Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά (video)

Ρεάλ και Παναθηναϊκός κονταροχτυπήθηκαν στη Μαδρίτη με τους γηπεδούχους εν τέλει να παίρνουν τη νίκη με σκορ 81-74 αλλά τους «πράσινους» να δείχνουν ότι με μικρή βελτίωση μπορούν να κάνουν την ανατροπή στο τέταρτο ματς.

Ρεάλ και Παναθηναϊκός κονταροχτυπήθηκαν στη Μαδρίτη με τους γηπεδούχους εν τέλει να παίρνουν τη νίκη με σκορ 81-74 αλλά τους «πράσινους» να δείχνουν ότι με μικρή βελτίωση μπορούν να κάνουν την ανατροπή στο τέταρτο ματς. 

Ο Νικ Καλάθης ήταν συγκλονιστικός, σταμάτησε στους 24 πόντους έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Γκιστ και Τζέιμς αλλά ένα … τετράποντο του Κάρολ 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έκρινε την αναμέτρηση. 

Νευρικό ξεκίνημα, επίδραση Βουγιούκα

Στο πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδιαίτερα μουδιασμένα στην επίθεση καθώς η Ρεάλ θέλησε να ξεκινήσει με πολύ πιεστική άμυνα και τα κατάφερε σε αρκετά καλό βαθμό. 

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να βρουν ρυθμό από την άμυνά τους και να τρέξουν όποτε έβρισκαν την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι την αμυντική ανισορροπία των «πράσινων» στο ξεκίνημα του αγώνα. 
Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν σε καλό βράδυ αμυντικά καθώς οι παίκτες του ήταν ιδιαίτερα αργοί και έχαναν τα μαρκαρίσματά τους στις περισσότερες των περιπτώσεων, δίνοντας το δικαίωμα στη Ρεάλ να φτάνει σε εύκολα καλάθια και να παίρνει με το «καλημέρα» ψυχολογία. 

Στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου οι «πράσινοι» κατάφεραν να βελτιώσουν την εικόνα τους σε άμυνα και επίθεση με τον Ίαν Βουγιούκα να αλλάζει την εικόνα της ομάδας του με αποτέλεσμα στο τέλος της περιόδου το σκορ να είναι ισόπαλο, 17-17.  


Χρειαζόταν λίγη ηρεμία… 

Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι απέκτησε κάπως άναρχο χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους αλλά καμία να μην το καταφέρνει στο πρώτο τρίλεπτο του δεκαλέπτου. 

Με ένα τρίποντο του Κάρολ στο πρώτο τρίλεπτο οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +4 (24-20) ενώ στη συνέχεια ο Ταβάρες κάρφωσε μπροστά στον Αντετοκούνμπο για το 26-20 με τη Ρεάλ να πιέζει σε όλο το γήπεδο και να τρέχει ένα σερί 9-0. 

Οι «πράσινοι» είχαν απάντηση σε αυτό σερί των γηπεδούχων με πρωταγωνιστή τον Γκιστ, ο οποίος έπαιξε εξαιρετικές άμυνες και βοήθησε την ομάδα του να τρέξει ένα σερί 6-0 και να φέρει το ματς στα ίσια (26-26). Σε αυτό το σημείο εξαιρετική ήταν η αντιμετώπιση των «πρασίνων» στον Ταβάρες. 


Μείωσε και μπήκε στο ματς

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρεάλ ξεκίνησε δυναμικά τρέχοντας ένα σερί 6-0, στέλνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (46-34). 

Σε αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς γνώριζε ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεφύγει η κατάσταση. Μπορεί οι «πράσινοι» να έμειναν άποντοι για τα πρώτα τέσσερα λεπτά της περιόδου αλλά δεν το πλήρωσαν καθώς ήταν και η Ρεάλ άστοχη σε εκείνο το σημείο. 

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα κρατώντας τη διαφορά σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ανήμπορος να ανταγωνιστεί τη Ρεάλ. 

Στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Καλάθη, ο οποίος έφτασε τους 17 πόντους με δύο συνεχόμενα τρίποντα με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στους πέντε πόντους (55-50) ενώ οι δύο ομάδες πήγαν στην τελευταία περίοδο προηγούμενοι 57-53. 


Και πάλι ο Κάρολ!

Στην τελευταία περίοδο το ματς απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να είναι μέσα στο παιχνίδι εξαιτίας του υπερηχητικού Καλάθη, ο οποίος είχε μπει σε «beast mode» και είχε πάρει από το χέρι τους φιλοξενούμενους. 

Η Ρεάλ από την πλευρά της όσο είχε στο παιχνίδι τον Γιουλ δεν μπορούσε να δημιουργήσει διαφορά στο πρώτο μισό καθώς έδειχνε να μοιάζει μπερδεμένη και αυτό συνέφερε την ομάδα του Πασκουάλ. 

Ωστόσο, ο Ισπανός γκαρντ ξύπνησε στο τελευταίο μισό του δεκαλέπτου και πέτυχε δύο σπουδαία τρίποντα, το ένα με δύο παίκτες κρεμασμένους πάνω του με αποτέλεσμα η Ρεάλ να φτάσει στο +7 (70-63) τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. 

Οι «πράσινοι» δεν ήταν ωστόσο διατεθειμένοι να παρατήσουν το ματς εύκολα και μετά το τάιμ άουτ έτρεξαν ένα δικό τους σερί 7-0 με σπουδαία τρίποντα των Καλάθη και Τζέιμς και το ματς πήγε στο 70-70, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Το τελειωτικό χτύπημα στον Παναθηναϊκό κατάφερε να δώσει ο Κάρολ που πέτυχε τετράποντο, 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος στέλνοντας τη διαφορά στο 77-72. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.