Το “Y: The Last Man” θα μεταμορφωθεί σε τηλεοπτική σειρά

Τι καλά...Το "Y: The Last Man" θα καταφθάσει στο FX ως σειρά. Η ανακοίνωση έγινε από τους...

Τι καλά…

Το “Y: The Last Man” θα καταφθάσει στο FX ως σειρά. Η ανακοίνωση έγινε από τους προέδρους προγράμματος του καναλιού, Nick Grad και Eric Schrier.

Η σειρά κόμικς της DC είναι δημιούργημα των Brian K. Vaughan και Pia Guerra, επικεντρώνεται σε έναν γυναικοκρατούμενο κόσμο και εξερευνά φυλετικά, ρατσιστικά και ταξικά θέματα. Η σειρά των 60 τευχών, που έκανε το ντεμπούτο της το 2002, διαδραματίζεται σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο, όπου ένας άντρας και η μαϊμού του, φαίνεται πως είναι τα μόνα δύο αρσενικά που έχουν απομείνει ζωντανά. Το κόμικ έλαβε τρία βραβεία Eisner, ενώ το Volume 10 απέσπασε το πρώτο Hugo Award για Καλύτερη Graphic Ιστορία,

Στη σειρά θα πρωταγωνιστούν οι Diane Lane, Barry Keoghan, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield, Marin Ireland και Amiber Tamblyn. Η Melina Matsoukas (Insecure, Master of None) θα είναι σκηνοθέτης του πιλοτικού επεισοδίου.

Οι Michael Green (American Gods, Blade Runner 2049) και Aïda Mashaka Croal (Luke Cage, Turn) θα είναι showrunners και εκτελεστικοί παραγωγοί, ενώ οι Nina Jacobson, Brad Simpson και Brian K. Vaughan θα αναπτύξουν τη σειρά και θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.

Photo credit: FX. Photo credit: FX.

“To ‘Y: The Last Man’ είναι ένα αριστούργημα μεταξύ των graphic novel και θα έχει μια καταπληκτική ομάδα”, είπε ο Grad. “Οι Michael Green και Aïda Mashaka Croal θα συνεργαστούν με τους Nina Jacobson και Brad Simpson για να φέρουν μια φρέσκια ματιά στην ιστορία. Η Melina Matsoukas, που σκηνοθέτησε το πιλοτικό επεισόδιο, έκανε μια καταπληκτική δουλειά, το ίδιο και η Diane Lane και το υπόλοιπο cast”.

“Η εξερεύνηση του κόσμου χωρίς άνδρες από τους Brian και Pia είναι τέλεια, λόγω του βάθους της, του χιούμορ της και της μαϊμούς της”, είπαν οι Croal και Green. “Η τηλεοπτική μεταφορά μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στον ραγισμένο μας κόσμο. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη — ευχαριστούμε το FX για την στήριξη — και ευχαριστούμε τους θεούς του casting που μας επέτρεψαν να δουλέψουμε με αυτούς τους ηθοποιούς”.

Η σειρά ήταν υπό ανάπτυξη στο κανάλι από το 2015, ενώ το 2018 πήρε εντολή εντολή για πιλοτικό επεισόδιο.

Άγνωστη παραμένει ακόμα η ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά εσείς μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για ό,τι νεώτερο στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.