Ψηφίστε τον MVP του Ολυμπιακού

Ο Νίκος Γαβαλάς αναζητεί μέσα από το προσωπικό του blog τον πολυτιμότερο παίκτη των «ερυθρόλευκων» στη σεζόν που τελειώνει και ζητάει την ψήφο σας.

Η ώρα του απολογισμού πλησιάζει. Μπορεί να έχει απομείνει μονάχα το ματς με την ΑΕΛ στον κάμπο όπου ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει στις 5 Μαΐου τις υποχρεώσεις του στη σεζόν, ωστόσο έχουμε και έχετε όλα τα στοιχεία για να βγάλουμε τον MVP του. 

Στο… ψηφοδέλτιο θα βάλουμε πέντε ποδοσφαιριστές, τον Κώστα Φορτούνη, τον Γκιλιέρμε, τον Ντανιέλ Ποντένσε, τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, και τον Μαντί Καμαρά.

Οι τρεις πρώτοι είναι οι μόνοι «ερυθρόλευκοι» που έχουν ξεπεράσει τα 2.000 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο Ποντένσε αγωνίστηκε 2.324 λεπτά σε 27 αναμετρήσεις, ο Φορτούνης έπαιξε 2.237 λεπτά επίσης σε 27 ματς και ο Γκιλιέρμε 2.070 σε 23 παιχνίδια. Το «φράγμα» των 2.000 λεπτών θα το είχε “σπάσει” και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αν δεν έμενε εκτός δράσης τον κρίσιμο Φεβρουάριο λόγω τραυματισμού. Μία αγωνιστική πριν από το «φινάλε» έχει 1.989 λεπτά συμμετοχής.

Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι καταλυτική η επίδραση του Κώστα Φορτούνη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Από τα πόδια του περνάνε πολλές μπάλες. Φαίνεται και από το γεγονός πως έφθασε τις 335 πάσες στο πρωτάθλημα και τις 69 τελικές. Επιπλέον, πανηγύρισε 12 γκολ, ενώ έβγαλε και 9 ασίστ.

Από την πλευρά του ο Γκιλιέρμε που έχασε τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος καθώς η φυσική κατάστασή του δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο, τρέχει ακατάπαυστα στη μεσαία γραμμή. Τα 65 κλεψίματά του (έχει τα περισσότερα από όλους τους συμπαίκτες του) και οι 229 πάσες επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Στις τελευταίες αγωνιστικές πάτησε με μεγαλύτερη συχνότητα τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων μετά από εντολή του Μαρτίνς και έφθασε έτσι τα 4 γκολ. Συμπλήρωσε 21 τελικές ενώ έχει και μία ασίστ.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό. Πόσο απαραίτητος ήταν στο παιχνίδι της ομάδας του, φάνηκε πολύ στα ματς του Φεβρουαρίου (έκριναν τους εγχώριους και τους ευρωπαϊκούς στόχους των «Πειραιωτών») από τα οποία έλειψε εξαιτίας τραυματισμού.  Ο απολογισμός του είναι 4 γκολ, 13 τελικές και 6 ασίστ.

Ο δαιμόνιος Ντανιέλ Ποντένσε έκανε άνω – κάτω τις αντίπαλες άμυνες από τα άκρα. Έφθασε τις 191 πάσες, τις 51 τελικές, τις 8 ασίστ και τα 5 γκολ, κερδίζοντας έτσι την πάντα απαιτητική εξέδρα των «Πειραιωτών».

Όσο για τον Μαντί Καμαρά, μετράει 36 κλεψίματα, 154 πάσες, 32 τελικές, 5 γκολ και μία ασίστ, σε μία σεζόν που ήρθε άγνωστος στην Ελλάδα, υποχρεώνοντας με τις εμφανίσεις του μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να βάλουν το όνομά του στη μεταγραφική τους λίστα.

Εσείς, σε ποιόν ποδοσφαιριστή θα βάλετε σταυρό στην ψηφοφορία για τον MVP του Ολυμπιακού της περιόδου 2018-19;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.