Τσιντώτας: “Μόνο νίκες μέχρι το τέλος”

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας τόνισε πως η ΑΕΚ θα πρέπει να συνεχίσει μόνο με νίκες έως το τέλος του πρωταθλήματος, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας τόνισε πως η ΑΕΚ θα πρέπει να συνεχίσει μόνο με νίκες έως το τέλος του πρωταθλήματος, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, ο Έλληνας τερματοφύλακας έθεσε ως στόχο της Ένωσης και την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος. Ο Τσιντώτας μίλησε στο match programme της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό. Αναλυτικά:

-Αποτέλεσες ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα έπειτα από 24 χρόνια, καθώς αγωνίστηκες σε 15 παιχνίδια. Πως βίωσες αυτή την επιτυχία; 

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήμουν βασικός συντελεστής στην μεγαλύτερη διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος. Κατάφερα να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα να φτάσει σε αυτή την κατάκτηση και να κάνουμε τον κόσμο μας υπερήφανο. Η στιγμή της απονομής του πρωταθλήματος είναι κάτι που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στο μυαλό μου. Ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη στην Ριζούπολη και ύστερα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Εκείνο το βράδυ γίναμε όλοι ένα, πανηγυρίζαμε όλοι μαζί. Αυτό που μου έχει μείνει σαν μια πολύ έντονη ανάμνηση, είναι ότι όταν διασχίζαμε με το πούλμαν την Λεωφόρο Δεκελείας, μέσα σε όλο το πλήθος ξεχώρισα έναν κύριο γύρω στα 70, που απλώς μας κοιτούσε. Δεν πανηγύριζε… Μας κοιτούσε δακρυσμένος και μας καμάρωνε. Είναι κάτι το οποίο με συγκίνησε, με έκανε υπερήφανο και χαρούμενο που μπόρεσα κι εγώ να βάλω ένα λιθαράκι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να δώσω αυτή τη χαρά στους φιλάθλους μας». 

– Φέτος ξεκινώντας ως πρωταθλητές και με τις αυξημένες απαιτήσεις που υπήρχαν, νιώθατε παραπάνω πίεση ως ομάδα? 

«Σίγουρα υπήρχε παραπάνω πίεση. Πάντα όταν ξεκινάς πρώτος ξέρεις ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα τρέξουν και θα προσπαθήσουν να σε ρίξουν από αυτή την θέση. Ήταν αυξημένες οι απαιτήσεις γιατί έπρεπε να προκριθούμε και στους ομίλους του UEFA Champions League ενώ παράλληλα είχαμε και την πίεση στο πρωτάθλημα από τις άλλες ομάδες. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό ξεκίνημα καθώς πετύχαμε την πρόκριση στους ομίλους, από εκεί και πέρα όμως κάπου χάσαμε την αγωνιστική μας συνοχή και μας πήρε περισσότερο καιρό απ’ ότι περιμέναμε να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό. Το νέο έτος όμως ξεκίνησε πολύ καλά και θα κοιτάξουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό». 

– Σε είδαμε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Κισσαμικό να κάνεις μια πολύ καλή εμφάνιση. Πώς ένιωσες που επέστρεψες στην αρχική ενδεκάδα; Kαι κατά πόσο ο υγιής ανταγωνισμός που υπάρχει με τον Βασίλη Μπάρκα, σε βοηθάει στην συνεχή εξέλιξη σου; 

«Πάντοτε όταν παίζεις έχεις καλή ψυχολογία και νιώθεις καλά. Το παιχνίδι για εμένα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πορεία όμως αυτό άλλαξε και εξελίχθηκε όπως επιθυμούσα και κατάφερα να συμβάλλω κι εγώ στην νίκη-πρόκριση της ομάδας. Είναι καλό σε έναν οργανισμό να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, βοηθάει πολύ, ειδικά στην θέση του τερματοφύλακα. Όταν είμαστε σε μία κλειστή ομάδα, σε μία ομάδα 24 ατόμων, ο υγιής ανταγωνισμός είναι ωφέλιμος γι’ όλους. Από εκεί και πέρα, όταν ο ένας από τους δύο τερματοφύλακες πηγαίνει καλά, ο άλλος με την σειρά του προσπαθεί να φτάσει στα ίδια επίπεδα και επιδιώκει να επιφέρει κι αυτός το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα του». 

– Παναγιώτη, όπως είπες κι ο ίδιος η ομάδα πέρασε μία περίοδο με αρνητικά αποτελέσματα. Κατάφερε, όμως, να αλλάξει αυτή την κατάσταση και στους τελευταίους αγώνες βλέπουμε μια ΑΕΚ που παίρνει το αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας και πολλά γκολ. Τι ήταν αυτό που σας βοήθησε να «γυρίσετε τον διακόπτη»; 

«Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο ενώ αυτό που μας βοήθησε περισσότερο είναι η δουλειά που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Προσπαθήσαμε όλοι οι παίχτες μαζί να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε όλοι ότι δεν μας αξίζει αυτή η σειρά των αρνητικών αποτελεσμάτων. Κύριο μέλημά μας ήταν να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε προς την απόδοση της ομάδας και νομίζω ότι η πορεία μας μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχουμε καταφέρει να το υλοποιήσουμε. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όταν έχουμε τον κόσμο δίπλα μας που μας στηρίζει ανελλιπώς, παρά την όποια πίεση που μπορεί να νιώθουμε, είναι πάντα το μεγαλύτερο ερέθισμα για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Πέρυσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, φέτος μείναμε πίσω βαθμολογικά αλλά κάθε χρονιά ο στόχος μας είναι να είμαστε πρωταθλητές» 

– Η ΑΕΚ πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας και ύστερα από την κλήρωση της Παρασκευής καλείται να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. Πώς βλέπεις αυτά τα δύο παιχνίδια με μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην πρώτη ταχύτητα του ελληνικού ποδοσφαίρου; 

«Κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν θα είναι εύκολο, όπως και κανένα παιχνίδι δεν ήταν μέχρι στιγμής. Με οποιαδήποτε ομάδα και αν κληρωνόμασταν, είτε με την Λαμία, είτε με τον Εργοτέλη, ο βαθμός δυσκολίας θα ήταν ο ίδιος. Εξάλλου το Κύπελλο Ελλάδας είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και γι’ αυτό πρέπει μέσα στο γήπεδο να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε την πρόκριση. Κάτι που κατά την γνώμη μου όλα τα παιδιά και όλη η ομάδα επιδιώκει σε όλα τα παιχνίδια. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι λιγότερο πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου». 

– Η ΑΕΚ έχει μείνει αρκετά πίσω στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ποιους στόχους κατά την γνώμη σου μπορείτε να επιτύχετε; 

«Ο νούμερο ένα στόχος μας αυτή την στιγμή, όπως προείπα, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα μας κάνει να παραγκωνίσουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμα παιχνίδια, υπάρχουν τα ντέρμπι, που κι από αυτά μπορούμε να κερδίσουμε κάτι. Αν είμαστε σοβαροί, όπως στους αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Κισσαμικό, και αν έχουμε το ίδιο πρόσωπο, θεωρώ ότι επιθυμία όλων θα ήταν να φτάσουμε στο φινάλε του πρωταθλήματος κάνοντας μόνο νίκες». 

– Σήμερα αντιμετωπίζετε τον Λεβαδειακό, την ομάδα στην οποία βρισκόσουν πριν έρθεις στην ΑΕΚ. Ποια θεωρείς ότι είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ για να πανηγυρίσετε μια ακόμη νίκη και ποια είναι αυτά που θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο; 

«Η ομάδα μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό το παιχνίδι και βάση της απόδοσης μας ατομικά και συνολικά σαν ομάδα θα φτάσουμε στην νίκη. Διαβάζουμε τον αντίπαλό μας πριν από κάθε παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Μέσα από το αγωνιστικό μας σύστημα θα επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και ο στόχος είναι πάντα οι τρεις βαθμοί». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.