Όταν ο Μπερντ τα έσταξε με το αριστερό!!!

Δεν ήταν μόνο μεγάλος παίκτης αλλά και ετοιμόλογος, είρωνας και προκλητικός απέναντι σε αντιπάλους, κάποιες φορές και σε συμπαίκτες χωρίς όμως να ξεπερνά τα αποδεκτά όρια.

Δεν ήταν μόνο μεγάλος παίκτης αλλά και ετοιμόλογος, είρωνας και προκλητικός απέναντι σε αντιπάλους, κάποιες φορές και σε συμπαίκτες χωρίς όμως να ξεπερνά τα αποδεκτά όρια. 

Ο Λάρι Μπερντ έδωσε τεράστιες ατάκες, πρωτοσέλιδα αλλά και δεκάδες ιστορίες που θα τον συνοδεύουν για πάντα. Ιστορίες που έχτισαν τον δικό του ξεχωριστό μύθο.

Ο «μεγάλος λευκός» των Μπόστον Σέλτικς είναι κατά πολλούς ο μεγαλύτερος παίκτης που είδαν ποτέ τα παρκέ του ΝΒΑ, σίγουρα ένας από τους κορυφαίους σουτέρ σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Ικανός να σκοράρει όπως και όποτε ήθελε με το φονικό του δεξί χέρι. 

Τελικώς όμως όπως αποδείχτηκε περίτρανα τα κατάφερνε καλά και με το αριστερό!!!

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 1986 όταν οι Σέλτικς ταξίδεψαν στο Πόρτλαντ για ν’ αντιμετωπίσουν τους Μπλέϊζερς στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Οι «πράσινοι» είχαν πετύχει κάθε στόχο, δεν είχαν χάσει κανένα ματς και πήγαιναν στο συγκεκριμένο ματς που αμερικανοί αποκαλούν lefty game χωρίς στόχους. Παρεμπίπτοντος και χωρίς τον Κέβιν Μακχέϊλ.

Ο Λάρι Μπερντ λοιπόν την προηγούμενη ημέρα δήλωσε μπροστά στις κάμερες. 

«Αύριο είναι το τελευταίο ματς παιχνίδι κι αποφάσισα να παίξω για τρεις περιόδους μόνο με το αριστερό μου χέρι. Θα κρατήσω το δεξί για τους Λέϊκερς». 

Όταν τελείωσαν οι τρεις περίοδοι στο Πόρτλαντ με αντίπαλο του Μπερντ τον δύσμοιρο Τζερόμ Κέρσει, ο Μπερντ είχε βάλει 27 πόντους. Συνολικά τελείωσε το ματς με «triple double» έχοντας 47 πόντους με 18/31 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/3 βολές, 14 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες.

Επιπρόσθετα σημείωσε το καλάθι που έστειλε το ματς στην παράταση αλλά κι εκείνο που χάρισε τη νίκη στους Σέλτικς με 120-119.

Όσο για το ματς που ακολουθούσε με τους Λέικερς και για το οποίο… κρατούσε το δεξί του χέρι; Νέα νίκη των Σέλτικς με 105-99 και τον ίδιο να έχει 22 πόντους, 18 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Του άρεσε πάντα να παίρνει όλα τα μεγάλα σουτ και γι’ αυτό έχει μείνει στην ιστορία μια καταπληκτική συνομιλία του με τον προπονητή του Κέϊ Σι Τζόουνς σ’ έναν αγώνα απέναντι στους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς.

Ο Μπερντ στο τελευταίο τάιμ-άουτ γύρισε και είπε στον Τζόουνς.

«Γιατί δεν μου δίνεις την μπάλα και να πεις σε όλους να ξεκουμπιστούν από μπροστά μου για να βάλω το καλάθι και να νικήσουμε;»

Αγριεμένος γύρισε ο Τζόουνς και του απάντησε.

«Λάρι εσύ είσαι παίκτης κι εγώ είμαι ο προπονητής. Θα γίνει αυτό που θέλω εγώ. Λοιπόν. Ο Ντένις (Τζόνσον) παίρνει την μπάλα και την δίνει στον Κέβιν (Μακχέϊλ). Ο Κέβιν τη δίνει στον Λάρι κι οι υπόλοιποι ξεκουμπιστείτε από μπροστά για να βάλει το καλάθι….».

Απόλαυση….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.