Μίτσελ Σαλγκάδο: «Ο Γκούτι μπορεί να το κάνει καλά, όπως ο Ζιντάν!»

Το κυνήγι για τον επόμενο προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται και ο Μίτσελ Σαλγκάδο δεν βλέπει κανένα λόγο για τον οποίο ο πρώην συμπαίκτης του Γκούτι, που είναι επί του παρόντος υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής των Μαδριλένων, δεν μπορεί να χριστεί προπονητής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Το κυνήγι για τον επόμενο προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται και ο Μίτσελ Σαλγκάδο δεν βλέπει κανένα λόγο για τον οποίο ο πρώην συμπαίκτης του Γκούτι, που είναι επί του παρόντος υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής των Μαδριλένων, δεν μπορεί να χριστεί προπονητής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ο 43χρονος σήμερα Σαλγκάδο είχε μία ένδοξη καριέρα στην Ρεάλ, με τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας (2001, 2003, 2007 και 2008) και δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2000 και 2002).
 Οι κατήγοροι αυτής της επιλογής, στηρίζονται στο ότι δεν μπορεί η Ρεάλ να βολιδοσκόπησε τεχνικούς, του μεγέθους του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ή του Γιούργκεν Κλοπ και να πάει στην επιλογή του άπειρου Γκούτι.  

«Είναι το ερώτημα που πλανιόταν όταν ήρθε ο Ζιντάν» δήλωσε ο Σαλγκάδο σε αγγλικά μέσα.
«Όταν ανακοινώθηκε στην Ρεάλ, η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης δεν τον θεωρούσαν σωστή επιλογή, λέγοντας ότι δεν είχε εμπειρία, αλλά λέω ότι είναι αδύνατο να αποκτήσουν εμπειρία αν δεν γίνουν πρώτα προπονητές». 

Η κατάσταση τώρα μοιάζει με την περίπτωση του Ζινεντίν Ζιντάν.
«Ο Γκούτι έχει εμπειρία δύο χρόνων στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ, ο Ζιντάν είχε έναν. Γιατί δεν μπορεί να το κάνει εξίσου  καλά στην Ρεάλ Μαδρίτης και ο Γκούτι;» 
Ο Σαλγκάδο μίλησε και για την ξαφνική φυγή του Ζιντάν:
«Ήταν μια έκπληξη για όλους, δεδομένου ότι ανακοίνωσε ότι θα φύγει, λίγο μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ και έχοντας γιορτάσει τη νίκη δύο μέρες πριν», πρόσθεσε ο Ισπανός
« Γνωρίζω καλά τον Zidane, δούλευα μαζί του και το απόλαυσα για τέσσερα χρόνια. Το ίδιο ξαφνικά αποχώρησε και όταν ήταν παίκτης από την Ρεάλ. Προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να μην φύγει γιατί τον απολαμβάναμε και επειδή θεωρήσαμε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγει. Ωστόσο, ένιωθε ότι δεν έπαιζε όπως νόμιζε και ήταν αδύνατο να αλλάξει γνώμη» 
Τα καλύτερα ο Σαλγκάδο τα φυλούσε για το τέλος:
«Δεν είναι απόφαση που έλαβε τώρα, αλλά πριν από μήνες. Δεν αποφάσισε να φύγει μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, επειδή αυτό δεν είναι το ύφος του Zιντάν. “Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πραγματικά αγχωμένος και αισθάνθηκε ότι χρειαζόταν ένα διάλειμμα με την οικογένειά του ύστερα από δυόμισι πολύ έντονα χρόνια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.