«Απόλυτος» στον Πειραιά ο Ολυμπιακός, 14-10 την Μπαρτσελονέτα

Ενώπιον ελάχιστων φιλάθλων του (οι οποίοι προφανώς προτίμησαν τον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ με τον ΠΑΟΚ) στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νικηφόρα την πορεία του στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ενώπιον ελάχιστων φιλάθλων του (οι οποίοι προφανώς προτίμησαν τον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ με τον ΠΑΟΚ) στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε νικηφόρα την πορεία του στη φάση των ομίλων του Champions League. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν 14-10 της ισπανικής Μπαρτσελονέτα, για τη 14η αγωνιστική του Α΄ ομίλου, και πλέον θα αρχίσουν την προετοιμασία τους για το final-8 της Γένοβας (7-9 Ιουνίου), όπου θα έχουν ως πρώτο αντίπαλο τη γερμανική Σπαντάου.

Το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση, κι έτσι κυριάρχησαν η χαλαρότητα και ο γρήγορος -ως άναρχος κάποιες στιγμές- ρυθμός. Παρότι αυτό το παιχνίδι δεν τους ταιριάζει, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επικρατήσουν και να ολοκληρώσουν με το απόλυτο «7 στα 7» τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους, ενώ συνολικά πανηγύρισαν 12 νίκες, με μία ισοπαλία και μία ήττα.

Ένα δίλεπτο ξέσπασμα με τρία αναπάντητα γκολ, προς το τέλος της πρώτης περιόδου, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να προηγηθεί 4-1, όμως το τέρμα του Περόνε, έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του οκταλέπτου, άλλαξε τη ροή του αγώνα. Η Μπαρτσελονέτα κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, χάρη και σε κάποιες καλές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Λινάρες (προτιμήθηκε αντί του αρχηγού της ισπανικής ομάδας, Ντάνιελ Λόπεθ), και ισοφάρισε 5-5 με τον Φαμέρα, στην πρώτη επίθεση που έκανε με παίκτη παραπάνω (είχε κερδίσει και ένα πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα, το οποίο αξιοποίησε ο Μουνάριθ). Ο Ομπράντοβιτς οκτώ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ξανάδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι παρά την αμυντική χαλαρότητά τους κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά με τρία γκολ διαφορά (10-7), αφού σκόραραν με κάθε πιθανό τρόπο και με πολλούς -συνολικά εννέα- διαφορετικούς παίκτες. Έκτοτε οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να ξαναφτάσουν σε απόσταση «βολής», με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με 14-10 και να στρέφει την προσοχή του στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και φυσικά στο final-8 της Γένοβας, όπου δεν αποκλείεται να ξαναβρεί απέναντί του (στον ημιτελικό) τη Μπαρτσελονέτα.

Ο Ολυμπιακός είχε 4/6 με παίκτη παραπάνω, 6 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα. Η Μπαρτσελονέτα είχε 3/6 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 5-3, 3-2

Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Μαροσβάρι (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης 2, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 2, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Χεσούς Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα 2, Γρανάδος 1, Μουνάριθ 3, Βρλιτς, Λαρούμπε, Πάουλ, Φερνάντεζ 1, Ταχούλ 2, Περόνε 1, Μάγιαρακ, Μπούστος, Λινάρες

** Το γκολ που πέτυχε ο Φελίπε Περόνε, 6΄΄ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, προκάλεσε την… έκρηξη του Θοδωρή Βλάχου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πήρε τάιμ-άουτ και τα… έχωσε στον Αλέξανδρο Γούνα, ο οποίος είχε χρεωθεί το μαρκάρισμα του Ισπανο-Βραζιλιάνου. «Πήγαινε πάνω του, πίεσέ τον. Ο Περόνε είναι! Εγώ είμαι;» ακούστηκε να φωνάζει ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.