Σεβαστής: «Θέλουμε ίση μεταχείριση»

Αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα με την αναστολή λειτουργίας, εμφανίζεται ο Βασίλης Σεβαστής.

Αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα με την αναστολή λειτουργίας, εμφανίζεται ο Βασίλης Σεβαστής. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εμφανίστηκε απογοητευμένος από την επιχορήγηση του 2012, την οποία αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υπογράμμισε πως αδίκως έγινε μείωση σε αυτόν, την ίδια στιγμή που σε άλλες ομοσπονδίες, δεν έγινε κάτι ανάλογο. Επίσης, ξεκαθάρισε πως ισχύει κανονικά η αναστολή λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ.

Αρχικά, ο Σεβαστής τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη: «Περιμέναμε τουλάχιστον ίση μεταχείριση, αλλά βρεθήκαμε με μείωση 1,9 εκατομμύρια ευρώ από το 2010, ενώ υπήρχε ήδη μείωση 900.000 ευρώ στο ποσό του 2011. Ο κ. Μπιτσαξής είχε πει πως η πολιτική υπολογισμού ξεκίνησε με βάση τον ΣΕΓΑΣ. Είχαμε καταθέσει πενταετή σχεδιασμό, με ανάπτυξη επί μέρους δράσεων και με κοστολόγηση και ανακαλύψαμε, μετά την ανακοίνωση των επιχορηγήσεων, ότι ενώ από τον ΣΕΓΑΣ κόπηκαν ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ, από άλλες ομοσπονδίες δεν κόπηκε ούτε ευρώ».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για εκβιαστική απόφαση η αναστολή της λειτουργίας: «Δεν επιλέξαμε τη αναστολή για να ασκήσουμε εκβιασμό αλλά γιατί βρισκόμαστε σε αδιέξοδο που δεν μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε καν τους πρώτους αγώνες. Οι ομοσπονδιακοί είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2011 και οι σωματειακοί από τον Μάρτιο του ίδιου έτους ενώ οι αθλητές πήραν τα οδοιπορικά τους έως και τον Φεβρουάριο εφέτος μέσω της επιχορήγησης για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Η αναστολή δεν είναι εκβιασμός αλλά black out. Δεν θέλω να πιστεύω πως έχει γίνει σκόπιμα τέτοια μείωση. Έχουμε οφειλές προς προμηθευτές ακόμη και του Μαραθωνίου που δεν προσέρχονται καν πλέον στους διαγωνισμούς. Κινδυνεύει ο Μαραθώνιος του 2012.
Ήδη με κάλεσε ο Υπουργός Αθλητισμού. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει το επόμενο δεκαήμερο, μέχρι την Ανάσταση . Είμαστε σε διαπραγματεύσεις πλέον. Θα πρέπει να δοθούν δεσμεύσεις από την απερχόμενη κυβέρνηση, διότι έρχονται εκλογές».

Επίσης, τόνισε: «Ναι, να γίνουν περικοπές στον αθλητισμό. Βλέπουμε να λιμοκτονούν άνθρωποι με την παρούσα οικονομική κατάσταση, αλλά δεν οφείλεται σε αυτό η μείωση που έχει υποστεί ο ΣΕΓΑΣ. Αυτή την στιγμή φτάσαμε να μην έχουμε ταμειακή διευκόλυνση ούτε από το πρακτορείο ταξιδιών. Χρειάστηκε να δώσουμε επιτόπου 5.000 ευρώ για να βγάλει τα εισιτήρια για τον αγώνα ανωμάλου εδάφους πριν λίγες μέρες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΕΓΑΣ το φθινόπωρο τόνισε: «Η σκέψη να φύγουμε ίσως υπάρχει. Έχουμε υποχρέωση όμως να αγωνιστούμε. Καθένας θα σκεφτεί τι θα κάνει το φθινόπωρο. Θα προσπαθήσουμε ως τότε να αποφύγουμε τα εμπόδια στην προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς».

Τέλος, ο Σεβαστής υπογράμμισε: «Δεν μπορεί να κλείσει ο ΣΕΓΑΣ. Το πρώτο κριτήριο για την αθλητική εθνική προτεραιότητα είναι η παράδοση. Και ο ελληνικός στίβος βρίσκεται παντού από το 1896. Θα δούμε τον απολογισμό στο Λονδίνο για το ποια ομοσπονδία έχει επιτυχίες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.