Κέρδισε πολλά παραπάνω από τους τρεις βαθμούς

O Γιώργος Βασιλείου γράφει για την πολύτιμη νίκη που σημείωσε η ΑΕΚ επί της Ξάνθης και τα πολλαπλάσια οφέλη που έχει για την Πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Επιτέλους νίκη για την ΑΕΚ… Μετά από 33 ημέρες οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και ο κόσμος της ΑΕΚ έφυγαν με το χαμόγελο από το Ολυμπιακό Στάδιο. Το 2-0 επί της Ξάνθης πρόσφερε τεράστια ανακούφιση σε όλους. Ακόμα και στους… φροντιστές που λέει ο λόγος. Τέτοια ήταν η πίεση στο εσωτερικό των Πρωταθλητών μετά από πέντε σερί ήττες. Την είχε ανάγκη όσο τίποτε άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή τη νίκη ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του. Κυρίως για να επιστρέψει η ηρεμία. Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2018 είναι ευνοϊκό για τους “κιτρινόμαυρους” προκειμένου να “χτίσουν” ένα νέο σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων. Στο χέρι τους είναι να τα καταφέρουν. 

Στα του αγώνα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε για πρώτη φορά στον πάγκο, σε παιχνίδι πρωταθλήματος, τον Μάρκο Λιβάγια. Και για λόγους τακτικής, αλλά και για να ηρεμήσει μετά τα τελευταία γεγονότα. Εάν δεν έχετε ακούσει ή διαβάσετε τις δηλώσεις του Κροάτη επιθετικού κάντε το άμεσα… Θα καταλάβετε πολλά. Ο Λιβάγια δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. Ζήτησε συγνώμη και ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν. Εξήγησε ακόμα και τον μη πανηγυρισμό του. Η εμφάνισή του από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ήταν σαν αυτές που έκαναν τον κόσμο της ΑΕΚ να τον αγαπήσουν. Ίσως ο Λιβάγια να πήρε το μήνυμά του και ο ίδιος να κάνει τη δική του επανεκκίνηση. Αν και στο ματς με τη Λαμία θα είναι εκτός λόγω κίτρινων καρτών. Όπως και να ‘χει είναι απαραίτητος στην ομάδα. 

Το ματς με την Ξάνθη δεν ήταν εύκολο και λόγω του αντιπάλου, αλλά περισσότερο λόγω της ψυχολογικής πίεσης που βρισκόταν η ΑΕΚ. Το γρήγορο γκολ του Πόνσε λειτούργησε ως βάλσαμο για τους γηπεδούχους. Τους έδιωξε άγχος και νευρικότητα ή για την ακρίβεια τα ελαχιστοποίησε, τους έκανε τη ζωή πιο εύκολη στη συνέχεια του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ κατά διαστήματα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, σαν και εκεί που απέδιδε στην πρό κρίσης εποχή της. Ο Ουζουνίδης μας το έλεγε την Παρασκευή, αφού το κάναμε στην αρχή, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Να παίξουμε δηλαδή καλό ποδόσφαιρο. Και το έκαναν οι Πρωταθλητές. Με μια πειστική εμφάνιση κόντρα σε έναν αντίπαλο που την απείλησε μόλις μία φορά με τον Κίκε Μπουλά. Αντίθετα η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες να “κλειδώσει” τη νίκη πολύ πριν το γκολ του Λιβάγια. 

Η ΑΕΚ κέρδισε πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς που της έδωσε η νίκη επί της Ξάνθης. Το σημαντικότερο όλων: Κέρδισε την ηρεμία της. Κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα αρνητικά αποτελέσματα. H συνέχεια θα δείξει εάν η ΑΕΚ ξύπνησε πραγματικά. Τουλάχιστον έβγαλε αντίδραση γιατί και αυτή το τελευταίο διάστημα ήταν είδος προς… εξαφάνιση στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο. Η εμφάνιση του Β’ ημιχρόνου θα πρέπει να είναι οδηγός για την Ένωση από εδώ και στο εξής…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.