Το “κλειδί” της πρόκρισης

Τα δεδομένα των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Λουκέρνη στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, αναλύει ο Νίκος Γαβαλάς στο προσωπικό του blog.

Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τον πρώτο επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού. Την Πέμπτη στις 9 το βράδυ, ο Ολυμπιακός μπαίνει στην αφετηρία της νέας σεζόν. Περιμένει τη Λουκέρνη στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Το ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά στη δεδομένη στιγμή, είναι η εξασφάλιση σημαντικού πλεονεκτήματος από το ματς του Φαλήρου, ώστε το ταξίδι στη Λουκέρνη για τη ρεβάνς της 16ης Αυγούστου να μη μοιάζει με καλοκαιρινή περιπέτεια. 
Θα είναι εξόχως σημαντικό για τον Ολυμπιακό να φθάσει σε καθαρή νίκη. Κρατώντας το μηδέν, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πρόκριση, απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην επίθεση, αλλά και πολλές δυσλειτουργίες στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού. Επομένως, το πρώτο στοίχημα που θα κληθεί να κερδίσει ο Πέδρο Μαρτίνς σχετίζεται με τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Εκεί βρίσκεται το “κλειδί” της επιτυχίας και κατ’ επέκταση της πρόκρισης.
Εχουμε την άποψη πως τα τεστ με την Γκενκ και την Αϊντχόφεν είχαν διδακτικό χαρακτήρα. Εβγαλαν στην επιφάνεια, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, τα προβλήματα των «ερυθρόλευκων» στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού. Προβλήματα τα οποία πήγαζαν από την έλλειψη συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να προκύπτουν αβίαστα λάθη στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση. Αυτά τα λάθη, έδιναν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να «γεννούν» επιθέσεις χωρίς κόπο, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στον Ολυμπιακό.
Ο Μαρτίνς εντόπισε τις δυσλειτουργίες. Τις ανέδειξε στους παίκτες του και στα δύο φιλικά που ακολούθησαν, με την Γκεζτέπε στην Ολλανδία και την Λεγκάνες στο Φάληρο, η ομάδα του Πειραιά πήρε υψηλότατο βαθμό στο κομμάτι της τακτικής και στην αγωνιστική πειθαρχία. Ασφαλώς και υπάρχει ακόμη δρόμος προκειμένου να παρουσιάσει η ομάδα του Πειραιά ελκυστικό ποδόσφαιρο στους οπαδούς της, την ώρα που θα επιχειρεί να πορεύεται στο μονόδρομο των επιτυχιών. Τώρα, όμως, προέχει η πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League. Και για να έρθει, επαναλαμβάνουμε πως το «κλειδί» βρίσκεται στην αποτελεσματική αμυντική λειτουργία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.