The Silver Goal…

Ο Γιαννίκος Δούσκας θυμάται σημαντικές στιγμές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και την Τρίτη γράφει για το ασημένιο γκολ της εθνικής Ελλάδος στον ημιτελικό με την Τσεχία το 2004, εκατό ημέρες πριν τη σέντρα του Euro της Γαλλίας.

Το 2002 η UEFA εισάγει τον κανονισμό του «ασημένιου γκολ». Σύμφωνα με αυτόν, εάν έμπαινε γκολ στο πρώτο ημίχρονο μιας παράτασης, ο αγώνας δεν διακοπτόταν -στη λογική του «χρυσού γκολ»- αλλά συνεχιζόταν έως το τέλος του ημιχρόνου, κι εφόσον υπήρχε νικητής το ματς τελείωνε εκεί. Το Φεβρουάριο του 2004 το IFAB, το οποίο καθορίζει τους Κανόνες Ποδοσφαίρου, αποφασίζει την κατάργησή του μετά το τέλος του Euro της Πορτογαλίας. 

1η Ιουλίου 2004. Ημιτελική φάση, γήπεδο Ντραγκάο, Πόρτο. Η –αρνούμαι να χάσω- Ελλάδα απέναντι στο αστείρευτο τσεχικό ταλέντο. Η παλιά φρουρά (Νέντβεντ, Πομπόρσκι, Σμίτσερ, Κόλερ) ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα γενιά κι η μετάβαση δημιουργεί ένα απολαυστικό μείγμα: Τσεχ, Ουιφαλούσι, Γιανκουλόφσκι, Ροσίτσκι, Μπάρος μαζί με τις παλιοσειρές. Από τον όμιλο τους είχαν περάσει μόνο με νίκες. Λεττονοί, Ολλανδοί και Γερμανοί είχαν υποκύψει. Και τριάρα στη Δανία στα προημιτελικά. 

Τα χαφ να οργιάζουν, ο πανύψηλος Κόλερ κορυφή να παίρνει κεφαλιές και οι υπόλοιποι «διάβολοι» να περιμένουν το μοίρασμά του για να δράσουν. Η ομάδα του Μπρύκνερ μπαίνει δυνατά, πιέζει αφόρητα, ο Νικοπολίδης «βγάζει» και πάλι κάτι…καλά, οι Τσέχοι έχουν δοκάρι με τον Ροσίτσκι. Σε φάση με τον Κατσουράνη ο Νέντβεντ τραυματίζεται κι ο ημιτελικός τελειώνει για εκείνον στο 40’. Στο δεύτερο μέρος Κόλερ και Μπάρος αστοχούν από πλεονεκτική θέση. Στο 87’ ο Καραγκούνης βλέπει κίτρινη κάρτα από τον Κολίνα. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο, όποιο, επόμενο ματς. Ο αγώνας πηγαίνει στην παράταση. Ο Ρεχάγκελ έχει αντικαταστήσει τον Βρύζα με τον Τσιάρτα. 

Πρώτη ελληνική προειδοποίηση: πονηρό ξεπέταγμα του Γιαννακόπουλου, μετά από κεφαλιά του Χαριστέα, προλαβαίνει ο Τσεχ. 

Δεύτερη ελληνική προειδοποίηση: φάουλ του Τσιάρτα –σε κλασική φάση που επί ΑΕΚ τελείωνε ο Ντέμης- ο Τσεχ λέει και πάλι όχι στον Δέλλα. 

Όχι όμως στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης. Κόρνερ του Τσιάρτα, στο πρώτο δοκάρι Κατσουράνης και Δέλλας, βρίσκει δίχτυα ο Τράι, 1-0. Σέντρα από τους Τσέχους, τέλος. Silver Goal. To τελευταίο στην ιστορία του ποδοσφαίρου…

‪#‎ItWasMeantToBE‬ ‪#‎Hellas‬ ‪#‎EuroStories‬ ‪#‎Novasports‬


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.