Γίνεται… θυσία και ήρωας ο Γκιρτζίκης!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις εξελίξεις στην προεδρία της ΕΠΟ και τις προσπάθειες για την αποφυγή του Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αποχώρηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ, η οποία και θα λάβει σχεδόν… ηρωικές διαστάσεις, είναι αυτή που θα δώσει τη λύση στο επερχόμενο –εντός της εβδομάδας- Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η FIFA θα κάνει αυτό που επιβάλλεται. Θα στείλει το φιρμάνι του αποκλεισμού της ΕΠΟ από τους κόλπους της, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν επαναρχίσει τη διοργάνωση του κυπέλλου.

Στο μεταξύ όμως, επειδή ένα Grexit δεν το θέλει ούτε καν ο Ιβάν Σαββίδης, που τοποθετήθηκε με δημόσια δήλωση το απόγευμα του Σαββάτου, οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα κάνουν ότι χρειάζεται για να το αποτρέψουν.

Κι αυτό θα συμβεί με την πίεση που ασκείται εδώ και μέρες (και θα συνεχιστεί) προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ να αποχωρήσει για το καλό του αθλήματος και μάλιστα με τιμές… ήρωα (!) που θα θυσιάσει την υστεροφημία του και την καρέκλα του για να σωθεί το ποδόσφαιρο.

Την ίδια στιγμή ο Σταύρος Κοντονής θα νιώσει ως ο… υπερ-ήρωας που κατατρόπωσε το καθεστώς της ΕΠΟ και θα ανάψει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του κυπέλλου.

Εδώ μένει να δούμε τον τρόπο που θα συμφωνήσουν οι ομάδες, με την ΕΠΟ και την Πολιτεία, να γίνουν οι ημιτελικοί και ο τελικός (σ.σ. με μαθητές, οικογένειες, σχολεία, χωρίς κόσμο ή ξένους διαιτητές κ.α.).

Ταυτόχρονα ο Χρήστος Πανόπουλος θα τρέχει με τους υπόλοιπους 11 ιδιοκτήτες, αλλά και τη συνδρομή των 4 μεγάλων, το σχέδιό του για την ανακατανομή των εσόδων της Λίγκας και την εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας με τον αρχιδιαιτητή για τα ματς της μεγάλης κατηγορίες να εκλέγεται από τις 16 ΠΑΕ.

Από την άλλη ακόμα και η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το Grexit, όπως ο διάβολος το λιβάνι! Γι αυτό και ο Κοντονής διαρρέει ότι αν τελικά αυτό συμβεί, θα διεκδικήσει από τη FIFA αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσω προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Διότι μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να είπε στον Κοντονή «προχώρα», αλλά όλοι θυμόμαστε πως μετέτρεψε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, όταν ο ελληνικός λαός τον κάλεσε να μην υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών για το 3ο μνημόνιο.

Ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τα σχέδια του Grexit που φέρεται να επαναφέρει το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, θα ήταν ότι χειρότερο για την κυβέρνηση να προηγηθεί η διεθνής απομόνωση του ποδοσφαίρου.

Κατά συνέπεια η «Ιφιγένεια» για την αποφυγή του Grexit ακούει στο όνομα Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος και ως ήρωας θα αποχωρήσει και ως τέτοιος ίσως επιστρέψει αργότερα, αν από τις δικαστικές του περιπέτειες παραδοθεί άσπιλος κι αμόλυντος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.