Η υπέροχη Άννα Καρίνα «Ζούσε τη Ζωή της» στο φιλμ του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Συνδυάζοντας μοναδικά τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ και μετατρέποντας το προσωπικό δράμα της ηρωίδας σ' ένα ευρύτερο κοινωνικό και φιλοσοφικό σχόλιο, ο σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ παρουσιάζει μία από τις πιο αντιπροσωπευτικότερες ταινίες του γαλλικού Νέου Κύματος, με πρωταγωνίστρια την σύντροφό του και μούσα του, Άννα Καρίνα. Η ταινία προβάλλεται σήμερα στο 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού...

Συνδυάζοντας μοναδικά τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ και μετατρέποντας το προσωπικό δράμα της ηρωίδας σ’ ένα ευρύτερο κοινωνικό και φιλοσοφικό σχόλιο, ο σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ παρουσιάζει μία από τις πιο αντιπροσωπευτικότερες ταινίες του γαλλικού Νέου Κύματος, με πρωταγωνίστρια την σύντροφό του και μούσα του, Άννα Καρίνα. Η ταινία προβάλλεται σήμερα στο 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, δίνοντας μας την ευκαιρία να την απολαύσουμε και πάλι επί της μεγάλης οθόνης, στο πλαίσιο του Αφιερώματος: «7η Τέχνη – 7 Γυναίκες – 7 Ταινίες».

«Ζούσε τη Ζωή της» (Vivre sa vie / My Life to Live – 1962) του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ
Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 22:15, στον Κινηματογράφο Τριανόν

Η Νανά (Άννα Καρίνα) είναι πωλήτρια σε κατάστημα δίσκων στο Παρίσι. Αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, εγκαταλείπει τόσο τον σύντροφό της όσο και τη δουλειά της και αρχίζει να εκπορνεύεται. Αναζητώντας την ευτυχία μακριά από τον σύζυγο και το παιδί της, βρίσκει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας στα πεζοδρόμια του Παρισιού.

Η ταινία μας παρουσιάζει σταδιακά αλλά και μεθοδικά, το πέρασμα της ηρωίδας από την ευκαιριακή, «ερασιτεχνική» εκπόρνευση, στην επαγγελματική πορνεία, καταγράφοντας μια σειρά από διαδοχικές στιγμές αυτής της πορείας.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.