Κόλλησαν στο (χ)ωράφι (video)

ΑΕΛ και ΑΕΚ έμειναν σε λευκή ισοπαλία στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο της AEL FC Arena, προσφέροντας μέτριο θέαμα. Χωρίς ιδέες στην επίθεση η «Ένωση», κορυφαίος για τους «βυσσινί» ο Μπαργκάν, ο οποίος είχε απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε.

ΑΕΛ και ΑΕΚ έμειναν σε λευκή ισοπαλία στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο της AEL FC Arena, προσφέροντας μέτριο θέαμα. Χωρίς ιδέες στην επίθεση η «Ένωση», κορυφαίος για τους «βυσσινί» ο Μπαργκάν, ο οποίος είχε απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε. 

Τα αρχικά πλάνα
Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την Α.Ε.Λ. με σχήμα 4-1-4-1. Ο Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, οι Γκόλιας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ στην άμυνα, αμυντικό χαφ ο  Άντονι, μπροστά του οι Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ακόστα, Ντέλετις και μοναδικός προωθημένος ο Νούνιτς. 

Απέναντι η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 από τον Ουζουνίδη. Ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, οι Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ στην άμυνα, οι Γαλανόπουλος, Μοράν αμυντικά χαφ, οι  Κλωναρίδης, Λιβάια, Μπογέ επιθετικά χαφ και ο Πόνσε αιχμή του δόρατος. 

Πρώτο ημίχρονο
Δύναμη, πολλά φάουλ και προσπάθεια των δύο ομάδων να κρατήσουν τη μπάλα χαρακτήρισαν το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ο Χουλτ είδε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς στο 12΄. Προϊόντος του χρόνου η «Ένωση» πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΛ να βολεύεται πίσω από τη μπάλα και να αναζητά τις αντεπιθέσεις. 

Το γυριστό του Οικονόμου στο 10΄ πέρασε πολύ ψηλά για την «Ένωση», ενώ οι Θεσσαλοί προσπαθούσαν με μακρινά σουτ του Φατιόν και του Μπαργκάν να απειλήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 20΄, όταν ο Λιβάγια πλαγιοκόπησε και πέρασε παράλληλη σέντρα χαμηλά στον Πόνσε. Ο Αργεντινός επιθετικός εκτέλεσε στην κίνηση, αλλά ο Γκόλιας έβαλε την κόντρα και τον σταμάτησε. Ο Πόνσε διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έδειξε «παίζετε». 

Με 19 φάουλ στα πρώτα 30 λεπτά, ήταν αδύνατον να υπάρξει οποιοσδήποτε επιθετικός ρυθμός. Την μονοτονία του άτεχνου και μετριότατου ποιοτικά παιχνιδιού έσπασε η βολίδα του Μπαργκάν στο 34΄, με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Μπάρκα και να περνά άουτ. 

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ, με τον Λιβάγια να τροφοδοτεί το ανέβασμα του Μπακάκη, ο τελευταίος σέντραρε για τον Πόνσε, αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΛ πρόλαβαν να βάλουν την κόντρα. Λίγο αργότερα ο Κλωναρίδης σούταρε δυνατά, αλλά ο Κρίστινσον είχε απάντηση, ενώ από το κόρνερ που προέκυψε ο Μπογέ έπιασε εντυπωσιακό γυριστό και η μπάλα φάνηκε να χτυπά στο χέρι του Γκόλια. 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τις δύο ομάδες να πατούν πολύ καλύτερα στο τελευταίο δεκάλεπτό του, διάστημα στο οποίο είδαμε και τις περισσότερες καλές φάσεις. 

Δεύτερο ημίχρονο
Η πρώτη φάση ήρθε στο 50΄ για την ΑΕΚ, με τον Πόνσε να παίρνει βαθιά μπαλιά και να εκτελεί υπό δύσκολη διαγώνια θέση και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ από αδιόρατη παρέμβαση του Γκόικοβιτς. Η ΑΕΛ είχε τη δική της πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 57΄, με τον Μπαργκάν να βγαίνει απέναντι στον Μπάρκα, να εκτελεί με πολύ δυνατό σουτ αλλά ψηλά, άουτ. 

Συνολικά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την ΑΕΚ να έχει 54% κατοχή, αλλά την ΑΕΛ εξίσου επικίνδυνη στο ανοιχτό γήπεδο χάρη στα κέφια του Μπαργκάν και την ποιότητα του Ντέλετιτς. 

Ο Ουζουνίδης φρέσκαρε την δεξιά πλευρά του με Γιαννώτα αντί Κλωναρίδη στο 56΄ και λίγο αργότερα, στο 68΄ το έκανε και με τον Γκάλο αντί του τραυματία Μπακάκη, αλλά η ΑΕΚ δεν έβρισκε τρόπους να γίνει απειλητική. Ο Ουζουνίδης έκλεισε τις αλλαγές του με τον Γιακουμάκη αντί του Μπογέ στο 80΄ και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά η ΑΕΛ είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και πίεζε περισσότερο από ότι πιεζόταν. 

Οι ευκαιρίες έρχονταν με το… σταγονόμετρο, ο Γκάλο εκτέλεσε άουτ το μοναδικό φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ σε καλή θέση και έτσι η λευκή ισοπαλία ήρθε αναμενόμενα, αφού η ΑΕΛ συμβιβάστηκε γρήγορα με την ιδέα της ισοπαλίας και βολεύτηκε με τον βαθμό. 

Η μεγαλύτερη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα: ο Μπάρκας έκανε μεγάλο λάθος σε έξοδο του εκτός περιοχής, ο Μπαργκάν είχε την ευκαιρία για το γκολ της νίκης αλλά πλάσαρε άσχημα και ο Οικονόμου με σωτήρια προβολή κράτησε το βαθμό της ισοπαλίας για την ΑΕΚ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.