«Η νίκη είναι επιβλητική ανάγκη»

Αναγκαία χαρακτήρισε τη νίκη κόντρα στην Ανατόλου Εφές ο Κάιλ Χάινς, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μείνει στο κυνήγι για την πρόκριση στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Αναγκαία χαρακτήρισε τη νίκη κόντρα στην Ανατόλου Εφές ο Κάιλ Χάινς, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μείνει στο κυνήγι για την πρόκριση στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα μίλησε για τη μετακίνηση του στους «ερυθρόλευκους», τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσουν να παλεύουν για τους στόχους στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κάιλ Χάινς: «Καλωσορίζω όλους τους φαν της Ευρωλίγκας και του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο από την πανέμορφη Αθήνα, στην Ελλάδα. Το όνομα μου είναι Κάιλ Χάινς, γνωστός επίσης ως ο πιο κοντός σέντερ στην Ευρώπη (θα μιλήσω για αυτό αργότερα). Έχοντας περάσει την πρώτη μου σεζόν στην Ευρωλίγκα με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία, μετακόμισα σε μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία της Ευρωλίγκας τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για μία ομάδα που έχει πλούσια ιστορία και παράδοση στην Ευρώπη. Ήταν πάντα στόχος μου να παίξω σε μία ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία δεν το σκέφτηκα καθόλου.
Αυτή είναι η πρώτη μου φορά που ζω σε μία μεγάλη πόλη από τότε που ήρθα να παίξω στην Ευρώπη. Η πρώτη μου ομάδα ήταν στη Βέρολι στην Ιταλία και ακόμα και το Μπάμπεργκ ήταν μικρό σε σχέση με την Αθήνα. Ήδη έχω απολαύσει αυτό που λένε τη μεγάλη ζωή της Αθήνας. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν πολλά μέρη για να ζήσει κανείς καλύτερα, ο καιρός, η θάλασσα, η ιστορία και το φαγητό κάνουν τη ζωή έξω από το γήπεδο πολύ εύκολη.

Όπως είπα στο ξεκίνημα, ίσως να με γνωρίζετε ως τον πιο κοντό σέντερ στην Ευρωλίγκα. Είναι αστείο αλλά όταν άνθρωποι που δεν με ξέρουν ρωτούν σε ποια θέση παίζω και απαντώ σέντερ, το ύφος στο πρόσωπό τους είναι σχεδόν τρελό, καθώς θα έλεγαν γκαρντ. Είμαι με διαφορά ο πιο κοντός σέντερ ή φόργουορντ της ομάδας μας. Ίσως μάλιστα να υπάρχουν κανά δυο γκαρντ που να είναι πιο ψηλοί από μένα.

Το ύψος μου ως παίκτης είναι το κύριο θέμα σε όποια συνέντευξη κι αν δίνω. Στην αρχή ήταν ενοχλητικό γιατί πίστευα ότι δεν υπήρχε κάτι ασυνήθιστο, αλλά τώρα το έχω αποδεχτεί. Ο κόσμος πάντα αναρωτιέται πως μπορώ να παίζω κόντρα σε ψηλότερους σέντερ και δεν μπορώ πράγματι να βρω μία απάντηση.

Πιστεύω ότι η καλύτερη απάντηση, είναι πως όταν ήμουν νέος, οι άνθρωποι πίστευαν πως θα ψήλωνα πολύ γιατί είχα τεράστια χέρια και πατούσες. Γι’ αυτό υποθέτω ότι ήταν πάντα η φυσική μου θέση, μία θέση στην οποία αισθάνομαι άνετα μέσα στο παρκέ.

Σαν ομάδα μπήκαμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο TOP-16 προερχόμενοι από ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Βρεθήκαμε σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους, με την ΤΣΣΚΑ, την Εφές και τη Γαλατάσαραϊ. Προσθέσαμε στο ρόστερ μας δύο Αμερικανούς, τον Έισι Λο από την Παρτίζαν και τον Τζο Ντόρσι από την Κάχα Λαμποράλ, δύο πραγματικά πολύ καλούς παίκτες για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας.
Βρισκόμαστε τώρα στο 0-2 καθώς φιλοξενούμε αυτή την βδομάδα την Εφές σε ένα ματς που η νίκη είναι επιβλητική ανάγκη. Με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν, βρισκόμαστε ακόμα στο κυνήγι για να προκριθούμε στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αν και θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε στις δύο νίκες, έχουμε εμπειρία σαν ομάδα για να επιστρέψουμε από μία κακή αρχή. Κάποιοι λένε δεν έχει σημασία πως ξεκινάς, αλλά το πως τελειώνεις τις υποχρεώσεις σου και αυτό είναι το σημαντικό. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας ότι αυτή την εβδομάδα θα κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας στην Ευρωλίγκα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.