Προ-Ολυμπιακή πρεμιέρα στο Μπακού για τους πρωταθλητές του τραμπολίνο

Από το Αζερμπαϊτζάν ξεκινά η επιχείρηση διεκδίκησης της Ολυμπιακής πρόκρισης για τους πρωταθλητές του τραμπολίνο Απόστολο Κουταβά και Λίλα Κασάπογλου, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17 Φεβρουαρίου).

Από το Αζερμπαϊτζάν ξεκινά η επιχείρηση διεκδίκησης της Ολυμπιακής πρόκρισης για τους πρωταθλητές του τραμπολίνο Απόστολο Κουταβά και Λίλα Κασάπογλου, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17 Φεβρουαρίου).

Πρόκειται για τον πρώτο από τους συνολικά έξι αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG, που θα καθορίσουν την παγκόσμια κατάταξη του τραμπολίνο για τη διετία 2019-2020 και θα στείλουν τους κορυφαίους αυτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».
 
Οι Έλληνες πρωταθλητές αναχωρούν σήμερα (Τετάρτη 13/02) για το Μπακού, συνοδευόμενοι από τις προπονήτριες Βαρβάρα Βοϊβόδα και Ράνια Ρούτση, καθώς και από τον διεθνή κριτή Βαγγέλη Κολοζάκη.
 
Οι Κουταβάς και Κασάπογλου, θα αγωνιστούν το Σάββατο (16/02) στους προκριματικούς του ατομικού τραμπολίνο, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, με την προσδοκία να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να κυνηγήσουν το εισιτήριο για την οκτάδα των τελικών της Κυριακής (17/02). Το εγχείρημά τους αναμένεται δύσκολο, καθώς στο στάδιο “Milli Gimnastika Arenasi” θα βρίσκονται 144 αθλητές και αθλήτριες (79 άνδρες, 65 γυναίκες) από 31 χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των κορυφαίων ονομάτων του παγκόσμιου τραμπολίνο.
 
Βάσει της θέσης που θα καταλάβουν στο Μπακού, οι αθλητές θα κερδίσουν ανάλογους πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, από τον 1ο κάθε κατηγορίας πού θα επιβραβευθεί με 60 πόντους μέχρι και τον 30ό που θα πάρει 1 πόντο.
 
Θα ακολουθήσουν άλλα πέντε αντίστοιχα παγκόσμια κύπελλα (Απρίλιος 2019: Μινσκ – Λευκορωσία, Σεπτέμβριος 2019: Χαμπαρόφσκ – Ρωσία, Οκτώβριος 2019: Βαγιαδολίδ – Ισπανία, Φεβρουάριος 2020: Μπακού – Αζερμπαϊτζάν, Απρίλιος 2020: Μπρέσια – Ιταλία) για να προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη, μέσα από την οποία τουλάχιστον ένας άνδρας και μία γυναίκα θα πάρουν το Ολυμπιακό εισιτήριο.
 
Συνολικά 16 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», κερδίζοντας την πρόκριση μέσα από τρία διαφορετικά μονοπάτια:
 
Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2019: Μέσα από το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο επίσης θα φιλοξενηθεί στο Τόκιο (28 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου), θα δοθούν έως οκτώ εισιτήρια ανά φύλο. Υποψήφιοι θα είναι οι ισάριθμοι φιναλίστ, αλλά δικαίωμα πρόκρισης θα έχει μόνο ένας άνδρας και μία γυναίκα από κάθε χώρα.
Ηπειρωτικά πρωταθλήματα 2020: Για τις ηπείρους που δεν θα έχουν ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή εκπροσώπηση μέσω του παγκόσμιου πρωταθλήματος, προβλέπεται να δοθεί μία θέση ανά φύλο μέσα από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα της ερχόμενης χρονιάς.
Παγκόσμια κατάταξη 2019-2020: Όλες οι υπόλοιπες διαθέσιμες Ολυμπιακές θέσεις (από ένα έως εννέα εισιτήρια, ανά φύλο) θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από τους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία θα έχει διαμορφωθεί βάσει των αγώνων της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου. Επιλέξιμοι θα είναι ακόμη και εκπρόσωποι χωρών με εξασφαλισμένη Ολυμπιακή συμμετοχή: Έως τέσσερις χώρες θα έχουν δικαίωμα να στείλουν και δεύτερο αθλητή / δεύτερη αθλήτρια στο «Τόκιο 2020», εφόσον ο πρώτος / πρώτη έχει προκριθεί μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2019.
 
Επιπλέον, ανεξάρτητα από όλη την παραπάνω διαδικασία πρόκρισης, ένα εισιτήριο (σε άνδρα ή γυναίκα) θα δοθεί στη διοργανώτρια Ιαπωνία, εφόσον δεν έχει κερδίσει την εκπροσώπησή της με αγωνιστικά κριτήρια, ενώ άλλο ένα εισιτήριο (σε άνδρα ή γυναίκα) θα απονεμηθεί από την Τριμερή Επιτροπή της Δ.Ο.Ε..


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.