Στα ημιτελικά γράφοντας ιστορία η Σίτι

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη δίκαιη νίκη της με 1-0 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ίτιχαντ». Ντε Μπρούινε το γκολ των «πολιτών».

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη δίκαιη  νίκη της με 1-0 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ίτιχαντ». Ντε Μπρούινε το γκολ των «πολιτών».

Οι Άγγλοι διαχειρίστηκαν σωστά το ματς, έδωσαν αρχικά τη μπάλα στην Παρί κλείνοντας τους χώρους και όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν φάσεις στην κόντρα επίθεση. 

Οι παίκτες του Μπλαν, μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο ματς, απείλησαν ελάχιστα κυρίως με στημένα του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στο β’ ημίχρονο δεν δικαιολόγησαν σε καμία στιγμή πως ήταν εκείνοι που έψαχναν το γκολ. 

Φοβερό σουτ-γκολ από τον Ντε Μπρούινε στο 76’, σπουδαία επέμβαση του Χαρτ λίγο πριν το τέλος σε τετ α τετ με τον Καβάνι, με τη Σίτι να αποτυγχάνει να προηγηθεί στο 30’ αφού ο Αγκουέρο αστόχησε από τη λευκή βούλα. 

Το ματς

Η Σίτι πίεζε ψηλά από το πρώτο σφύριγμα, αναγκάζοντας την Παρί να γυρίζει τη μπάλα χωρίς αποτέλεσμα στο χώρο του κέντρου και στην άμυνά της. 

Κυρίως με τον Αγκουέρο, οι γηπεδούχοι έψαχναν το λάθος στην άμυνα των αντιπάλων προκειμένου να φτιάξουν φάσεις μπροστά από την εστία του Τραπ, κάτι που συνέβη στο 29’. Ο Αργεντινός βγήκε απέναντι από τον Γερμανό που τον ανέτρεψε καθαρά, η μπάλα στήθηκε στα 11 βήματα αλλά το «Ίτιχαντ» δεν πανηγύρισε. Ο Αγκουέρο έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι με το 0-0 να μην αλλάζει σε εκείνο το σημείο. 

Ο ρυθμός έπεσε εντελώς από εκεί και μετά, με ένα σουτ του Νάβας στο 40’ που έφυγε έξω να είναι ότι καλύτερο μέχρι την ανάπαυλα. 

Το δεύτερο καλό φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς στο 48’ (είχε προηγηθεί ακόμα ένα στο α’ μέρος) βρήκε ξανά τον Χαρτ σε ετοιμότητα, ενώ οι Άγγλοι ήταν αυτοί που ανέβαζαν ταχύτητα όσο περνούσε η ώρα.

Η μπάλα πλέον έμενε τη λιγότερη ώρα σε γαλλικά πόδια, ενώ με τον σταθερό Χαρτ να επεμβαίνει όπου χρειάστηκε (κεφαλιά Τιάγκο Σίλβα), η Σίτι ήταν αυτή που έδειχνε να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ, κάτι που συνέβη στο 76’. 

Ο Ντε Μπρούινε με εξαιρετική προσποίηση και σουτ από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Τραπ και το σύνθημα για πανηγύρια στις αγγλικές εξέδρες είχε δοθεί! 

Η Παρί ήθελε πλέον δύο γκολ για να ανατρέψει την κατάσταση και θα μπορούσε να βρει το πρώτο εξ αυτών στο 80’, ωστόσο ο Χαρτ είχε διαφορετική άποψη. Ο Καβάνι βρέθηκε απέναντι από τον Άγγλο κίπερ, που με το δεξί χέρι αποσώβησε εξαιρετικά την ισοφάριση που θα έβαζε τους Γάλλους στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φάση του αγώνα, αφού η Σίτι δεν απειλήθηκε ξανά, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της μία τέτοια πρόκριση.

Μάντσεστερ Σίτι:
Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούινε (84′ Γιάγια Τουρέ), Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα (87′ Ντελφ), Αγκουέρο (93′ Ιχεανάτσο). 

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61′ Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα (44′ Λούκας Μόουρα), Ραμπιό, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.