Με Μανιά και Περιστερίδη για Ευρώπη (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τη νίκη 2-0 κόντρα στον Πλατανιά, με τα γκολ του Μιχάλη Μανιά στο 23' και στο 84' και έμεινε "ζωντανός" στο "κυνήγι" της θέσης, που οδηγεί στα play off του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τη νίκη 2-0 κόντρα στον Πλατανιά, με τα γκολ του Μιχάλη Μανιά στο 23′ και στο 84′ και έμεινε “ζωντανός” στο “κυνήγι” της θέσης, που οδηγεί στα play off του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας επιθετικός έφτασε τα δέκα γκολ, στο εφετινό πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν περισσότερες ευκαιρίες, ώστε να πάρουν κάτι περισσότερο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όμως ο Περιστερίδης κράτησε όταν χρειάστηκε το μηδέν στην εστία του.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 39 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 38 βαθμούς και είδαν το όνειρο της Ευρώπης να απομακρύνεται. Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει νίκη στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Skoda Ξάνθη και παράλληλα, ήττα του ΠΑΟΚ στα Χανιά από τον Πλατανιά.

Ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα την αναμέτρηση και είχε τον έλεγχοτου αγώνα, στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δυο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Μιλούνοβιτς και Μουνάφο, να φτάνουν κοντά στο πρώτο γκολ, όμως την πρώτη φορά τους σταμάτησε ο Περιστερίδης και τη δεύτερη ο Αργεντινός αστόχησε. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στην αναμέτρηση, ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, ενώ έγινε απειλητικός για την εστία των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους, που άφηνε στην άμυνά της, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 23′. Ο Ίλιτς έμεινε ξεχασμένος από την άμυνα των φιλοξενούμενων, έφυγε από τα δεξιά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μιχάλη Μανιά, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το ένατο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, επιλέγοντας να παίξουν κυρίως από τον άξονα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν καλά οργανωμένοι και δεν άφησαν ελεύθερους διαδρόμους για την εστία του Περιστερίδη.

Στις λίγες φορές, που έφτασαν στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Πλατανιά με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, ο Περιστερίδη κράτησε εύκολα το μηδέν για την εστία του. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έφτασαν νωρίς-νωρίς στο δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά του Γιάχου σταμάτησε πριν περάσει τη γραμμή πάνω στον Σελίν. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Πλατανιά να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μιλούνοβιτς απείλησε με γυριστό σουτ την εστία του Περιστερίδη, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εστία του, πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πλατανιάς πήρε τον έλεγχο του αγώνα, μετά τα πρώτα λεπτά της επανάληψης και έχοντας την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Περιστερίδη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άφησε χώρους στους φιλοξενούμενους και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις για το δεύτερο γκολ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν περισσότερο, με κινητήριο μοχλό τον εξαιρετικό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση Γουνδουλάκη, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Παράλληλα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη προσπάθησε να “χτυπήσει” σε κάποια αντεπίθεση, όμως η μπάλα έφτανε με δυσκολία στους Μανιά και Ίλιτς. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης η τάση του ρεύματος έπεσε και υπήρξε διακοπή στην αναμέτρηση. Με την επανέναρξη του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να “καθαρίσει” την αναμέτρηση, καθώς ο Μανιάς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση, διαμόρφωσε το 2-0 και ουσιαστικά έκρινε τον νικητή του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη, η οποία τους διατηρεί στο κόλπο της συμμετοχής στα play off του πρωταθλήματος, σε ένα ματς που ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η έβδομη εντός έδρας νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα σε 15 ματς, ενώ ο Πλατανιάς γνώρισε την έβδομη εκτός έδρας ήττας τους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.