Γερουλάνος για όλα

Με αφορμή το αθλητικό νομόσχεδιο ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Με αφορμή το αθλητικό νομόσχεδιο ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ραδιοφωνική εκπομπή. Είπε συγκεκριμένα στον Sentra 103.3:

Για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό, στην χώρα μας: «Ολοι βάλαμε το χέρι μας και η πολιτεία και οι δημοσιογράφοι και οι παράγοντες. Εάν καταλάβουμε, αν οραματιστούμε τι θα μπορούσε να είναι ο ελληνικός αθλητικός αθλητισμός για όλο τον κόσμο, τότε μόνο θα καταλάβουμε πόσα πετάξαμε στο δρόμο και τι πρέπει να κάνουμε για να τα μαζέψουμε»

Eάν έχει την δυνατότητα ο νέος νόμος για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κόσμου και του αθλητισμού: «Αυτό το νομοσχέδιο είναι επιστέγασμα της δουλειάς που έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες. Τα αποτελέσματα που φέραμε στον τουρισμό τα φέραμε επειδή καθίσαμε όλοι στο ίδιο τραπέζι, να το πάρουμε απόφαση να κάνουμε το ίδιο και στον αθλητισμό. Να γίνει ένα συμβούλιο εθνικής στρατηγικής που θα σχεδιάζει το μέλλον του αθλητισμού, πραγματικά πιστεύω σε αυτό και έχω δει πόσο αποτελεσματικά μπορούν να λειτουργήσουν συλλογικά όργανα στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω την κριτική που γίνεται. Στην κατάσταση που είμαστε μόνο αυτό το νομοσχέδιο μπορούσαμε να φέρουμε σ αυτή τη φάση, πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία για να προχωρήσουμε μπροστά»

Για τις τελευταίες εξελίξεις με την αποπομπή του Βασσάρα: «Ετσι είναι πάντα και γενικά σε ένα χώρο που έχει συνηθίσει να ζει σε γκρίζες ζώνες, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, πρέπει να αλλάξουμε πως βλέπουμε τον αθλητισμό. Μόνο αν αρχίσουν ακόμη και οι παράγοντες να καταλάβουν τι σημαίνει να γεμίζουν τα γήπεδα με οικογένειες, τότε θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα».

Για την κάθαρση: «Εγινε το πρώτο βήμα που εστιάζεται στο εξής σημείο: Πάντα λέγαμε πως πρέπει να γίνει συλλογική δουλειά αλλά ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση που είπε ότι το πρώτο βήμα θα το κάνουμε εμείς, τώρα που έγινε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να συμβάλουν όλοι οι άλλοι να κάνουν το δικό τους βήμα και εάν συνεχίσουν τότε θα πάμε καλά. Οσοι θέλουν να βγάλουν λεφτά, θα αναζητούν πάντα τρόπους να υποβιβάζουν και να εξαθλιώνουν τον αθλητισμό, η πολιτεία πρέπει να χει το νου της να αλλάζει τους όρους, να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι και να μαστε συνεχώς μπροστά από τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κακό.

Όταν έχεις πάει στο γήπεδο και η φωτοβολίδα περνάει ξυστά, αναρωτιέσαι κι εσύ αν αυτό το πράγμα πρέπει να κλείσει. Αν κοιτούσαμε μόνο τα πολιτικά οφέλη, το πρώτο που θα χα κάνει είναι να κλείσω το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αυτό που κάναμε ήταν ακόμη πιο θαρραλέο, θα βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση. Προσωπική πολιτική απόφαση να μείνει ανοιχτό από σεβασμό και ανάγκη μείνει ευρωπαϊκό πλαίσιο δεν δέχομαι καμία κριτική για το αυτοδιοίκητο γιατί ο πρώτος που το προάσπισε ήμουν εγώ. Πως σήμερα κάνουμε συζήτηση για ένα άρθρο, ενώ το 2006 η πολιτεία επέβαλλε ποιος θα διεξάγει το πρωτάθλημα. Το αυτοδιοίκητο πρέπει να το σεβαστούμε όλοι και η πολιτεία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Για το κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ως εκπρόσωπος της πολιτείας αυτή η συζήτηση δεν με αφορά σε ότι αφορά τον κλειστό χώρο του ποδοσφαίρου, έχουμε δεχτεί ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αυτοδιοικηθεί στο πλαίσιο το ευρωπαϊκό. Αυτό που μας αφορά εάν κινδυνεύουν ζωές, εάν κινδυνεύουν οι νόμοι του κράτους, εκεί η πολιτεία έχει την υποχρέωση να τηρεί τους νόμους του κράτους. Πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι τα όρια του καθενός. Δεν με ενδιαφέρει από ποιον θα διοικείται αρκεί να τηρούνται οι νόμοι του κράτους. Οσο ο ελληνικός κυρίως επαγγελματικός αθλητισμός προτιμά μικρές ομάδες φανατικών οπαδών και όχι οικογένειες, εμείς πρέπει να ανταποκρινόμαστε στο κλίμα που εκπέμπουν. Μπορούμε όμως να γίνουμε Αγγλία και να συμβάλουμε όλοι για να χτίσουμε την εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω, μέχρι τότε όμως βλέπουμε τους αθλητές μας με αναβολικά, τους οπαδούς να σκοτώνονται. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το ανεχτεί κανένας».

Για τους ξένους επενδυτές: «Το να θεωρεί κανείς ότι ένα νομοσχέδιο με 52 άρθρα φτιάχτηκε για μια φωτογραφική διάταξη είναι προσβολή και αστείο. Τα πράγματα που είχαν δημιουργηθεί για να προστατεύουν ένα άρρωστο σύστημα πρέπει να τα φτιάξουμε, το να λες ότι ένας ξένος μπορεί να επενδύσει, είναι μέσα σε αυτό που πρέπει να σπάσουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές, στόχος μας να αρχίσουμε να αλλάζουμε το κλίμα».

Για το ντόπινγκ: «Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε μάχη, είναι ένα φαινόμενο που πρόσβαλε τον Έλληνα πολίτη ίσως πιο πολύ και από τη βία όταν αθλητές που μας έκαναν χαρούμενους και ομάδες που μας γέμισαν περηφάνια, πιάστηκαν ντοπαρισμένοι. Το μοντέλο έχει ξεφτίσει, από δω και πέρα πρέπει να δουλέψουμε μακροχρόνια, μέχρι τώρα λειτουργούσαμε με βάση τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε διαφορετικά. Με το μοντέλο πρωταθλητισμού έτσι όπως χτίστηκε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουμε τελειώσει, τώρα αναζητούμε το νέο μοντέλο. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα κέντρο που θα υπηρετεί το αντιντόπινγκ.

Για την μείωση των προϋπολογισμών: «Δεν μπορώ να αδικήσω κανέναν και είναι ο ρόλος της πολιτείας να ακούσει τα παράπονα. Αν αυτό που συμβαίνει σήμερα, το μόνο που μπορώ να πω είναι κοιτάξτε τα λεφτά που πετάξαμε στο παρελθόν’. Σήμερα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητες, να δούμε που πάνε τα λεφτά. Να έχεις τα αθλήματα και να τα χρηματοδοτείς είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μακάρι να είχαν τις επιλογές οι νέοι να δοκιμάσουν και νέα αθλήματα. Σαν πολιτεία όμως το τι επιλέγεις να στηρίξεις είναι διαφορετικό. Πρέπει να μιλήσουμε για αθλητική πολιτική, που έρχεται η πολιτεία να παρέμβει για να κάνει τον αθλητισμό κάτι διαφορετικό.
Εχουμε μια τεράστια παράδοση, μια τεράστια υποχρέωση απέναντι στον Παγκόσμιο αθλητισμό, μέχρι τώρα χρηματοδοτούσαμε με λάθος τρόπο.

Για το στοίχημα: «Εχει καταφέρει να βάλει καινούργιες διαστάσεις και είναι μία από τις πηγές που κάποια πηγαίνουν λάθος, δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω μια τέτοια δραστηριότητα που επίσης αποφέρει, η λύση δεν είναι ‘πονάει χέρι, κόψει χέρι’, το θέμα είναι να επενδύσουν αυτοί που νοιάζονται για το ποδόσφαιρο, όχι μόνο αυτοί που θέλουν κέρδη, πρέπει να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας να δώσουμε μια άλλη εικόνα για τον αθλητισμό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.