Γέστε: «Θέλουμε μόνο τη νίκη»

Μόνο τη νίκη θέλει στο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων, ο Φραν Γέστε, όπως υπογράμμισε στην κάμερα της Nova και στον Νίκο Γαβαλά.

Μόνο τη νίκη θέλει στο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων, ο Φραν Γέστε, όπως υπογράμμισε στην κάμερα της Nova και στον Νίκο Γαβαλά. Ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού τόνισε πως είναι έτοιμος για τον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιοσού Σαριέγκι, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες κατά το παρελθόν. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Η διαφορά στη βαθμολογία υπέρ του Παναθηναϊκού σας δημιουργεί πίεση ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου;
«Η πίεση υπάρχει ούτως ή άλλως. Δεν δημιουργείται πίεση εξαιτίας της βαθμολογικής διαφοράς γιατί είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ούτως ή άλλως. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να το κερδίσουμε κυρίως γιατί παίζουμε εντός έδρας. Αν νικήσουμε θα πάρουμε το βαθμολογικό προβάδισμα. Και από μόνο του το παιχνίδι επειδή είναι ένα ντέρμπι, πρέπει να το κερδίσουμε».

– Φαντάζομαι έχεις παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι του και που έχει αδυναμίες;
«Είναι μία πάρα πολύ ολοκληρωμένη ομάδα. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και κάνει καλά παιχνίδια. Εμείς, όμως, πρέπει να εστιάσουμε στο δικό μας παιχνίδι. Παίζουμε εντός έδρας. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε να κάνουμε. Θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου. Και θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στον κόσμο μας και την ομάδα. Δηλαδή, να παίξουμε καλά και λογικά θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Έχεις συνυπάρξει με τον Σαριέγκι στην Μπιλμπάο. Κρατάς επαφή μαζί του και αν σας δένει κάτι από εκείνα τα χρόνια; Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;
«Είναι ένας παίκτης με τον οποίο έχουμε παίξει μαζί. Είναι από τους πολύ αγαπημένους μου συμπαίκτες. Η αλήθεια είναι πως επικοινωνήσαμε λίγο όταν ήρθα στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πάρα πολλές επαφές και πάρα πολλές σχέσεις. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν απ’ τους αγαπημένους μου συμπαίκτες».

– Ποια στοιχεία χρειάζεται να έχετε στο παιχνίδι σας για να φθάσετε στη νίκη;
 «Πιστεύω πως το κυριότερο που πρέπει να προσέξουμε είναι η συμπεριφορά με την οποία θα μπούμε μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει απ’ το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό να υπάρχει ισχυρό κίνητρο μέσα στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση. Όμως θα πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι στο χώρο που το θέλουμε εμείς. Και να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως είμαστε στην έδρα μας και να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

-Είναι μία δύσκολη συγκυρία για τον Ολυμπιακό. Το Σάββατο παίζει με τον Παναθηναϊκό και την Τετάρτη ένα πρόωρο ευρωπαϊκό τελικό. Μπορεί να διαχειριστεί η ομάδα τόσο δύσκολα παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα;
«Ναι, η ομάδα γι’ αυτό δουλεύει και γι’ αυτό προετοιμάζεται. Ξέρουμε πως έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα, ξεκινώντας απ’ το ντέρμπι. Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο αυτό το παιχνίδι στο μυαλό μας. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα πρέπει να τα πάρουμε ένα – ένα και βήμα – βήμα να τ’ αντιμετωπίσουμε όλα. Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι του Σαββάτου. Έπειτα, έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε ένα – ένα τα επόμενα παιχνίδια».

– Από τώρα έως τα Χριστούγεννα θα χρειαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών, καθώς το πρόγραμμα είναι φορτωμένο. Ο βαθμός ετοιμότητάς σου ποιος είναι;
 «Ναι, είμαι έτοιμος. Την προηγούμενη εβδομάδα ακολούθησα κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Δουλεύω πολύ. Προσπαθώ και πιστεύω πως είμαι έτοιμος να συνεισφέρω στην ομάδα όποτε με χρειαστεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.