The Lost Child Review

“Αγαπητή Crim θα προτιμήσω το… χαμένο παιδί των Anathema”Πόσοι από εσάς θυμούνται την...

“Αγαπητή Crim θα προτιμήσω το… χαμένο παιδί των Anathema”

Πόσοι από εσάς θυμούνται την χαρακτηριστική φράση του KabamaruIgano; Να φρεσκάρω την μνήμη σας λοιπόν. “Καταραμένε Hayato!” Αυτή την έκφραση χρησιμοποιούσε ο πειναλέος Νίντζα για τον αντίπαλό του και αυτή η έκφραση ερχόταν στο μυαλό μου, καθώς υποδυόμουν τον HayatoIbukiστο TheLostChild, ένα JRPGπου θα επιφέρει διχογνωμία. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει μέση λύση, αφού είτε θα το απολαύσετε, είτε θα το παρατήσετε. Προσωπικά δεν έβλεπα την ώρα να ξεμπερδεύω μαζί του, αλλά καλύτερα ας αρχίσουμε να εξηγούμε τον εν λόγω… αφορισμό.

Πρόκειται για έναν τίτλο που έχει αναπτυχθεί και από την Crim και εκδίδεται μέσω της NISAmerica, η οποία είναι υπεύθυνη για μια πληθώρα πετυχημένων JRPG. ToTheLostChildείναι κάτι μεταξύ firstpersondungeoncrawlerκαι visualnovelμε μία μικρή δόση από Pokémon. Το storyτου δύσκολα θα σας συγκινήσει και θα σας ωθήσει να εμπλακείτε συναισθηματικά, δεν θα το λέγαμε όμως και επιφανειακό. Είναι απλά ένα χιλιοειπωμένο conceptμε μικρές παραλλαγές που συναντάται πολύ συχνά σε παιχνίδια του είδους.

Συγκεκριμένα υποδυόμαστε έναν δημοσιογράφο, ο οποίος εργάζεται σε ένα περιοδικό με θεματολογία το υπερφυσικό. Το καθήκον τον καλεί στον σταθμό Shinjuku για να ερευνήσει μία σειρά μυστήριων αυτοκτονιών. Καθώς συνεντευξιάζει τους θαμώνες, μία σκιά τον σπρώχνει στις γραμμές του τρένου, αλλά τελευταία στιγμή σώζεται από μία αινιγματική γυναίκα που του παραδίδει μία βαλίτσα. Το περιεχόμενό της είναι το όπλο Gangour. Η Lua, ένας άγγελος Κυρίου με αποκαλυπτικό ντεκολτέ που συναντάμε αργότερα μεταφέρει στον Hayatoότι είναι ο εκλεκτός, ο “πολέμαρχος του Θεού” και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το όπλο στην διαμάχη μεταξύ Δαιμόνων και έκπτωτων Αγγέλων.

Η βάση μας βρίσκεται στα γραφεία του περιοδικού όπου εκεί ο αχώνευτος προϊστάμενος μας αναθέτει paranormalυποθέσεις σε διάφορα σημεία του Τόκυο. Γνωρίζοντας πλέον ότι αυτά τα περιστατικά δεν είναι μόνο μύθοι και προκαταλήψεις ξεκινάμε μαζί με την Luaγια να ερευνήσουμε αυτά τα συμβάντα.

Η διαδικασία εξερεύνησης περιλαμβάνει διάλογο με τους ανθρώπους της τοποθεσίας που κατοπτεύουμε. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι κάτοικοι της εκάστοτε περιοχής μονολογούν δίνοντας την δική τους εκδοχή των συμβάντων, ενώ εσείς δεν έχετε ενεργό ρόλο στη συνομιλία. Πολλές φορές θα πιάσετε τον εαυτό σας να πατάει επανειλημμένα το κουμπί Χ ώστε να τελειώνετε επιτέλους με αυτούς τους μονότονους μονολόγους. Ολοκληρώνοντας αυτό το κομμάτι της έρευνας ξεκλειδώνεται το dungeonτης “γειτονιάς”.

Εδώ το explorationγίνεται σε πρώτο πρόσωπο και έχουμε να αντικρούσουμε ουκ ολίγες επιθέσεις σε τυχαία σημεία των υπόγειων ανήλιαγων διαδρόμων. Όσο προχωράμε στα πιο βαθιά layersingameονομασία των dungeons) τα πράγματα δυσκολεύουν. Η μάχη στηρίζεται σε turnbasedμηχανισμούς και ο σκοπός σας είναι να αιχμαλωτίσετε Astralπλάσματα, τα οποία στην πορεία μπορούν να προστεθούν στην ομάδα σας. Πρωτίστως βέβαια θα πρέπει να τα… εξαγνίσετε χρησιμοποιώντας karma. Υπάρχουν τρείς κατηγορίες karma (Neutral, Goodκαι Evil) που αποκτάμε μέσω συνομιλιών και αναμετρήσεων. Επιπλέον μαζί με το Gangour, σας παρέχεται ένα tabletτο οποίο επιτρέπει να ελέγχετε τις πληροφορίες κάθε δαιμονικής και μη ύπαρξης, όπως τα στατιστικά και τις ικανότητές τους.

Στην ομάδα σας μπορείτε να έχετε τρία βασικά Astralκαι έξι βοηθητικά με την δυνατότητα να τα εναλλάσσετε κατά την διάρκεια συμπλοκών. Όσο πιο πολύ τα χρησιμοποιείτε τόσο πιο πολύ θα αναβαθμίζονται. Όταν κάποιο από αυτά φτάσει σε maximumlevelγίνεται Evilve. Δηλαδή εξελίσσεται σε μία πιο δυνατή μορφή και αποκτά καινούργια abilities. Ακόμα σας δίνεται η εναλλακτική του reset ώστε να αυξήσετε τα basestatsτους. Η μηχανική της μάχης παρότι παρουσιάζει προοπτικές δεν έχει αποδοθεί με τρόπο ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να κάνει την διαδικασία αγγαρεία. Ακόμη και στο visualnovelκομμάτι υπάρχει μία γενική ατονία. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο χρόνος ενασχόλησης ξεπερνά της εκατό ώρες.

Ο δημιουργός του υπέροχου αισθητικά ElShaddai: AscensionoftheMetatron, SawakiTakeyasu, έδωσε και εδώ ένα άψογο mangaσχέδιο στους χαρακτήρες όμως το backgroundόταν το παιχνίδι γυρνάει σε firstpersonέχει γραφικά που παραπέμπουν σε εποχές του PS2 αφαιρώντας κι άλλους πόντους από την εμπειρία. Κατανοούμε εν μέρει ότι πρόκειται για ένα oldschooldungeoncrawlerόμως δεν υπερτερεί σε άλλα σημεία ώστε να αντισταθμιστούν οι ατέλειές του.

Toreviewβασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η oποία μας παραχωρήθηκε από τη NISAmerica. Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι η Enarxis Dynamic Media.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.