Mission… possible

Οι νικές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, επανέφεραν την αισιοδοξία στις τάξεις πράσινων και ερυθρόλευκων αντίστοιχα και ο Δημήτρης Καρύδας κάνει τον ελληνικό απολογισμό του διημέρου μέσω του blog του στο novasports.gr.

H διπλή νίκη –μετά από καιρό- των δύο εκπροσώπων μας στην Ευρωλίγκα άλλαξε άρδην το σκηνικό. Πλέον, η προσπάθεια τους για πρόκριση στους ‘’8’ της Ευρωλίγκας αρχίζει και μοιάζει ως mission…possible από mission impossible που ήταν πριν από ένα μήνα.

Ειδικά, στην περίπτωση του Παναθηναϊκού τα πράγματα εξελίχθηκαν με το καλύτερο δυνατό σενάριο αφού όχι μόνο οι δικές του νίκες αλλά και ο γενικότερος συνδυασμός αποτελεσμάτων του ομίλου έγιναν με τον πλέον ευνοϊκό τρόπο.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να νοιώθει την πίεση τόσο του Αστέρα όσο και των δύο Τουρκικών ομάδων αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον μόνο αν κάνει εγκληματικά λάθη θα χάσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η άνετη νίκη στη Μάλαγα ήρθε ως μια ακόμη επιβεβαίωση της κατακόρυφης βελτίωσης του ΠΑΟ αφού οι προσθήκες των Χέινς, Ουίλιαμς αποδείχθηκαν στοχευμένες και έκλεισαν τρύπες που υπήρχαν στην περιφέρεια και στο ρόστερ της ομάδας.

Και επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη το επόμενο μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟ είναι να προλάβει τη δεύτερη θέση και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Όχι εύκολο αλλά όχι και αδύνατον.

Στην ουσία, η επόμενη αγωνιστική μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης αφού η ελληνική ομάδα θα δοκιμαστεί στην πιθανώς πιο δύσκολη έδρα του ομίλου, στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και η Λοκομοτίβ περιμένει την Φενερμπαχτσέ. Στο καλό σενάριο ο Παναθηναϊκός με νίκη στο Βελιγράδι αφενός εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρόκριση αφού θα αποκτήσει αέρα δύο νικών από τους Σέρβους. Και μπορεί εφόσον η Λοκομοτίβ ηττηθεί από τη Φενέρ να την πιάσει στη δεύτερη θέση. Να σημειωθεί ότι την αμέσως επόμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες θα παίξουν στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός θα ψάξει ούτως ή άλλως όχι μόνο τη νίκη αλλά για κάθε ενδεχόμενο και την υπερκάλυψη του -9 που έχασε στο Κράσνονταρ.

Ελπίζοντας ότι τα λάθη που του κόστισαν τη νίκη στο τελευταίο λεπτό εκείνου του αγώνα και το τελευταίο ρωσικό τρίποντο δεν θα αποδειχθούν σε βάθος χρόνου…μοιραία! Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Παναθηναϊκός σε ένα όμιλο που μοιάζει να ξεκαθαρίζει αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ψάχνει δύο ακόμη νίκες και λογικά θα τις βρει αφού κλείνει το ΤΟΠ-16 παίζοντας δύο φορές στην Τουρκία (με Νταρουσάφακα και Εφές) και ενδιάμεσα με την Τσεντεβίτα στην Αθήνα. Οι δύο τουρκικές ομάδες που διανύουν αντίστροφη πορεία παίζουν αυτή την εβδομάδα μεταξύ τους και ο χαμένος στην ουσία θα χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης γεγονός που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα τον βρει αδιάφορο. Όσο αδιάφορο μπορεί να είναι ένα παιχνίδι τουρκικής ομάδας με ελληνική…

Συμπερασματικά, οι οιωνοί είναι μάλλον με τη μεριά του ΠΑΟ που πολύ δύσκολα και μόνο με εγκληματικά λάθη θα χάσει την πρόκριση, ενώ με τη βοήθεια ορισμένων θετικών αποτελεσμάτων μπορεί να φτάσει ακόμη και στο πλεονέκτημα έδρας κάτι που έμοιαζε πριν από ένα μήνα ως αδιανόητη και εκτός λογικής συνθήκη.

Αυτό ακριβώς αποτελεί την ομορφιά του ΤΟΠ-16. Οι διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων και….προβλέψεων. Το βράδυ που ο Ολυμπιακός παραδόθηκε αμαχητί στη Μπαρτσελόνα λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να κάνουν το 5 στα 6 ή το 6Χ6 και να σώσουν την παρτίδα. Η μεταμόρφωση του Ολυμπιακού μετά από ένα πολύ δύσκολο και απογοητευτικό μήνα, η εύκολη –όπως εξελίχθηκε- νίκη επί της Λαμποράλ και τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου άλλαξαν άρδην αυτή την αίσθηση. Για τον Ολυμπιακό πάντως δεν υπάρχει η…πολυτέλεια της ήττας τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ειδικά, αυτή την εβδομάδα ο αγώνας στο Μπάμπεργκ είναι ουσιαστικά ζωής ή θανάτου και για τις δύο ομάδες. Η Μπάμπεργκ που μοιάζει σιγά-σιγά να ξεφουσκώνει κόλλησε στις τρεις νίκες, ο Ολυμπιακός την έχει προσπεράσει και θέλει νίκη στη Γερμανία ώστε όχι μόνο να ρεφάρει την ήττα του πρώτου γύρου αλλά για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης. Η ήττα στην ουσία μπορεί να ισοδυναμεί με καταστροφή ειδικά αν οι ερυθρόλευκοι δουν τα άλλα παιχνίδια του ομίλου να πηγαίνουν στραβά.

Για τον Ολυμπιακό είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα το 2-0 νικών που απέκτησε απέναντι στη Λαμποράλ Αρκεί να προλάβει τους Βάσκους είτε σε απλή, είτε σε πολλαπλή ισοβαθμία για να μπορέσει να το εξαργυρώσει. Διαφορετικά θα είναι δώρο-άδωρο. Το σίγουρο είναι ότι η νίκη επί της Λαμποράλ, 11η συνεχόμενη στο ΣΕΦ, απέδειξε ότι όχι μόνο ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον αέρα της συγκεκριμένης ομάδας αλλά ότι κυρίως οι παίκτες του συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια φτηνών λαθών και ανόητων ηττών. Όπως αυτή στο Κάουνας που σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την προσπάθεια τους να περάσουν και φέτος στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.