Ίβκοβιτς: «Ο Σπανούλης είναι γεννημένος νικητής»

Ως ένας από τους ειδικούς της Euroleague, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «φιλοξενήθηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, απαντώντας σε τρεις ερωτήσεις.

Ως ένας από τους ειδικούς της Euroleague, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «φιλοξενήθηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, απαντώντας σε τρεις ερωτήσεις.

Ο «σοφός» αποθέωσε για ακόμη μία φορά τον Βασίλη Σπανούλη, υπογραμμίζοντας ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι γεννημένος νικητής, αναφέρθηκε στο παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Λούκα Ντόντσιτς, ενώ ξεχώρισε τη δουλειά του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ζαλγκίρις.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς:

– Ποιός παίκτης αναγκάζει τους αντίπαλους προπονητές να κάνουν τις περισσότερες προσαρμογές;

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Όσον αφορά την προσαρμογή μίας ομάδας από την πλευρά του προπονητή, θα έλεγα σίγουρα πως είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Από τη μία πλευρά είναι η ποιότητά του και από την άλλη η εμπειρία του. Επίσης, είναι γεννημένος νικητής. Μπορείς να κάνεις τα πάντα και να τον έχεις υπό έλεγχο για 39 λεπτά, αλλά στο τελευταίο λεπτό θα σου κλέψει το παιχνίδι μπροστά σου. Γι’ αυτό αναγκάζει τους αντίπαλους προπονητές να προσαρμοστούν σε αυτόν».

– Ποιόν παίκτη θα επέλεγε για να… χτίσει μία ομάδα από την αρχή;

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Πιστεύω πως η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι ξεκάθαρη, γιατί στην EuroLeague υπάρχει ένας νέος παίκτης που κάνει την διαφορά: ο Λούκα Ντόντσιτς. Αυτό που μπορώ να πω για το ταλέντο του σε αυτήν την ηλικία, είναι πως ήμουν τυχερός και έχω προπονήσει πολύ μεγάλα ονόματα. Αν έπρεπε να τον συγκρίνω αυτή την στιγμή με τον Πέτροβιτς, τον Ράτζα, τον Κούκοτς, τον Ντίβατς, τον Ντανίλοβιτς και τον Τζόρτζεβιτς, θα έλεγα πως κανείς τους σε αυτήν την ηλικία δεν ήταν τόσο ώριμος, όσο ο Λούκα Ντόντσιτς. Γιατί; Είναι πολύ απλό. Η δημιουργία είναι το πιο όμορφο κομμάτι στο μπάσκετ και μπορεί να δημιουργήσει για τον ίδιο και για τους συμπαίκτες του. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός ριμπάουντερ και μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα. Οπότε, σίγουρα με αυτόν θα ξεκινούσα την ομάδα μου».

– Ποιά ομάδα αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης;

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Αυτή την στιγμή έχουμε δύο εκπλήξεις, την ευχάριστη και την δυσάρεστη. Η ευχάριστη έκπληξη, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι η Ζαλγκίρις που παίζει με έναν ελεγχόμενο τρόπο και είναι πολύ συνεπής. Είναι ξεκάθαρο πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ένα νέο όνομα κι έναν νέο μεγάλο προπονητή, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Μάλλον η δυσάρεστη έκπληξη είναι η Μπαρτσελόνα. Στη ζωή πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Πιστεύω πως μία τόσο έμπειρη ομάδα, όπως είναι η Μπαρτσελόνα, δεν αντέδρασε καλά μετά την εμπειρία της περσινής σεζόν της και γι’ αυτό αποτελεί την δυσάρεστη έκπληξη…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.