Κάνει κι αλλού τη διαφορά η Λίβερπουλ

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η παραμικρή λεπτομέρεια μοιάζει να κάνει διαφορά. Πόσο μάλλον όταν στο υψηλότερο επίπεδο, οι επιμέρους ποιοτικές διαφορές σε ατομικό επίπεδο δεν είναι μεγάλες.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η παραμικρή λεπτομέρεια μοιάζει να κάνει διαφορά. Πόσο μάλλον όταν στο υψηλότερο επίπεδο, οι επιμέρους ποιοτικές διαφορές σε ατομικό επίπεδο δεν είναι μεγάλες. 

Οι σύλλογοι έχουν δραστηριοποιηθεί κατά τρόπο που τελειοποιούν το παραμικρό στοιχείο του παιχνιδιού που επιδέχεται βελτίωση. Αυτό τον λόγο έχουν οι προσλήψεις κορυφαίων γυμναστών (για τη φυσική κατάσταση), αναλυτών (για την επιμέρους ανάλυση κάθε αγώνα ή προπόνησης) και βέβαια διατροφολόγων.

Η Λίβερπουλ, ένας από τους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου, εντυπωσίασε με την κίνησή της να προσλάβει ένα ακόμη μέλος, μάλλον ασυνήθιστο, για προπονητικό επιτελείο επαγγελματικής ομάδας. 

Ο λόγος για τον κ. Τόμας Γκρένεμαρκ. Δεν είναι αναλυτής γυμναστής κορυφαίος γιατρός. Δεν είναι ούτε σκάουτερ ή φυσικοθεραπευτής. Πρόκειται όμως για έναν ειδικό που λάτρεψε άμεσα και προσέλαβε στην ομάδα ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γκρένεμαρκ είναι 42 ετών και κατέχει ένα ρεκόρ “Γκίνες”. Αυτό για την πιο δυνατή εκτέλεση πλαγίου άουτ! Κατεγράφη όταν έστειλε τη μπάλα σε απόσταση 51 μέτρων και 33 εκατοστών. 

Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η Πρέμιερ Λιγκ έχει όλο και περισσότερα γκολ να ξεκινούν από εκτελέσεις πλαγίων, στόχος του Κλοπ και της Λίβερπουλ είναι η τελειοποίηση αυτών των εκτελέσεων που θα φέρει ευκαιρίες και βέβαια γκολ στους κόκκινους. 

Όσο περνά ο καιρός οι προπονητές μοιάζουν να αντιμετωπίζουν τα πλάγια ως κόρνερ όταν αυτά είναι κοντά στη μεγάλη περιοχή. 

Ο Γκρένεμαρκ ξεκίνησε ως μια ενασχόληση διασκέδασης την βελτίωση των συγκεκριμένων εκτελέσεων. Κατέγραψε ένα μεγάλο ρεκόρ, και τώρα, ως προπονητής γι αυτή την κατηγορία του παιχνιδιού και μόνο, έχει προσληφθεί από έναν εκ των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.