Ρίκσεν: «Θα περάσω στη Σκωτία το υπόλοιπο της ζωής μου»

Ο Φερνάντο Ρίκσεν επέστρεψε στη Σκωτία για ένα βράδυ τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά τελικά θα περάσει εκεί όλο το υπόλοιπο της ζωής του...

Ο Φερνάντο Ρίκσεν επέστρεψε στη Σκωτία για ένα βράδυ τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά τελικά θα περάσει εκεί όλο το υπόλοιπο της ζωής του…

Ο 42χρονος Ολλανδός παλαίμαχος άσος των Φορτούνα Σιτάρντ, Άλκμααρ, Ρέιντζερς και Ζενίτ, πάσχει από την Νόσο του Κινητικού Νευρώνα και έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ τους τελευταίους μήνες μιλά με την βοήθεια υπολογιστή.

Ο Ρίκσεν, είχε μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία μαζί με την σύζυγό του Βερόνικα, καθώς το μεσογειακό κλίμα έκανε καλό στην υγεία του.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ταξίδεψε στην Σκωτία για να τιμηθεί σε εκδήλωση φίλων της Ρέιντζερς, όμως ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Έμεινε εκεί δύο μήνες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο περίθαλψης στο Έρντρι, όπου θα παραμείνει για όλο το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς πλέον αδυνατεί να ταξιδέψει.

«Χρειάζομαι επαγγελματική περίθαλψη. Δεν μπορώ να μείνω στην Ισπανία πλέον. Εδώ θα περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι εδώ τρεις εβδομάδες και είναι φανταστικά, νιώθω σαν στο σπίτι μου. Δεν σχεδίαζα να μείνω εδώ όταν ταξίδεψα από την Ισπανία για μία εκδήλωση, αλλά μεταφέρθηκα επειγόντως στο νοσοκομείο. Νόμιζα ότι θα έμενα μερικές μέρες, αλλά τελικά νοσηλεύτηκα δέκα εβδομάδες πριν μεταφερθώ στο κέντρο περίθαλψης», είπε ο Ρίκσεν, ο οποίος έχει κοντά του τους πρώην συμπαίκτες του στη Ρέιντζερς, αλλά όχι και την σύζυγό του και την εξάχρονη κόρη του, που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω προβλημάτων με τα διαβατήριά τους:

«Είναι πιο εύκολο για τους φίλους μου να με επισκεφτούν, αλλά μου λείπει η σύζυγος και η κόρη μου».

Ο Ρίκσεν, δεν γνωρίζει πόσος χρόνος ζωής του απομένει ακόμα. Όταν διαγνώστηκε η νόσος το 2013, οι γιατροί του είχαν δώσει μόνο μερικούς μήνες, αλλά σχεδόν έξι χρόνια είναι ακόμα ζωντανός.

«Δεν φοβάμαι και δεν τρομάζω για το μέλλον. Αν συμβεί κάτι, είμαι στο σωστό μέρος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.