Μετά τον θρίαμβο, το τελευταίο μνημόσυνο στο «Άνφιλντ»

Μία μέρα μετά την επική πρόκριση επί της Ντόρτμουντ, η Λίβερπουλ θα τιμήσει για τελευταία φορά με ετήσιο μνημόσυνο στο «Άνφιλντ» τη μνήμη των θυμάτων του «Χίλσμπορο», 27 χρόνια μετά την τραγωδία.

Μία μέρα μετά την επική πρόκριση επί της Ντόρτμουντ, η Λίβερπουλ θα τιμήσει για τελευταία φορά με ετήσιο μνημόσυνο στο «Άνφιλντ» τη μνήμη των θυμάτων του «Χίλσμπορο», 27 χρόνια μετά την τραγωδία.

Στις 15 Απριλίου 1989, 96 φίλαθλοι των «ρεντς» έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, στην εξέδρα «Leppings Lane» του γηπέδου της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, στον ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Για δεκαετίες, οι οικογένειες των θυμάτων και η Λίβερπουλ έδωσαν μάχη προκειμένου να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια για τις ευθύνες των αρχών και να αποκατασταθεί το όνομα των οπαδών, οι οποίοι εκείνη την εποχή αλλά και τα επόμενα χρόνια θεωρήθηκαν ως κύριοι υπαίτιοι για την τραγωδία.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και η υπόθεση άνοιξε ξανά, με έρευνες που διεξάγονται εδώ και πάνω από έναν χρόνο στο Λίβερπουλ.

Οι οικογένειες των θυμάτων, θεωρώντας ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη απέδωσε καρπούς, ανακοίνωσαν ότι η φετινή επέτειος θα είναι η τελευταία όπου θα διεξαχθεί ετήσιο μνημόσυνο στο «Άνφιλντ», μία περίσταση που κατά καιρούς αποτέλεσε αφορμή για διαμαρτυρία των οπαδών των «ρεντς» για την αντιμετώπιση της τραγωδίας από τις αρχές.

Έτσι, το «Άνφιλντ» αναμένεται να γεμίσει σήμερα για δεύτερη σερί μέρα (μετά τον χθεσινό προημιτελικό Γιουρόπα Λιγκ με τη Ντόρτμουντ), για το τελευταίο μνημόσυνο μπροστά στο Kop.

Στις 3.06, το θρυλικό γήπεδο και ολόκληρη η πόλη του Λίβερπουλ θα σιωπήσουν, σηματοδοτώντας την ακριβή ώρα που ο τραγικός ημιτελικός είχε διακοπεί, 27 χρόνια σαν σήμερα…

Δείτε το λεπτομερέστατο video που καταγράφει όλο το χρονικό της τραγωδίας, όπως παρουσιάστηκε στις τελευταίες έρευνες:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.