Στο μονόδρομο της νίκης

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τα δεδομένα του πρώτου αγώνα πρωταθλήματος του Ολυμπιακού στο 2019, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Είναι ξεκάθαρο πως στην ανατολή του νέου χρόνου ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πορευτεί στο μονόδρομο της νίκης στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλη διαδρομή που να οδηγεί προς την κορυφή της βαθμολογίας. Πρώτο εμπόδιο των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μισό της περιόδου είναι ο Λεβαδειακός.

Και θα ακολουθήσουν άλλα δύο εκτός έδρας ματς, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης, στους «Ζωσιμάδες» και στην Αρκαδία αντίστοιχα. Τρεις δύσκολες συνεχόμενες αποστολές για τους «Πειραιώτες», όπου οι παίκτες του Μαρτίνς θα πρέπει να μπουν με το πόδι στο γκάζι. Περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν πια στην κούρσα του τίτλου.

Χωρίς καμία αμφιβολία, το πρόγραμμα κρύβει παγίδες. Επιπλέον, δεν είναι σύνηθες για μία ομάδα να παίζει τρία συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος μακριά από την έδρα της. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του, πάντως, κοιτάζουν μονάχα την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση, προκειμένου να μη χάσουν το δάσος. Και τούτη είναι η μόνη ορθολογική προσέγγιση ενός ποδοσφαιρικού προγράμματος.

Επιπλέον, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον Πορτογάλο τεχνικό στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, εμφανίστηκε σίγουρος πως οι ποδοσφαιριστές του δε θα επαναλάβουν στη Βοιωτία τα λάθη του ματς κυπέλλου με την Ξάνθη. Διότι κατά γενική ομολογία, στα «Πηγάδια» οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκτός ρυθμού, εμφανώς επηρεασμένοι από τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος.

Φυσικά, όλα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί, όπου ο Μαρτίνς περιμένει συγκέντρωση, δύναμη και ταχύτητα από τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να νικήσουν έναν αντίπαλο που θα αμύνεται μαζικά και θα επιδιώξει να απειλήσει με αντεπιθέσεις ή μέσω στημένων φάσεων. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχουν δει οι «Πειραιώτες» ουκ ολίγες φορές από την αρχή της περιόδου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.