Sundered: Eldritch Edition Review

Ο θάνατος είναι και η συνέχεια τελικά…Στο πρωτότυπο review μας για το Sundered, το είχαμε...

Ο θάνατος είναι και η συνέχεια τελικά…

Στο πρωτότυπο review μας για το Sundered, το είχαμε βαθμολογήσει με 7.1, βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“H δεύτερη δουλειά της Thunder Lotus Games μοιάζει σαν να σχεδιάστηκε με αποκλειστικό στόχο να τεστάρει την υπομονή σας. Οι πειραματισμοί με τους roguelike μηχανισμούς και τα procedurally generated levels δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ ο βαθμός πρόκλησης της συγκεκριμένης δημιουργίας είναι απαγορευτικός για τον μέσο παίκτη. Προς τιμήν τους οι developers προσπαθούν να διορθώσουν κάποια προβλήματα με την κυκλοφορία διαφόρων patches, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά μέχρι το Sundered να καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας. Αν μείνουν πιστοί στις υποσχέσεις τους και προβούν στο κατάλληλο optimization, προσθέτοντας παράλληλα επιπλέον περιεχόμενο τότε πιθανόν στο μέλλον το Sundered να αποτελέσει το Metroidvania που ονειρευόμαστε”. Διαβάστε το review του Sundered για το PS4

Ενάμισι χρόνο μετά, διορθώθηκαν τα κακώς κείμενα ώστε το Sundered: Eldritch Edition να καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς του genre; Δυστυχώς όχι. Τα τεχνικά προβλήματα παραμένουν το μεγάλο αγκάθι του τίτλου. Συναντήσαμε και πάλι πάμπολλες μεταπτώσεις στο frame rate, ανεξαρτήτως docked ή handheld, όπως και στα loading times. Τα οποία παρότι βελτιώθηκαν μιας και κάποιες φορές πήγαιναν σφαίρα, τις περισσότερες ήταν ιδιαίτερα αργά. Τουλάχιστον, δεν αγγίξαμε το δίλεπτο, όπως την πρώτη φορά.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, συναντήσαμε ολικό crashάρισμα. Μία όπου μετά από θάνατο το loading screen κόλλησε… αιώνια στο 16% (στο φορητό) και μία όταν κάναμε τη μετάβαση από single player σε local co-op. Η Thunder Lotus Games όμως, πάντα φιλότιμη στην προσπάθεια να διορθώσει το προϊόν της, έβγαλε πολύ πρόσφατα patch (1.0.3) για το συγκεκριμένο bug. Η developer εταιρία ανέφερε επίσης στις σημειώσεις της, πως προσπαθεί να λύσει και το πρόβλημα όπου το παιχνίδι μπορεί να “παγώσει” όταν πάτε από ένα region στο άλλο, μετά από πολύωρη λειτουργία. Ευτυχώς εμείς δε βιώσαμε κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενοι στο local co-op, να τονίσουμε πως πρόκειται για ένα από τα καινούργια features που διατίθενται στην πλήρη έκδοση. Μπορούν να παίξουν μέχρι τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα, αλλά σας προειδοποιούμε: μοιράζεστε το υπάρχον HP όλοι. Μη νομίζετε δηλαδή ότι θα φέρετε τρία άμπαλα φιλαράκια, θα τα κάνετε meatshields και ξαφνικά το playthrough σας θα γίνει βολτούλα στο πάρκο… Όοοοχι εξυπνάκια, όλοι μαζί απ’ την αρχή θα καταλήξετε. Παρ’ όλ’ αυτά, η δική μας εμπειρία (τηρουμένου του challenging περιεχομένου πάντα) ήταν αρκετά smooth, με zoom out όταν απαιτείται και “τηλεμεταφορές”, στο σημείο του player 1, για όσους έμειναν πολύ πίσω (όταν τρέχατε να γλιτώσετε από τα hordes δηλαδή).

Τί άλλο προσφέρει η Eldritch Edition; Όλα τα παλιά updates και τρεις νέες περιοχές με αντίστοιχα quests, τα οποία ακολουθούν πιο puzzle πεπατημένες και συνίσταται θα λέγαμε (αλλά όχι απαιτείται) το co-op. Με την ολοκλήρωση των εν λόγω quests θα αντιμετωπίσετε -αφού τον βρείτε- έναν καινούργιο boss: τον τύπο που χτυπάει αυτό το καταραμένο το gong και σας κυνηγάνε όλα τα πλάσματα του (στην κυριολεξία) υπόκοσμου. Κάντε τον να πληρώσει για κάθε φορά που έστω το κοίταζε…

Από πλευράς gameplay, δε θεωρούμε πως υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις παλιότερες εκτιμήσεις μας. Το Sundered: Eldritch Edition παραμένει ανελέητο όποτε το επιθυμεί, θα συνεχίσετε να πεθαίνετε εκατοντάδες φορές αλλά τουλάχιστον θα σας αποζημιώσει το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, που μεταφέρεται άψογα (και) στην υβριδική κονσόλα της Nintendo. Αν κάτι μας φάνηκε διαφορετικό, ίσως είναι η ποσότητα των shards. Οπότε ναι, το συνεχόμενο button smashing και το όποιο (ηθελημένο από πλευράς σας) άσκοπο exploration πλέον απέκτησαν και άλλο νόημα πλην της επιβίωσης. Νομοτελειακά βέβαια, συνυπολογίζοντας πως όσο περισσότερο upgrade κάνετε τόσο αυξάνεται και το “κόστος” του σε κρυστάλλους, το grinding, στο δεύτερο μισό περίπου, δε το γλιτώνετε.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Thunder Lotus Games.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.