Ερευνάται για δωροδοκία ο Αλ-Κελαϊφί

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας με την κατηγορία της ενεργούς δωροδοκίας σχετικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου στο Κατάρ.
0
Γιαννίκος Δούσκας
23/05/2019 • 15:43
Στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφι
  • shares
Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, κατηγορείται για διαφθορά κι ενεργό δωροδοκία σε έρευνα που διεξάγει η εισαγγελία του Παρισιού σχετικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου στο Κατάρ. 

Ο Γάλλος εισαγγελέας Ρενό Φαν Ράινμπεκε, στο πλαίσιο της έρευνάς του για το ντόπινγκ Ρώσων αθλητών στίβου, ανακάλυψε δύο εμβάσματα ύψους 3,1 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία του αδερφού του Αλ-Κελαϊφί σε εταιρεία του υιού του Λαμίν Ντιάκ. Ο Λαμίν Ντιάκ διετέλεσε πρόεδρος της IAAF από το 1999 έως το 2015 και καταδικάστηκε από τις γαλλικές Αρχές για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος. 

Σύμφωνα με το Γάλλο εισαγγελέα τα συγκεκριμένα εμβάσματα είχαν ως στόχο την ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου στην Ντόχα του Κατάρ το 2017. Τελικώς, η διοργάνωση του 2017 ανετέθη στο Λονδίνο κι εκείνη του 2019 στην Ντόχα. 

Ο δικηγόρος του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, Φρονσίς Σπινέρ, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία εμπλοκή και πως το όνομά του δεν εμφανίζεται σε κανένα έγγραφο. Η εισαγγελία κατηγορεί για ενεργό δωροδοκία και τον Γιουσέφ Αλ-Ομπαϊντλί, νυν πρόεδρο του beIN Group, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παρί Σεν Ζερμέν και στενό φίλο του Αλ-Κελαϊφί. 

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
15/06/2019 • 07:16

"Τελικοί" με φόντο την άνοδο και ντέρμπι με φόντο έναν τελικό!

Μικρό προβάδισμα έχουν οι γηπεδούχοι στα πλέϊοφ της Ιταλικής Serie C και της Ισπανικής Segunda División με τους αντιπάλους τους όμως ικανούς στο να αντισταθούν σθεναρά. Το πρώτο ντέρμπι του Κόπα Αμέρικα μπορεί να έχει γκολ γιατί διαθέτει ποιότητα και πάθος για διάκριση!