όντως μικροσκοπικές δισκέτες για να παίξει παιχνίδια. Σε ένα βίντεο επίδειξης, βλέπουμε το σύστημα σε δράση παίζοντας το αρχικό Doom, το οποίο τρέχει αρκετά ομαλά.

Στο πίσω μέρος του PC Classic υπάρχει θύρα HDMI, θύρες AV, καθώς και μια θύρα USB. Θα υποστηρίζει επίσης Bluetooth, οπότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα controllers αν δεν σας αρέσει το δικό του.

Φαίνεται λίγο περίεργο το να κυκλοφορήσει μια “κλασική” έκδοση ενός συστήματος που ενημερώνεται συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια, αλλά για όσους δεν πρόλαβαν την εξέλιξη των παιχνιδιών για PC στη δεκαετία του ’90, το PC Classic ακούγεται σαν μια καλή εμπειρία.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.