«Να ασκήσουμε πίεση στη Βέροια»

Τον ρυθμό της θα επιχειρήσει να επιβάλει η Παναχαϊκή στην αναμέτρηση με τη Βέροια προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης και να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Τον ρυθμό της θα επιχειρήσει να επιβάλει η Παναχαϊκή στην αναμέτρηση με τη Βέροια προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης και να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Αυτό τόνισε ο τεχνικός της ομάδας της Πάτρας, Βασίλης Βούζας (στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3), που παράλληλα δήλωσε ότι περιμένει τον κόσμο στο γήπεδο προκειμένου να στηρίξει την ομάδα.

Παράλληλα, ποντάροντας στην υπεροψία -όπως χαρακτηριστικά είπε- του αντίπαλου προπονητή, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, προέβλεψε πως η Βέροια θα παίξει επιθετικά και για τη νίκη.
Σε άλλο σημείο, τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι ο Πλατανιάς δεν θα αντέξει στον ίδιο ρυθμό και θα μείνει πίσω στην κατάταξη.

Αναλυτικά:

– Το αυριανό ματς με τη Βέροια, πως προσεγγίζεται ποδοσφαιρικά; 
– Κοιτάξτε, η προσέγγιση πηγάζει μέσα από τον αντίπαλο. Η Βέροια είναι πολύ καλή ομάδα και επικίνδυνη. Αξιοποιεί την ταχύτητα των παικτών της και αν βρει χώρους, κάνει μεγάλη ζημιά. Ανάλογα με το τι θα δούμε από τον αντίπαλο προπονητή πριν από την έναρξη του αγώνα θα προσαρμοστούμε και εμείς, προκειμένου να μετριάσουμε τη δυναμική της. 
– Η Βέροια πιθανότητα θα έχει αλλάξει το σκεπτικό της για το αυριανό ματς. Το περιμένετε;
– Νομίζω ότι λαμβάνοντας υπόψιν τις δηλώσεις του αντιπάλου προπονητή, ότι θέλει να μείνει στην πρώτη θέση και ξέροντας το σκεπτικό του και την υπεροψία που τον διακρίνει, νομίζω ότι θα παίξει για να κερδίσει. Θα παρατάξει το γνωστό 4-4-2 επιθετικό σχήμα. Εμείς θα προσεγγίσουμε όπως πρέπει το ματς, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Εξάλλου, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις πρέπει να αναγκάσεις τον αντίπαλό σου να κάνει λάθη. Αν δεν πιέσεις, δεν κάνεις αποτέλεσμα. Θεωρώ αν εμείς ασκήσουμε πίεση θα επέλθουν λάθη.

– Είναι καλύτερα τα πράγματα από το ιατρικό δελτίο της ομάδας; 
– Είναι καλύτερα. Όπως και να έχει, η προετοιμασία μας τις δύο τελευταίες εβδομάδες πέρασε από χίλια κύματα. Ήμασταν άτυχοι καθώς 13-14 παίκτες προσβλήθηκαν από την ίωση και αυτό μας πήγε πίσω από θέματα που θέλαμε να δουλέψουμε όπως φυσική κατάσταση και τακτική και το πώς θα απαρτίσουμε την ενδεκάδα.
Έχω πει όμως ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι πανέτοιμοι και αν ξέρουν καλά τον ρόλο τους και είναι προετοιμασμένοι θα παίζουν. Η κάθε ίωση είναι σοκ για τον οργανισμό. Χρειάζεται καλή προσαρμογή. Ο Λαμπρόπουλος πέρασε την ίωση και αύριο θα κληθεί να παίξει, είναι ρίσκο και το γνωρίζουμε. Ωστόσο, λαμβάνουμε υπόψιν άλλα πράγματα, όπως τον ψυχισμό του και το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τον αγώνα. Ειδικά στα ντέρμπι παίζει ο ψυχισμός και το πώς θες να κερδίσεις και να κατακτήσεις τη νίκη.

– Η κούραση είναι λογικό να επιφέρει και κάποιες βαθμολογικές απώλειες.
– Είναι επόμενο, στατιστικά όλοι θα χάσουν βαθμούς σε έναν μαραθώνιο αγώνων. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και ακόμα και στο κακό αποτέλεσμα πρέπει να προσπαθούμε για το επόμενο ματς, αλλά λέω στους παίκτες μ’ αρέσει να με κερδίζουν και όχι να χάνω. Πιστεύω, το έχουν καταλάβει και θα το καταλάβουν πιο πολύ στη συνέχεια.

– Οι παίκτες σας έχουν επικεντρωθεί προφανώς στο αυριανό ματς και δεν σκέφτονται το κυριακάτικο παιχνίδι.
– Έχουμε επικεντρωθεί στο ματς με τη Βέροια και όταν λήξει θα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι ένας μαραθώνιος αγώνων και η Παναχαϊκή πέρα από την δυναμική, το ρόστερ της μπορεί να τις δώσει αυτή τη δύναμη, την ώθηση καθώς δεν είναι αρκετοί 18-19 παίκτες. Και τα πραγματικά πλέι-οφ δεν είναι τότε, είναι τώρα! Είναι προεόρτια για τα πλέι – οφ. Αν μπορέσουμε να έχουμε τις λιγότερες απώλειες, γιατί θα έχουμε και απώλειες, αν δεν έχεις ρόστερ γεμάτο και να χρησιμοποιείς παίκτες από τον πάγκο που να είναι ετοιμοπόλεμοι, δεν έχεις τύχη. Η Παναχαϊκή δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να πάει πολύ καλά. Σχεδόν όλοι οι παίκτες έχουν αγωνιστεί και έχει έρθει μια σειρά από επιτυχίες. Παράδειγμα, ο Κοκκίνης που δεν έπαιζε και τώρα έχει πάρει τρία ματς και έχει πάει πολύ καλά.

– Νικήσαμε τον Πλατανιά πανάξια, αυτή η ομάδα θεωρείτε ότι θα είναι «φούσκα»;
– Θα παίξει ρόλο το ρόστερ. Ο Πλατανιάς είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά είναι ομάδα που έχει στηριχθεί σε 13-14 παίκτες και μέσα σε ένα κυκεώνα παιχνιδιών να μπορείς να έχεις αποτελέσματα. Ένας καλός παίκτης παραπάνω από έξι αγώνες δεν μπορεί να κρατήσει τη φόρμα του και είναι βέβαιο ότι θα τη χάσει. Σε τρία συνεχόμενα ματς της Πρέμιερ Λίγκ έχει αποδειχθεί ότι οι παίκτες έχουν 7-10% μείωση της απόδοσης τους σε όλα. Δεν είναι υπεράνθρωποι. Αν δεν έχεις δυνατότητα να κάνεις ροτέισον αυτόματα θα στηριχθείς σε άλλα πράγματα. Δεν θα αντέξει ο Πλατανιάς, με αυτό το σκεπτικό πάντα. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς 7-8 αγώνες σε 35 μέρες. Είναι βέβαια παράνομο αυτό που γίνεται και μια ελληνική επινόηση.

– Περιμένετε κόσμο στο αυριανό παιχνίδι…
– Σίγουρα, γιατί το δικαιούμαστε. Είναι η τυπική εξέλιξη όσων έχουν γίνει από τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα. Σαφώς και θες να βλέπεις γεμάτες κερκίδες και είναι μεγάλη προσπάθεια, αν το καταφέρουμε. Είναι πολύ καλή συγκομιδή συνυπολογίζοντας το ρόστερ και την δυναμική της Παναχαϊκής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.