Η επιστροφή του αρχηγού και των πειστικών εμφανίσεων

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για τη δεύτερη σερί νίκη της ΑΕΚ, την επιστροφή του αρχηγού της, την πειστική εμφάνιση, αλλά και το... φροντιστήριο του Ουζουνίδη στον Μπογέ.

Ένα ακόμα εμπόδιο ξεπεράστηκε με επιτυχία από την γεμάτη διάθεση και όρεξη το βράδυ του Σαββάτου, ΑΕΚ. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη εμφανώς απαλλαγμένοι από το “βραχνά” των αρνητικών αποτελεσμάτων του Νοεμβρίου παρουσιάστηκαν έτσι όπως είχαν συνηθίσει τους φιλάθλους τους κόντρα στη Λαμία και έφτασαν σε μια άνετη νίκη. Μια νίκη που εννοείται θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο σκορ, αλλά λίγο η αστοχία στην τελική προσπάθεια, λίγο τα δύο δοκάρια με Πόνσε και Αλμπάνη έκλεισαν τον αγώνα στο 2-0. Σκορ που επίσης αποτυπώνει την κυριαρχία της Πρωταθλήτριας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά να έχουν μόλις μία αξιόλογη ευκαιρία: του Μπαράλες στο 3ο λεπτό. Ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά στην πρώτη του επέμβαση μετά από αρκετό καιρό κάτω από τα δοκάρια και έδωσε τη δική του ώθηση στην ομάδα. 

Με κορυφαίο τον αρχηγό
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μεταξύ άλλων είχε ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν δυνατά και αποφασιστικά στον αγώνα, να πιέσουν ψηλά τη Λαμία, ειδικότερα μετά την πρώτη μπάλα στην άμυνά της και να προσπαθήσουν να κλέψουν μπάλες. Και αυτό έκαναν οι παίκτες του απλοποιώντας την κατάσταση με δύο γρήγορα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Του Πόνσε στο 13′ μετά από ασίστ του Μάνταλου και το αυτογκόλ του Αναστασιάδη πάλι από κλέψιμο και γύρισμα του αρχηγού της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος, ο καλός Μάνταλος για την ακρίβει απέδειξε πόσο σημαντικός είναι για το παιχνίδι των Πρωταθλητών Ελλάδας. Με κινήσεις… διαρκείας, βοήθεια στο ανασταλτικό κομμάτι και το σημαντικότερο ηρεμία στο παιχνίδι του και στις μεταβιβάσεις του ήταν εκ των κορυφαίων των νικητών. Ο αρχηγός επέστρεψε για την ΑΕΚ και μαζί οι πειστικές εμφανίσεις. Εννοείται πως η συνεισφορά του Πόνσε σε έναν ακόμα αγώνα ήταν καταλυτική. Το τελείωμα του Αργεντινού στο 1-0 είναι εκπληκτικό, όπως και η χημεία που αρχίζει να βρίσκει με την υπόλοιπη ομάδα. 

Το φροντιστήριο του Μπογέ
Ο Λούκας Μπογέ είναι ένας εξίσου σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ, το ευχάριστο για την οποία είναι πως ο Αργεντινός παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται ολοένα και πιο βελτιωμένος. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο τεχνικός της Ένωσης έκανε… φροντιστήριο στον Μπογέ για τα λάθη του στον αγώνα με την Ξάνθη. Ο Αργεντινός τα κατάλαβε, τα διόρθωσε κόντρα στη Λαμία και ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ στον Σαββατιάτικο αγώνα. Ο Ουζουνίδης άλλωστε μας έλεγε την Παρασκευή πως ο Μπογέ θέλει χρόνο για να μάθει τα τακτικά κομμάτια που δούλεψε η ΑΕΚ στην προετοιμασία καθότι ενσωματώθηκε τελευταίος στο ρόστερ της ομάδας. Τουλαχιστον ο Μπογέ ανταποκρίνεται στο φροντιστήριο που του γίνεται. 

Ζητούμενο η διάρκεια
Τα ωραία λόγια και οι φιλοφρονήσεις είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε σε ομαδικό πάντα ηχούν όμορφα. Για την ΑΕΚ όμως ζητούμενο πλέον δεν είναι τα ευχολόγια αλλά η διάρκεια. Οι νίκες θα επουλώσουν τις “πληγές” του Νοεμβρίου και θωρακίσουν περισσότερο την ομάδα και τα αποδυτήρια. Και το σημαντικότερο: Θα φέρουν τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Δύο ματς που ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα που θα δείξουν πολλά για την ΑΕΚ. Κόντρα στη Μπενφίκα στη Λισαβόνα και εναντίον της ΑΕΛ στην Λάρισα. Παιχνίδια στα οποία η Πρωταθλήτρια Ελλάδας έχει την ευκαιρία να διαγράψει σε μεγάλο βαθμό τις ανορθογραφίες του Νοεμβρίου. 

Όπως και να ΄χει η ΑΕΚ επέστρεψε μετά την άσχημη περίοδο που την ταλαιπώρησε. Στο χέρι της είναι εάν θα συνεχίσει με πειστικές εμφανίσεις και νίκες ή αν θα επιτρέψει να εμφανιστούν και πάλι μαύρα σύννεφα πάνω από το στρατόπεδο της.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.