Το ποδόσφαιρο όπως πρέπει να είναι (video)

Η ΕΠΟ διοργάνωσε τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου 2018 σε μια περιοχή που το είχε πραγματικά ανάγκη. Στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά το παρών έδωσαν μέλη της Εθνικής ομάδας του σήμερα και πρωταγωνιστές του έπους του 2004.

Σε μια ιδιαίερη κίνηση με ξεχωριστή σημασία προέβη η ΕΠΟ η οποία ξεκίνησε τη Χριστουγενιάτικη γιορτή Ποδοσφαίρου από μια περιοχή η οποία το έχει πολλή ανάγκη. Πρόκειται για το αθλητικό κέντρο Νέου Βουτζά το οποίο κάηκε στις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. το παρών έδωσαν οι Άγγελος αναστασιάδης, Άγγελος Μπασινάς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιάννης Γκούμας και Αντώνης Νικοπολίδης αλλά και άλλοι προπονητές των εθνικών ομάδων. Όλοι τους παρέλασαν απο την κάμερα της NOVA για να πουν δυο λόγια για αυτή την πρωτοβουλία.

Το δελτίο τύπου της ΕΠΟ:

“Η «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου 2018» διοργανώθηκε σήμερα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τους Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Μαραθώνα, καθώς και την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά.

Για περισσότερες από 3 ώρες, εκατοντάδες παιδιά από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο δημοτικό σχολείο Ραφήνας, το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, το Δημοτικό Σχολείο Τύμβου, καθώς και τα Γυμνάσια Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Νέου Βουτζά, απόλαυσαν, σε ιδανικές συνθήκες, το πνεύμα και τις αξίες του ποδοσφαίρου, μετέχοντας, με συνολικά 18 ομάδες, στο τουρνουά 5Χ5 αγοριών και κοριτσιών, όλων των ηλικιών, αλλά και στα εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει γι αυτά οι χορηγοί της Ε.Π.Ο. ΟΠΑΠ Α.Ε. και VODAFONE.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο και να φωτογραφηθούν με τα αγαπημένα τους αστέρια, τον Αντώνη Νικοπολίδη, τον Άγγελο Μπασινά, τον Γιάννη Γκούμα και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, οι οποίοι «έγιναν ένα» με τα παιδιά, και να ακούσουν για το αγαπημένο τους παιχνίδι, πέραν των προαναφερομένων, και από τους λοιπούς προπονητές των εθνικών ομάδων, τον Άγγελο Αναστασιάδη, το Νίκο Κεχαγιά, τον Θόδωρο Ελευθεριάδη και τον Αντώνη Πριόνα.

«Είναι ξεχωριστή η χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα, εδώ, κοντά σας. Αποφασίσαμε η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να γίνει στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά, για να συνεισφέρει και το ποδόσφαιρο με οργανωμένο τρόπο στην προσπάθεια επιστροφής σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Σήμερα ενεργοποιήθηκε όλο το ποδόσφαιρο κι ευχαριστώ τους προπονητές των Εθνικών μας Ομάδων, με επικεφαλής τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Άγγελο Αναστασιάδη, τον Διευθυντή των Εθνικών Ομάδων Άγγελο Μπασινά και τους ποδοσφαιριστές-θρύλους, που υποστηρίζουν τόσο πολύ και θερμά την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και τους χορηγούς μας.
Σας ευχόμαστε να απολαύσετε την ποδοσφαιρική γιορτή, Καλά Χριστούγεννα και το 2019 να επουλώσει τις πληγές και να σας φέρει χαρά και πρόοδο»
ανέφερε στην εισαγωγή του ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. κ. Κώστας Βρακάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Νίκος Βακάλης, ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων και μέλος της Ε.Ε. κ. Τάκης Παπαχρήστος, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής κ. Δημήτρης Γιαρένης.

Για τις «ποδοσφαιρικές ανάγκες» της εκδήλωσης, η Ε.Π.Ο. μετέτρεψε μέρος του αθλητικού χώρου σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, ενώ το σύνολο του αθλητικού προγράμματος καταρτίσθηκε και υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενίτσα και με συμμετοχή των προπονητών και των προπονητικών τιμ όλων των Εθνικών μας ομάδων. Ο αθλητικός πολυχώρος του Νέου Βουτζά κατεστράφη σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου στην Ανατολική Αττική: μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν κτηριακές εγκαταστάσεις και αθλητικό υλικό εκατοντάδων παιδιών και πολλών ολυμπιακών αθλημάτων, μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας. Κυρίως όμως εξαφανίστηκε το «αθλητικό οξυγόνο» της περιοχής.

Σήμερα ο ίδιος χώρος γέμισε εκατοντάδες παιδιά, γονείς και δασκάλους, ήλιο και παιχνίδι, χαρούμενες παιδικές φωνές και προσπάθεια στο τερέν, διασκέδαση και τραγούδι στην εξέδρα, ελπίδα και αγάπη για ζωή και δράση. Το ποδόσφαιρο εκπλήρωσε πολυεπίπεδα την κοινωνική του αποστολή, υλοποιώντας θεμελιώδεις αρχές του, όπως η συμμετοχή, ο σεβασμός, η ισότητα, η προσπάθεια, το ευ αγωνίζεσθαι.

«Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Δώσατε ελπίδα χαμόγελο και πολλή χαρά στα παιδιά, δίνετε δύναμη σε όλους μας. Τις θερμότερες ευχαριστίες και ευχές μας» είπε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς.

Χαμογελαστός έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του τουρνουά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα 5Χ5. Στις δηλώσεις του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Είναι μια ωραία εκδήλωση, μια όμορφη γιορτή, σε μια περιοχή που θρήνησε θύματα από την πυρκαγιά και έγιναν μεγάλες καταστροφές. Έχει σημασία ότι δώσαμε λίγη χαρά στους ανθρώπους εδώ, όπως επίσης είναι σημαντικό ότι πρωταγωνιστές είναι σήμερα τα παιδιά. Γιατί αν πραγματικά θέλουμε να προοδεύσουμε, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και ως κοινωνία και ως χώρα γενικότερα, πρέπει να δώσουμε βάση στα ελληνόπουλα. Εύχομαι Καλές γιορτές, Ο Θεός μαζί σας, χαρά και ευτυχία σε όλους και οι γονείς να χαίρονται τα παιδιά τους».

Το σχόλιό του για την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο χώρος της εκδήλωσης, έκανε ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Άγγελος Μπασινάς: «Είναι σπουδαίο ότι μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, σε μια εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, σε αυτή την περιοχή όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι. Σήμερα είδαμε τα παιδιά χαρούμενα, το ευχαριστήθηκαν, και αυτό μας κάνει όλους μας ιδιαίτερα χαρούμενους. Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές».

Ο προπονητής της Εθνικής ελπίδων Αντώνης Νικοπολίδης, έδωσε ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά πρόσθεσε μια ακόμη ευχή: «Εύχομαι η Πολιτεία αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Όσο για σήμερα είναι μια ωραία εκδήλωση. Τα ελληνόπουλα αγαπούν το ποδόσφαιρο και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, αρκεί να καταλάβουμε ότι η βάση είναι τα παιδιά, οι μικρές ηλικίες και να δώσουμε την απαιτούμενη σημασία».

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Γιάννης Γκούμας, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά ήρθαμε σε αυτή την εκδήλωση, σε μια περιοχή που έχει ανάγκη από τα χαμόγελα και τις φωνές των παιδιών. Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και έχει μεγάλη σημασία που ασχολούνται, παρά τη μεγάλη καταστροφή. Τους εύχομαι μόνο καλά από δω και πέρα, Καλές Γιορτές, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο».

Χαμογελαστός, για τη μεγάλη παρουσία κοριτσιών στο ποδοσφαιρικό τουρνουά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Γυναικείων Εθνικών Ομάδων, κ. Αντώνης Πριόνας, σχολίασε: «Τα κορίτσια παίζουν ποδόσφαιρο και το αγαπούν. Πρωταγωνίστησαν και σήμερα, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Υπάρχουν παιδιά που ασχολούνται με το άθλημά μας και αυτό μας δίνει χαρά και μας κάνει αισιόδοξους. Εύχομαι Καλές γιορτές σε όλους».

Παρών στην εκδήλωση ένας ακόμη από τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που δήλωσε για την εκδήλωση: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Ο αθλητισμός βοηθάει, μας βελτιώνει ως ανθρώπους και μας δίνει δύναμη. Εύχομαι Υγεία σε όλους και στους ανθρώπους της περιοχής επιπλέον δύναμη και κουράγιο».

Μετά τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, οι μαθητές στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πήραν δώρα, γεύθηκαν γλυκά, προσφορά της Ε.Π.Ο., που είχε οργανώσει και το πρωινό τους φαγητό, καθώς και των χορηγών της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., ΝΙΚΕ, Vodafone και Νερό ΙΟΛΗ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εξαετούς αναπτυξιακού προγράμματος “Μπάλα παντού”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.