Απεβίωσε ο συν-δημιουργός του Ghost Rider

Ο χώρος των κόμικς έγινε λίγο πιο φτωχός.Άλλο ένα άστρο έδυσε από τον χώρο των κόμικς. Ο Gary...

Ο χώρος των κόμικς έγινε λίγο πιο φτωχός.

Άλλο ένα άστρο έδυσε από τον χώρο των κόμικς. Ο Gary Friedrich ο συνδημιουργός του εμβληματικού χαρακτήρα της Marvel, Ghost Rider, απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών.

Τα νέα μας έρχονται από το comicbook.com από όπου πληροφορούμαστε ότι ο έτερος συνδημιουργός του Ghost Rider, Roy Thomas, ανακοίνωσε τον θάνατο του Friedrech δηλώνοντας: “Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες επί του παρόντος αλλά θα ήθελα να αναφέρω ότι ένας από τους πλέον παλιούς και αγαπημένους φίλους, ο Gary Friedrich απεβίωσε χτες την νύχτα, εξαιτίας επιπλοκών του Πάρκινσον το οποίο αντιμετώπιζε εδώ και πολλά χρόνια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια της ακοής του, τον οδήγησαν να νιώθει απομονωμένος και η γυναίκα του Jean είναι ανακουφισμένη που μπορεί πλέον να αναπαυθεί εν ειρήνη”.

Τα νέα του χαμού του Friedrich αναμετέδωσε και ο δημιουργός Tony Isabella με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook.

O Friedrich αναγνωρίστηκε ευρέως για τις Silver Age ιστορίες του για λογαριασμό της Marvel Comics. Μπήκε στον χώρο των κόμικς με την Charlton Comics γράφοντας ρομαντικές αφηγήσεις. Σταδιακά βρήκε τον δρόμο του στα γουέστερν και τα υπερηρωικά κόμικς, συμμετέχοντας επίσης και στα πρώτα τεύχη του “Blue Beetle” του Steve Ditko.

Eν τέλει μεταπήδησε στην Marvel δουλεύοντας σε σειρές γουέστερν. Μια από τις πρώτες του επιτυχίες ήταν το “Sgt. Fury and the Howling Commandos” που ανέλυε θεματικές όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ από το πρίσμα της αμερικανικής ματιάς. Ο Friedrich δημιούργησε τον Ghost Rider μαζί με τους Roy Thomas και Mike Ploog. Ολοκλήρωσε την πορεία του στα κόμικς στα τέλη της δεκαετίας του 70, αν και συνέχισε να κάνει περιστασιακές εμφανίσεις.

Κεφάλαιο αποτέλεσε και η διαμάχη με τις Marvel και Sony για την ιδιοκτησία του Ghost Rider. Αν και η Marvel αρχικά κέρδισε τη μήνυση, ήρθε σε συμβιβασμό με τον δημιουργό σε μετέπειτα δικαστική διαμάχη κάτι που τον απέτρεψε από το να πουλά το δικό του εμπόρευμα σε συνέδρια. Αργότερα όμως μια έφεση ανέτρεψε την αρχική απόφαση με το θέμα να λήγει εν τέλει σε φιλικό διακανονισμό.

Οι σκέψεις όλων βρίσκονται με την οικογένεια και το στενό φιλικό του περιβάλλον.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.