Η Εθνική ομάδα Κωφών «έκλεψε» την παράσταση στην Αριστοτέλους (video)

H Εθνική ομάδα beach volley Κωφών Ιωάννα Μπαρτζάϊ/Ελευθερία Μπερέτη και Δημήτρης Κουρεμένος/Γιώργος Καράλης με την προπονήτριά τους Γιάννα Κουλουμέντα αγωνίστηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους κατά την διάρκεια του πρώτου τουρνουά Masters και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου για τις επιδόσεις τους στην άμμο.

H Εθνική ομάδα beach volley Κωφών Ιωάννα Μπαρτζάϊ/Ελευθερία Μπερέτη και Δημήτρης Κουρεμένος/Γιώργος Καράλης με την προπονήτριά τους Γιάννα Κουλουμέντα αγωνίστηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους κατά την διάρκεια του πρώτου τουρνουά Masters και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου για τις επιδόσεις τους στην άμμο.

Δείτε από την κάμερα της Ε.Ο.ΠΕ. πλάνα από τον αγώνα των Εθνικών ομάδων beach volley Κωφών και συνεντεύξεις.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) ιδρύθηκε το 1988. Αποτελεί δευτεροβάθμια αθλητική ομοσπονδία ΑμεΑ- Κωφών. Η Ε.Ο.Α.Κ. έχει στη δύναμή της εννιά (9)
Πρωτοβάθμια Αθλητικά Σωματεία, στα οποία συμμετέχουν περίπου 3.000 κωφοί αθλητές/τριες, από όλη την Ελλάδα, σε 13 αθλήματα.

Η Ομοσπονδία μας, συμμετέχει σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις (Πανευρωπαϊκά-Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών/ Deaflympics) υπό την αιγίδα της I.C.S.D. και της Δ.Ο.Ε καθώς και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α., με τις εθνικές της ομάδες (13 αθλήματα).

Μόλις πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2017, η συμμετοχή των εθνικών μας ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics), στη Σαμψούντα της Τουρκίας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς κατακτήσαμε 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών και Ελληνορωμαϊκή Πάλη), 1 ασημένιο ( Ελεύθερη Πάλη) και 2 χάλκινα (TaekwoDo).

Εθνική ομάδα Πετοσφαίρισης Άμμου (Μπιτς Βόλεϊ).

Η εθνική ομάδα Πετοσφαίρισης Άμμου (Μπιτς Βόλεϊ) Κωφών δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2005 και από τότε συμμετέχει σε διεθνής αθλητικούς αγώνες Μπιτς βόλεϊ Eυρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αγώνες Κωφών).

Τα τμήματα Μπιτς βόλεϊ λειτουργούν όλο το χρόνο με υπεύθυνους προπονητές Πτυχιούχους ΤΕΦΦΑ κατόχους άδειας ασκήσεων επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
(Ιωάννα Κουλουμέντα).

Οι προπονήσεις των τμημάτων γίνονται στα ανοιχτά γήπεδα Μπιτς βόλεϊ του Παπάγου (iBeach volleyball) για τις εθνικές ομάδες, και κατά τους χειμερινούς μήνες στις εγκαταστάσεις Μπιτς βόλεϊ (BV) Indoor στο ΟΑΚΑ.

Ιστορικό

Οι εθνικές ομάδες Κωφών Μπιτς Βόλεϊ συμμετέχουν από τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Κωφών το 2005 στην Τουρκία, το 2007 στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Κωφών στην Ελλάδα το 2007 (6η θέση άντρες), στους 21ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στην Ταιβάν το 2009 (16η θέση), στους 1ους Παγκόσμιους Αγώνες Κωφών στη Τουρκία το 2012 (9η θέση) στους 22 ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βουλγαρίας 2013 (9 η θέση). Πέρσι στους 23 ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Τουρκίας.

Την εθνική ομάδα γυναικών απαρτίζουν οι αθλήτριες Μπαρτζάι Ιωάννα και Μπερέτη Ελευθερία. Εκτός από τις διεθνείς οργανώσεις, συμμετέχουν σε τοπικό επίπεδο κατέχουν τίτλους και διακρίσεις στις περισσότερες κατηγορίες στα ερασιτεχνικά τουρνουά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.