Φοβάται ο Σιλβα τον Πογετ και ο Πογετ τον Σιλβα…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και τους δυο προπονητές των δυο μονομάχων της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ.

Παραφράζοντας τη γνωστή ελληνική παροιμία με το θεριό και τον Γιάννη, νομίζω ότι έχουμε μια πρώτη εικόνα του τι περιμένουμε να δούμε σε λίγες ώρες στο ολυμπιακό στάδιο. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο εκτός έδρας ματς ως η καλύτερη ομάδα της χώρας γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο με τους αριθμούς (καλύτερη επίθεση καλύτερη άμυνα και αρκετές πρωτιές στις σημαντικές στατιστικές κατηγορίες), άλλα και μέσα στο γήπεδο. Έχει στόχο το αήττητο πρωτάθλημα και γνωρίζει καλά πως αν περάσει από το ΟΑΚΑ θα κάνει δικό του ακόμα ένα κάστρο. Έστω κι αν θεωρητικά και πρακτικά έχει καλύτερο και πιο γεμάτο ρόστερ, έχω την εντύπωση ότι ο Πορτογάλος κάθε άλλο παρά ανοιχτά θα παίξει για να πιάσει από το λαιμό την ΑΕΚ. Το είδαμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ απέναντι σε έναν ακίνδυνο δικέφαλο. Πρώτα το μηδέν πίσω και αν έρθει το γκολ μπροστά δε θα πούμε όχι. Έτσι κι αλλιώς οι ερυθρόλευκοι με τις πολλές επιλογές στα στημένα και την υπέροχη τους στη φυσική κατάσταση με πολλά γκολ μετά το 70, κάποιες ευκαιρίες θα τις βρουν, το αν θα γίνουν γκολ είναι άλλη ιστορία. 

Από την άλλη η ΑΕΚ πηγαίνει στο ντέρμπι με πρωτόγνωρες συνθήκες και την ευφορία που είχε προκαλέσει το 9-0 να κοπάζει μετά την ήττα στο Περιστέρι. Ο Πογετ σε αντίθεση με τους περισσότερους από σας δε μου γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι κι αν δεν ήταν ξένος αλλά Έλληνας, η γκρίνια για την απόδοση της ένωσης θα είχε πνίξει την ομάδα, παρά τις νίκες που την έχουν φέρει στη δεύτερη θέση. Σε λίγες ώρες θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί και κάτι άλλο εκτός από κλεφτοπόλεμο και θα πρέπει να το κάνει μπροστά σε 50 χιλιάδες οπαδούς και εκατομμύρια άλλους που θα δουν την αναμέτρηση από τα κανάλια novasports. Σ αυτό το ντέρμπι θα παίξουν και οι προπονητές με τη διαφορά πάντως να είναι ότι ο Σίλβα έχει πολύ λιγότερα να χάσει απ’ ο,τι ο Πογετ. Θυμίζουμε ότι ο Δέλλας έφυγε επειδή έχασε 4 και όχι 2-0 στο Καραϊσκάκης. Ωραίες οι δηλώσεις για άντρες στα ντέρμπι κι όλα αυτά αλλά το γήπεδο είναι καθρέφτης και για τους προπονητές, όχι μονό για τους παίχτες.

ΥΓ. Καλό κουράγιο στον Καλογερόπουλο, που σφυρίζει ένα από τα πιο “βαριά” παιχνίδια της σαιζόν.

ΥΓ.1 τι είναι η ρημάδα η σποριάρα, τώρα ο Ολυμπιακός ψάχνει τις μεγάλες νίκες για να προκριθεί και ίσως να μην του φτάσουν και αυτές αν δεν πάρει τις διάφορες. Από την άλλη με τις 2 προσθήκες στα γκαρντ και το 4-3 μετά την πρώτη φάση το μέλλον μοιάζει ευοίωνο για τον Παναθηναϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.