Ναδάλ: «Να πληρώσει το τίμημα η Σαράποβα»

Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο τένις η παραδοχή της Μαρία Σαράποβα πως απέτυχε να περάσει με επιτυχία το τεστ αντιντόπινγκ στο «Open» της Αυστραλίας.

Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο τένις η παραδοχή της Μαρία Σαράποβα πως απέτυχε να περάσει με επιτυχία το τεστ αντιντόπινγκ στο «Open» της Αυστραλίας. Η 28χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια, πέντε φορές κάτοχος τίτλων «grand slam», παραδέχθηκε πως βρέθηκε θετική στην ουσία «meldonium», την οποία όμως χρησιμοποιούσε εν γνώσει της από το 2006, επικαλούμενη οικογενειακό πρόβλημα υγείας, κάτι που θα χρειαστεί να αποδείξει.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στη Ρωσίδα, αλλά ο Ράφα Ναδάλ επιτέθηκε στην Σαράποβα, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών: «Είναι άσχημα νέα για το άθλημά μας. Είναι άσχημο, διότι το άθλημά μας πρέπει να είναι και να φαίνεται καθαρό. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ένα καλό πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ», τόνισε ο 29χρονος πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα, στη συνέντευξη Τύπου πριν τη συμμετοχή του στο τουρνουά Ιντιαν Γουέλς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνέχεια, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για το παρελθόν του, για τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς εις βάρος του, ο Ναδάλ εκνευρίστηκε και τόνισε: «Δεν βρέθηκα ποτέ σε πειρασμό να κάνω κάτι λάθος. Είμαι πολύ μακριά από αυτό, από το ντόπινγκ, είμαι εντελώς καθαρός. Έχω δουλέψει πολύ στην καριέρα μου και όταν τραυματίζομαι δεν παίρνω κάτι απαγορευμένο για να γυρίσω νωρίτερα. Έχω ακούσει αρκετές φορές να με σχετίζουν με ντόπινγκ και έχω κουραστεί. Πιστεύω στο άθλημα και στις αξίες του. Είναι παράδειγμα για την κοινωνία. Είναι παράδειγμα για τα παιδιά και αν κάμω κάτι εναντίον του θα είναι σαν να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και τους αντιπάλους».

Στη συνέχεια ο «Ράφα» κατέληξε μιλώντας για το θέμα της Σαράποβα: «Είναι δύσκολο να φανταστείς ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Λάθη, φυσικά, συμβαίνουν. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν λάθος της Μαρία. Δεν ήθελε να το κάνει. Είναι φανερό ότι ήταν αμέλεια. Αυτοί, όμως, είναι οι κανονισμοί και τώρα πρέπει να πληρώσει το τίμημα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.