Στα πρότυπα της Άρσεναλ…

Κορυφώνονται οι συζητήσεις του Νικολαϊδη με επιχειρηματίες για τη "σωτηρία" της ΑΕΚ. Πρωταρχικός στόχος των υποψήφιων επενδυτών η ανέγερση γηπέδου, με την αποπληρωμή των δανείων και όχι ο πρωταθλητισμός, φέρνοντας ως παράδειγμα την πολιτική που ακολούθησε η Άρσεναλ το 2006.

Κορυφώνονται οι συζητήσεις του Ντέμη Νικολαϊδη με επιχειρηματίες για τη “σωτηρία” της ΑΕΚ. “Στα πρότυπα της Άρσεναλ” θέλουν να κινηθούν οι υποψήφιοι επενδυτές, με πρωταρχικό στόχο την ανέγερση γηπέδου σε συνδυασμό με την αποπληρωμή του και όχι τον πρωταθλητισμό.

Εδώ και αρκετό καιρό ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ο μοναδικός που κάνει ουσιαστικές προσπάθειες για να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο δικέφαλος. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με επιχειρηματίες (ένας απ’ αυτούς είναι ο Γιάννης Μπεθάνης), με σκόπό να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, ενώ έχουν ήδη προχωρήσει οι συζητήσεις και για το θέμα της ανέγερσης του γηπέδου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του novasports.gr για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει εκτενέστατη κουβέντα, αφού πρόκειται για τον άμεσο στόχο των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι έχουν τονίσει στον Νικολαϊδη ότι θέλουν να …βαδίσουν στα πρότυπα της Άρσεναλ. 

Τι σημαίνει αυτό; Όπως πριν από μερικά χρόνια ο Λονδρέζικος σύλλογος έβαλε ως προτεραιότητα την ανέγερση του γηπέδου “Emirates” και φυσικά την αποπληρωμή της κατασκευής του και όχι την σπατάλη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μεταγραφές παικτών, ανάλογα θέλουν να πράξουν και στην Ένωση. Επιθυμούν δηλαδή να ρίξουν το βάρος αρχικά στην αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ, αλλά και συγχρόνως σ’ αυτή των δανείων που αναμένεται να χορηγηθούν για να γίνει πράξη το όνειρο του γηπέδου. Αυτός θα είναι ο βασικός στόχος τα πρώτα χρόνια, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του τμήματος σκάουτιγκ και η ανάδειξη ταλέντων και όχι ο πρωταθλητισμός.

Κάτι δηλαδή που αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση της Άρσεναλ, η οποία ναι μεν από το 2006 και μετά δεν έχει πανηγυρίσει κανέναν τίτλο, αλλά έχει εκτοξεύει τα έσοδά της μέσω του “Emirates”. Τα λόγια άλλωστε του Γάλλου άσσου, Σαμίρ Νασρί, όταν αποχωρούσε από το σύλλογο του Λονδίνου για να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι αποδεικνύουν τα παραπάνω: “Η Arsenal παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά μετά την ανέγερση του Emirates έχει χάσει πολλά. Οι φιλοδοξίες μας έχουν αλλάξει. Όμως, δεν έχει να κάνει με τον Αρσέν Βενγκέρ αλλά με την πολιτική του συλλόγου”.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες του novasports.gr ήδη έχει γίνει κρούση σε ισχυρό οικονομικά χορηγό επικοινωνίας για να αναλάβει ένα σημαντικό ποσοστό του πρότζεκτ του γηπέδου, με αντάλλαγμα είτε το όνομα, είτε φυσικά ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών χώρων. Φυσικά οι συζητήσεις συνεχίζονται και αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.