Μπάνκι: «Απογοητευμένος από την ήττα»

Ο Λούκα Μπάνκι εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και την απορία του για τους ορισμούς των διαιτητών.

Ο Λούκα Μπάνκι εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και την απορία του για τους ορισμούς των διαιτητών.

Αναλυτικά:

Για το ματς:
«Φυσικά είμαι απογοητευμένος από αυτή την ήττα. Επιθυμούσα να παίξουμε μέχρι το τέλος του αγώνα στο επίπεδο των αντιπάλων μας. Και σήμερα ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε παίκτες τέτοιου επιπέδου. Προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους να κλείσουμε τα κενά, αλλά η διαφορά ήταν το μεγάλο αβαντάζ του Ολυμπιακού. Παρ’ όλα αυτά και στα ριμπάουντ είχαμε δύναμη να αντισταθούμε. Καταλαβαίνετε ότι ήταν δύσκολο να έχουμε πλεονέκτημα και ειδικά όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις βολές.

Με αυτά τα δεδομένα το ότι χάναμε στο ημίχρονο μόνο με 3 πόντους δείχνει την προσπάθειά μας. Δεν είμαστε σε καλή φάση, ούτε σε εμπιστοσύνη και ούτε σε ψυχολογική κατάσταση. Πιστεύαμε ότι θα είχαμε έναν νέο παίκτη, αλλά δεν το καταφέραμε. Όπως αντίθετα έκανε ο Ολυμπιακός με τον Τσέρι και αυτό σήμαινε πως ο νέος παίκτης έφερε ενέργεια. Είναι ένας αθλητής με πιο ελεύθερο μυαλό γιατί είμαι πεποισμένος πως πολλά από τα λάθη μας ήταν αποτέλεσμα της έντασής μας. Σε αυτό το παιχνίδι δεν κερδίσαμε ούτε μία περίοδο αλλά η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το τρίτο δεκάλέπτο που ήταν τέσσερις πόντοι. Σε αυτό το κομμάτι μέτρησαν πολύ τα τελευταία δύο λεπτά.

Αν δεν είχε γίνει αυτό στα τελευταία λεπτά, θα ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το φινάλε. Από εδώ και πέρα, έχουμε μπροστά μας διακοπή. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αναπαράξουμε την ενέργεια των απόντων, να γυρίσουν οι τραυματίες και να επανέλθουν σε καλή κατάσταση. Ένας άλλος παράγοντας που δημιούργησε πρόβλημα ήταν οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, που ήταν αποτέλεσμα λαθών και αυτοί οι πόντοι ήταν αποτέλεσμα και της σωματικής δύναμης των παικτών του Ολυμπιακού.

Πραγματικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια μεγάλη διαφορά στις βολές, δεν μπορώ να την καταλάβω. Ο Ολυμπιακός βάζει την μπάλα κοντά στο καλάθι, αλλά και εμείς δεν πήραμε κανένα πλεονέκτημα από τις διεισδύσεις μας. Η διαφορά στις βολές δεν είναι φωτογραφία αυτού που συνέβη στο γήπεδο. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να βελτιώσουμε την ομάδα, την κατάσταση και να βελτιώσουμε την ικανότητα της ομάδας να παίζει με ομάδες τέτοιου στυλ».

Για τους ορισμούς των διαιτητών:
«Γνωρίζω την ιστορία. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να κάνω εξήγηση σε αυτό το γεγονός. Δεν καταλαβαίνω το γεγονός που έχουν αποκλειστεί αυτοί οι διαιτητές. Αυτό που έγινε δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό ώστε να μένουν εκτός κλήρωσης τις τελευταίες αγωνιστικές. Ξέρω ότι συμβαίνουν κι άλλα πράγματα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό. Υπάρχει κάτι για το οποίο έχουν καταδικαστεί; Αν δεν έχουν καταδικαστεί για κάτι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπαίνουν σε κληρώσεις.

Είναι ειλικρινές ένα σημαντικό πρωτάθλημα όπως αυτό, που ζει μια σημαντική στιγμή όσο αυτή είναι άσχημο σε αυτό το επίπεδο που είναι υψηλό και ο Παναθηναϊκός πάει να πετύχει κάτι σπουδαίο, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για τα πλέι οφ. Και κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα που δείχνουν ότι μέχρι το τέλος οι ομάδες θα παλέψουν, άρα χρειάζονται καλύτεροι διαιτητές και αποφάσεις και στο τέλος της ημέρας χρειάζονται καλύτερες προσπάθειες. Άρα είναι αναγκαίο να βλέπουμε τους καλύτερους διαιτητές στο γήπεδο.

Εγώ είδα στο παρκέ διαιτητές πολύ προετοιμασμένους, που ήξεραν πως να προσεγγίσουν τον αγώνα. Πιστεύω μόνο ένας από αυτούς ήταν νέος για εμάς. Αλλά είδα ότι δεν υπήρχαν ίδια κριτήρια διαιτησίας. Παρ’ όλα αυτά οι διαιτητές έιναι πολύ καλά προετοιμασμένοι. Εμείς ήμασταν τυχεροί να έχουμε ένα τέτοιο διαιτητικό τρίο και σε εμάς όπως και σε άλλα γήπεδα έγιναν σημαντικά και αποφασιστικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως χρειάζονται οι καλύτεροι διαιτητές, χωρίς δεύτερη σκέψη».

Για τα πολλά τρίποντα που επιχείρισε η ομάδα του:
«Σίγουρα ο αριθμός των σουτ τριών πόντων που κάναμε είναι αποτέλεσμα επιλογών του αντιπάλου. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι είναι δική μας στρατιγική. Σίγουρα και εμείς βρίσκαμε άλλες εναλλακτικές μέσα στο παιχνίδι. Από την αρχή του παιχνιδιού δεν είχαμε παίκτες κυριαρχικούς στο ζωγραφιστό. Στην περιφέρεια χάσαμε τον καλύτερο παίκτη μας και όταν αντιμετωπίζεις τέτοια μεγέθη και επιθετικότητα τότε βρήκαμε σουτ από την περιφέρεια χωρίς αυτό να είναι αρχική επιλογή μας, αλλά μας ώθησε ο αντίπαλος. Το δεύτερο πλάνο μας θα ήταν να παίρναμε κάποιες περισσότερες βολές μέσα από τις διεισδύσεις μας.

Ο Λαρεντζάκης έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Έδωσε τα πάντα, έδωσε ενέργεια. Έκανε μεγάλη πρσοπάθεια και στις δύο πλευρές. Στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα έτσι όπως διάβαζε το παιχνίδι δεν υπήρχε πολύ σοβαρή προσπάθεια να κερδίσουμε και πιστεύω ότι η αλλαγή έγινε επειδή τελείωσε το παιχνίδι. Άρα ο λόγος να βγει έξω ήταν για να τον προστατεύσω. Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε, εάν ήμασταν κοντά στο σκορ».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ:
«Για τον κόουτς Πιτίνο θα πρέπει να κάνουμε ένα σχόλιο για το τι περιμένει αρχικά. Εάν έχετε το προνόμιο να πάτε στην Αμερική καταλαβαίνετε. Ο κόουτς Πιτίνο είναι ένας θρύλος που έχει δουλέψει στα καλύτερα προγράμματα, άρα σημαίνει πως έχει ζήσει την απόλυτη τελειώτητα σε κάθε επίπεδο. Είναι σημαντικό για το επάγγελμά μας να αντιμετωπίζω προπονητές τέτοιου επιπέδου. Δίνουν κίνητρο σε όλους με την παρουσία τους. Τέτοιοι προπονητές μπορούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί το πρωτάθλημα. Η κατάσταση στο κλαμπ είναι πως θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας μοντέλο. Αυτό δεν ξεκινάει από τις συνθήκες εδώ. Εδώ δουλεύουμε πολύ καλά.

Έχουμε δημιουργήσει δικούς μας χώρους, μια ταυτότητα και μια πολύ καλή βοήθεια του κόσμου. Ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι ένας ιδεαλιστής πιο πολύ από πρόεδρος. Και κατάλαβε αρκετά νωρίς ότι για να δώσεις μέλλον στην ομάδα χρειάζεται ένα σπίτι. Το να μπεις σε ένα νέο περιβάλλον θα πρέπει να διαμορφώσεις νέες στρατιγικές. Πραγματικά χαίρομαι εάν αυτό συμβαίνει. Θα είναι μαι τεράστια άνοδος επιπέδου. Θα δημιουργήσουμε μια ακόμα καλύτερη ταυτότητα, θα δώσουμε νέα ώθηση και στις ακαδημίες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις συνθήκες και τις θυσίες να κάνουν τα παιδιά των ακαδημιών προπόνηση. Θα πρέπει να βλέπουμε την αρχή της πυραμίδας, την πρώτη ομάδα, αλλά η ΑΕΚ δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα, έχει σημαντική παράδοση και είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξεχνάμε.

Χωρίς την προϊστορία των ακαδημιών μας να μην είχαμε τόσα πρωταθλήματα και δεν θα είχαμε τέτοια απόδοση κάθε χρόνο. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέους οπαδούς, να έχουν καλή προσέγγιση από ένα νέο προπονητή, ένα νέο τζένεραλ μάνατζερ. Οι ακαδημίες είναι η βάση της πυραμίδας και θέλουν ώθηση από όλη την ΑΕΚ. Από έναν άνθρωπο σαν τον Αγγελόπουλο όλοι περιμένουν την προοπτική και ένα όραμα στην ομάδα. Στην Ιταλία συνηθίζουμε να λέμε να προσπαθείς να κάνεις ένα εργοστάσιο, όχι να βάλεις χρήματα στο τώρα, αλλά να βρεις χρήματα από σπόνσορες. Αλλά και αρκετά άλλα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις όταν είσαι φιλοξενούμενος. Είμαστες χαρούμενοι αλλά αυτό δεν είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για το μέλλον της ΑΕΚ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.