Όλα μηδέν! (video)

ΟΦΗ και Ξάνθη έμειναν στο 0-0, στο Ηράκλειο, σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν οι σκληρές μονομαχίες.

ΟΦΗ και Ξάνθη έμειναν στο 0-0, στο Ηράκλειο, σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν οι σκληρές μονομαχίες. 

Οι Κρητικοί είχαν περισσότερο ανάγκη τη νίκη μιας και βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ξάνθη διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς στο αμυντικό κομμάτι και έφυγε από την Κρήτη με το βαθμό. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Χάιμε Βέρα, στο ντεμπούτο του στον κρητικό πάγκο, επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Στρέζο κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδη, Γιαννούλη και Δεληγιαννίδη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μεγιάδο και Νάστος, δεξιά ο Κοροβέσης, αριστερά ο Νέιρα, στην κορυφή ο Γιακουμάκης και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Ναμπί. 

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Μίλαν Ράσταβατς με τον Ζίβκοβιτς κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Ντίρεσταμ, Κασάδο, Λισγάρα και Ντινίς στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Κοβάσεβιτς και Μελιόπουλος, δεξιά ο Φουρτάδο, αριστερά ο Μελισσόπουλος, αιχμή του δόρατος ο Κάστρο και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Καντά.

Ανώτερος αλλά αναποτελεσματικός ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος στο πρώτο 45λεπτο χωρίς ωστόσο να μπορέσει να μετουσιώσει αυτή του την υπεροχή σε κάποιο τέρμα. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο πέμπτο λεπτό με τον Δεληγιαννίδη να πραγματοποιεί τη σέντρα από τα δεξιά, ο Νέιρα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Ζίβκοβιτς έδειξε σωστά αντανακλαστικά και εξουδετέρωσε το πλασέ του αντιπάλου του σε κόρνερ. 

Στο 16ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Κοροβέσης έκανε την μπαλιά στον Γιακουμάκη, ο Έλληνας επιθετικός βγήκε τετ α τετ, αλλά η προβολή του εξ επαφής κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι η Ξάνθη. Ο Μπρίτο θέλησε να εκμεταλλευτεί την άτσαλη απομάκρινση του Ποτουρίδη όμως το σουτ που πραγματοποίησε μέσα από την περιοχή κατέληξε μόλις άουτ. 

Μετά από ένα οκτάλεπτο, στο 25ο λεπτό συγκεκριμένα, οι Κρητικοί προσπάθησαν να φτάσουν ξανά στο γκολ. Ο Γιακουμάκης βγήκε τετ α τετ για ακόμα μια φορά, προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης χωρίς επιτυχία όμως καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. 

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καθώς στα υπόλοιπα λεπτά οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν πολλά λάθη, ειδικά στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα η κατοχή να αλλάζει διαρκώς πόδια χωρίς ουσία όμως και πήγαν στα αποδυτηρία ισόπαλες και χωρίς τέρματα. 

Λίγα πράγματα… 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο με τις φάσεις να είναι λιγοστές και να προέρχονται κυρίως από τα πόδια των γηπεδούχων. 

Οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολύ γρήγορα τις αλλαγές τους για να δώσουν φρεσκάδα στις ομάδες τους και να μπορέσουν να απειλήσουν με διαφορετικό τρόπο τις αντίπαλες εστίες. 

Στο 76ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους με τον Ντίνα να κάνει το σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Κοροβέση από τα αριστερά αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. 

Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ απείλησε από στημένο. Ο Ναμπί ανέλαβε την εκτέλεση σε πολύ καλό σημείο, στον άξονα, όμως ο Ζίβκοβιτς πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η Ξάνθη βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σαρπόνγκ σέντραρε από τα δεξιά, ο Κάστρο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Στρέζου. 

Στο 90ο λεπτό οι Κρητικοί απείλησαν ξανά, με τον Ναμπί να εκτελεί το κόρνερ από τα αριστερά, ο Σακόρ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Το 0-0 έμεινε εν τέλει μέχρι τέλους με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν πόντο. 

Οι συνθέσεις: 

ΟΦΗ (Χ. Βέρα): Στρέζος, Γιαννούλης (68′ Ντίνας), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Δεληγιαννίδης, Νάστος, Μεγιάδο (61′ Σακόρ), Νέιρα (75′ Βουό), Κοροβέσης, Ναμπί, Γιακουμάκης

Ξάνθη (M. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Κασάδο, Λισγάρας, Ντινίς, Κοβάσεβιτς, Μελιόπουλος (53′ Καμαρά), Μπρίτο (63′ Σαρπόνγκ), Μελισσόπουλος (59′ Μπαριέντος), Καντά, Κάστρο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.