Άλλο πρωτάθλημα, άλλο Ευρώπη για την Παρί (video)

Χάρη στον απολαυστικό Άνχελ ντι Μαρία, η πρωταθλήτρια Γαλλίας έκαμψε την αντίσταση της Μαρσέιγ με 3-1 στο Παρίσι, με τους Μασσαλούς να παίζουν με 10 από το 62'.

Η Παρί Σεν Ζερμέν με πρωταγωνιστή τον Άνχελ ντι Μαρία νίκησε στο Παρίσι με 3-1 τη  Μαρσέιγ, διευρύνοντας το αήττητο σερί της απέναντι στους Φωκαείς στα 19 ματς! 

Η Μαρσέιγ είχε στην ενδέκαδα της τον Μπαλοτελί, ο οποίος ταξίδεψε την Κυριακή στο Παρίσι κι όχι με την υπόλοιπη αποστολή το Σάββατο, καθώς είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο ξεπέρασε την ύστατη στιγμή. Ο Ιταλός απείλησε με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής στο 2′, όπως κι ο Τοβέν στο 10′ με πλασέ. 

Οι Παριζιάνοι είδαν το γκολ του Ντι Μαρία στο 15′ να ακυρώνεται μέσω VAR ορθώς για όφσαϊντ, ενώ στο 25′ ο Μενιέ σούταρε από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μανταντά είπε “όχι”. Σε διάστημα τριών λεπτών ο Τούχελ έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές, αφού αντί των Άλβες, Μενιέ που τραυματίστηκαν πέρασαν οι Νταγκμπά και Κέρερ λίγο μετά το ημίωρο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήρθε η φάση που έφερε το προβάδισμα των γηπεδούχων, από κόρνερ των Μασσαλών, η επιστροφή τους ήταν κάκιστη, ο Ντι Μαρία κατέβασε άψογα την μπάλα, μοίρασε στον Εμπαπέ, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 31ο γκολ σε 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Το δεύτερο μέρος εκκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισοφάρισαν 27 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του, με τον Βαλέρ Ζερμέν, ωστόσο δεν χάρηκαν για πολύ το 1-1. 

Στο 55′ ο Ντι Μαρία συνδυάστηκε άψογα με τον Κέρερ και με άπιαστο πλασέ νίκησε τον Μανταντά για το 2-1, αλλά δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Στο 62′ ο Γάλλος τερματοφύλακας βρήκε την μπάλα με το χέρι εκτός μεγάλης περιοχής, προσπαθώντας να ανακόψει τον Αργεντινό, αποβλήθηκε με τον Πελέ να παίρνει τη θέση του Μπαλοτέλι και τους Μασσαλούς να παίζουν με 10 ποδοσφαιριστές. 

Ο Ντι Μαρία με απίθανη εκτέλεση φάουλ σημείωσε το τελικό 3-1, ενώ οι Παριζιάνοι είχαν την ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Πελέ είχε την απάντηση στο πέναλτι του Εμπαπέ. 

Η ομάδα του Τούχελ έχει διαφορά 20 βαθμών από τη δεύτερη Λιλ, με συγκομιδή 77 βαθμών, ενώ η Μαρσέιγ έμεινε στην τέταρτη θέση έχοντας 47 πόντους. 

Parc des Princes, Παρίσι, Γαλλία

Διαιτητής: Αντονί Γκοτιέ

Κίτρινες κάρτες: Τιάγκο Σίλβα 17′, Κουρζάβα 26′, Ντι Μαρία 39′, Κιμπεμπέ 58′ – Καμαρά 29′, Οκάμπος 58′, Σάκαϊ 89′ 

Κόκκινες κάρτες: Μανταντά 62′ 

Παρί Σεν Ζερμέν (3-5-2): Αρεολά – Τιάγκο Σίλβα (αρχ.), Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος – Μενιέ (36′ Κέρερ), Άλβες (31′ Νταγκμπά), Βεράτι, Παρέδες, Κουρζάβα (80′ Μπερνάτ) – Εμπαπέ, Ντι Μαρία

Προπονητής: Τόμας Τούχελ

Μαρσέιγ (4-4-2): Μανταντά (αρχ.) – Σαρ, Καμαρά, Τσάλετα-Τσαρ, Σάκαϊ – Τοβέν (77′ Ράντονιτς), Λοπέζ (69′ Στρόοτμαν), Σονσόν, Οκάμπος – Μπαλοτέλι (65′ Μπαλοτέλι), Ζερμέν

Προπονητής: Ρούντι Γκαρσία

Ligue 1

29η αγωνιστική

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Νις-Τουλούζ 1-1
Λιλ-Μονακό 0-1

Σάββατο 16 Μαρτίου

Ανζέ-Αμιέν 0-0
Καέν-Σεντ Ετιέν 0-5
Γκενγκάν-Ντιζόν 1-0
Νιμ-Στρασμπούρ 2-2

Κυριακή 17 Μαρτίου 

Λιόν-Μονπελιέ 3-2
Ρενς-Ναντ 1-0
Μπορντό-Ρεν 1-0
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ 3-1 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.