Αναχωρούν αύριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λυκείων οι ομάδες του Παπαχαραλάμπειου Εκπαιδευτηρίου

Μαθητές και μαθήτριες Λυκείου έχουν το δικό τους ξεχωριστό κίνητρο αυτές τις ημέρες στην επιτραπέζια αντισφαίριση και αναγκαστικά είναι σε εγρήγορση σε ολόκληρη την εορταστική περίοδο.

Μαθητές και μαθήτριες Λυκείου έχουν το δικό τους ξεχωριστό κίνητρο αυτές τις ημέρες στην επιτραπέζια αντισφαίριση και αναγκαστικά είναι σε εγρήγορση σε ολόκληρη την εορταστική περίοδο. Οι ομάδες, που πρώτευσαν πριν από λίγο καιρό στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων, αναχωρούν αύριο, ανήμερα του Πάσχα, για τη Μάλτα προκειμένου να πάρουν μέρος στο καθιερωμένο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα. 

Τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην επιτραπέζια αντισφαίριση το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο. To ιδιωτικό σχολείο του Περιστερίου θα παραταχθεί στο ομαδικό μαθητών με τους αθλητές Νίκο Βλαχάκη, Δημήτρη Στάμου και Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη και στο ομαδικό μαθητριών με τις αθλήτριες Ιωάννα Γερασιμάτου, Έλσα Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου και Ευαγγελία Τρωαδίτη. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο προπονητής του Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας Νίκος Γιαννίτσας. Παρών στους αγώνες θα είναι και ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Ζαχαρόπουλος, ενώ στην αποστολή βρίσκονται ακόμα πέντε άτομα από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την  International School Sport Federation. Φέτος γίνεται στη Ζίρα (πολύ κοντά στη Βαλέτα) αρχίζει μεθαύριο Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 14 του μήνα. Η Μάλτα το φιλοξενεί για δεύτερη φορά μετά το 2008. Τα πρωτάθλημα αφορά πολλά αθλήματα και στην επιτραπέζια αντισφαίριση περιλαμβάνει το ομαδικό και το απλό. Συνολικά στο άθλημα θα πάρουν μέρος 18 χώρες. Η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή ουσιαστικά μόνο στο ομαδικό, απλά στο δεύτερο κομμάτι της διοργάνωσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν και ατομικά ματς ανεπίσημου χαρακτήρα. Στο ομαδικό μπορούν να κυνηγήσουν τη διάκριση και αν τερματίσουν στην πρώτη τριάδα θα έχουν προνόμια (με βάση τα σημερινά ισχύοντα…) για την εισαγωγή σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι..  

Το ομαδικό θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη. Στους μαθητές η Ελλάδα είναι επικεφαλής στον 2ο όμιλο και θ’ αντιμετωπίσει το Ισραήλ, την Ινδία και την Αγγλία. Στις μαθήτριες κληρώθηκε στον 4ο όμιλο με αντιπάλους την κινεζική Ταϊπέι (επικεφαλής), τη Βουλγαρία, το Λουξεμβούργο και την Πολωνία. Οι ομάδες αγωνίζονται με το σύστημα «ένας προς όλους» και οι δύο πρώτες από το κάθε γκρουπ προχωρούν στα προημιτελικά. Στο δεύτερο στάδιο συνεχίζουν με νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ υπάρχει και «μικρός» τελικός για τις θέσεις 3 και 4. Τα ατομικά ματς φιλικού επιπέδου αρχίζουν από την Πέμπτη.

ΑΥΡΙΟ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΡ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ E.T.T.U. CUP

Τον δεύτερο ημιτελικό με τη Σαρτρ για το E.T.T.U. Cup ανδρών δίνει αύριο η Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ματς διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση των δύο γαλλικών ομάδων η Σαρτρ είχε επιβληθεί με 3-0 χάνοντας μόλις δύο σετ. Η ρεβάνς έχει γηπεδούχο τη Σαρτρ και αρχίζει στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Χτες στο μεταξύ, έγινε η 15η αγωνιστική στην 1η κατηγορία της χώρας (τη λεγόμενη Pro A) και η Ιστρ κατέβαλλε εκτός έδρας τη Ροάν με 3-1. Ο Παπαγεωργίου έδωσε ένα ματς και νίκησε με 3-1 σετ τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο Μπάι Χε. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος η Ιστρ είναι 8η στη βαθμολογία με 25 βαθμούς.

Στη 15η αγωνιστική έφτασε χτες και η Pro B ανδρών της Γαλλίας. Η Μετς του Γιώργου Φραγκούλη έκαμψε εκτός έδρας την Καέν με 3-0. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών ξεπέρασε με 3-2 σετ τον διεθνή Μεξικανό Μάρκος Μαδρίντ. Η Μετς βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς.

Συμμετοχή σε μεγάλα διασυλλογικά πρωταθλήματα προηγμένων χωρών της Ευρώπης έχουν φυσικά κι άλλοι Έλληνες διεθνείς. Στη 
Σουηδία και τη σούπερ κατηγορία των ανδρών ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες τους αγώνες της η Ρέκορντ του Γιάννη Σγουρόπουλου. Στην κανονική διάρκεια πήρε την 5η θέση με 13 βαθμούς και στην αρχική φάση των πλέι οφ (όπου μετέχουν οι 6 πρώτες ομάδες) αντιμετώπισε το 4ο Χάλμσταντ. Με απόντα τον 18άχρονο άσο γνώρισε δύο ήττες, με 4-0 εκτός και με 4-2 εντός κι έμεινε έξω από τα ημιτελικά. Στο σουηδικό ranking list ο Σγουρόπουλος εμφανίζεται στην 46η θέση μετά τους αγώνες του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην ίδια χώρα και στην 1η κατηγορία των γυναικών οι ομάδες της Κατερίνας Τόλιου και της Γεωργίας Ζαβιτσάνου πέρασαν εύκολα στα πλέι οφ. Η Στόρφορς της πρώτης τερμάτισε 2η στην κανονική διάρκεια πίσω από το Έσλοβ. Συγκέντρωσε 21 βαθμούς. Στην έξτρα διαδικασία θα συναντήσει την ΙΚ Γιούνο. Ήδη αγωνίζεται η Μέλαρενεργκι της Ζαβιτσάνου, που κατέλαβε την 3η θέση στη βαθμολογία με 19 βαθμούς. Με δύο νίκες 5-1 ξεπέρασε το εμπόδιο της Σπορβέγκεν και πέρασε στα ημιτελικά. Στον εκτός έδρας πρώτο αγώνα η Ζαβιτσάνου έχασε αρχικά από την Έλεν Χόλμστεν με 3-1 σετ και μετά επικράτησε της Στίνα Ζέτερστρομ με 3-2. Χτες στο δεύτερο ματς ήρθαν …ανάποδα τα αποτελέσματά της, νίκησε 3-2 σετ τη Χόλμστεν κι έχασε 3-2 από τη Ζέτερστρομ.

Στη 2η εθνική κατηγορία της Γερμανίας η Φρικενχάουζεν του Κωνσταντίνου Αγγελάκη έχει 16 βαθμούς ύστερα από 15 αγώνες και βρίσκεται στην 5η θέση. Στο αμέσως προηγούμενο ματς νίκησε εντός έδρας με 6-1 τη Φορτούνα Πασάου, πρώην ομάδα του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο νεαρός αμυντικός έχασε 3-1 από τον Ούγγρο διεθνή Κρίστιαν Νάγκι, αλλά με παρτενέρ τον Τσεν Ντιόγκο νίκησαν στο διπλό με 3-2 σετ τους Κροάτες Τόμισλαβ Κολάρεκ/Μπόρνα Κόβατς. Προς το τελικό στάδιο οδηγούνται και τα πρωταθλήματα της 1ης διασυλλογικής κατηγορίας στην Τσεχία, την Ολλανδία και το Βέλγιο και σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση και για την προσπάθεια, που κάνουν οι ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη (ο οποίος αγωνίζεται στην Τσεχία) και του Καλλίνικου Κρεάνγκα (που παίζει παράλληλα στις άλλες δύο χώρες).  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.