Το… έσκασαν από το hotspot της Χίου ακόμα 300 πρόσφυγες


Άλλοι 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες φέρονται να διέφυγαν το απόγευμα από το hotspot της Χίου και οδοιπορούν προς το λιμάνι της πόλης, προκειμένου να ενωθούν με τους άλλους 500 που διέφυγαν το μεσημέρι και πλέον περιμένουν την άφιξη του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς για να επιβιβασθούν και να πάνε όπως λένε στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων κυρίως από τη Συρία έχουν μπει στον χώρο του λιμανιού, εκεί όπου δένουν τα πλοία. Το γεγονός καθιστά πολύ δύσκολη την πρόσδεση του πλοίου “Blue Star 1” της γραμμής προς Πειραιά, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη Χίο στις 10.30 το βράδυ.

Σημειώνεται επίσης ότι στο σύνολο τους -οι περισσότεροι είναι οικογένειες συριακής καταγωγής με πολλά παιδιά- έχουν μπει στην Ελλάδα μετά την 20 Μαρτίου, δηλαδή μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, οπότε και πρέπει να παραμείνουν υπό περιορισμό στο hot spot μέχρι να αποφασισθεί η τύχη τους.

Για άγνωστους επίσης λόγους, το απόγευμα αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο “Tera Jet” που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νησί εδώ και πολλές μέρες. Το πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κινείται προς τη Χίο, ενώ άγνωστος είναι ο σχεδιασμός για το τι πρόκειται να κάνει εκεί.

Εξάλλου, περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής του hotspot της Χίου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και στο δήμο Χίου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες και ζητώντας το κλείσιμο της δομής. Όπως καταγγέλλουν, συναίνεσαν στη δημιουργία του κέντρου όχι ως φυλακή, αλλά ως χώρο καταγραφής. Το ίδιο, σύμφωνα με το δήμαρχο Χίου Mανόλη Βουρνού, κάνει και ο δήμος του νησιού που με εξώδικο στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταγγέλλει τη σύμβαση παραχώρησης.

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, λόγω των οποίων μέλη των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται μέσα στο hot spot βρέθηκαν εκτός με εντολή της Αστυνομίας, για λόγους ασφαλείας. Ανάμεσά τους οι “Γιατροί του Κόσμου» των οποίων το ιατρείο υπέστη σημαντικές ζημιές. Χθες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το hot spot αποχώρησε και ο Ερυθρός Σταυρός, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.