Ιτούδης: «Μάθαμε από τα λάθη μας»

Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί πανέτοιμος στο πέμπτο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ιτουδης.

Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί πανέτοιμος στο πέμπτο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ιτουδης. Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως οι «πράσινοι» έχουν μάθει από τα λάθη που έκαναν στις προηγούμενες αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς και εμφανίστηκε αισιόδοξος για πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Επίσης, αναφέρθηκε στη νίκη του «τριφυλλιού» στο τέταρτο ματς της σειράς, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον Νικ Καλάθη.

Αναλυτικά, ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε στο μπλοκ που διατηρεί στην επίσημη σελίδα του Παναθηναϊκού: «Έχουμε επιστρέψει από το Ισραήλ από την Παρασκευή και έχουν ήδη αρχίσει την προετοιμασία για τον 5ο και καθοριστικότερο αγώνα της σειράς των play offs. Επιστρέψαμε με μία νίκη, η οποία έφερε τη σειρά και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Το γεγονός ότι χάσαμε το πρώτο παιχνίδι ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των δικών μας κακών πρώτων λεπτών στην αναμέτρηση. Αυτό το 24-13 στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για εμάς. Διαχειριστήκαμε αρκετά καλά το υπόλοιπο του παιχνιδιού, αλλά μας κόστισαν πολύ αυτά τα πρώτα λεπτά.

Σε εμάς έμενε αμέσως μετά το παιχνίδι να δούμε τι έφταιξε και να δουλέψουμε ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα, γιατί με μία προπόνηση που έχεις στο ενδιάμεσο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι φοβερό. Να αλλάξεις κάποια πράγματα στην τακτική, ναι, αλλά μέχρι εκεί. Περισσότερο έπρεπε να δουλέψουμε στον ψυχολογικό τομέα. Εμείς είδαμε θετικά μηνύματα από το βράδυ της Τρίτης σε ό,τι αφορά την αντίδραση των παικτών. Ο Μπατίστ για παράδειγμα ζήτησε να δει το βίντεο μαζί μας. Ήρθε και το είδαμε μαζί, με το τεχνικό επιτελείο. Το ξαναείδε με τους παίκτες, είδε μετά τις φάσεις που έκοψα εγώ, ήταν ενεργός από την πρώτη στιγμή. Δεν ήταν μόνο αυτός. Όλα τα παιδιά μίλησαν, είδαμε το βίντεο και είδαμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία δεν έχουμε κάνει και στο δεύτερο και στο τρίτο παιχνίδι και γι’ αυτό φυσιολογικά χάσαμε. Επιπλέον, έβαλε και μεγάλα σουτ η Μακάμπι. Έχει παίκτες που μπορούν να πάρουν μεγάλα σου όπως ο Μπλου, ο Σμιθ, ο Λάνγκφορντ και χάσαμε.

Είπαμε ότι για τρίτη συνεχή φορά δεν μπορεί να συμβούν τα ίδια λάθη. Διαχειριστήκαμε τα συναισθήματα των παικτών που υπήρχαν, μιλήσαμε όπως πάντα απευθείας, χωρίς υπαινιγμούς. Η εικόνα δεν λέει ψέματα ποτέ. Συνειδητοποιήσαμε το τι συμβαίνει, ιδιαίτερα οι αθλητές που θα έπρεπε να διαχειριστούν μέσα στο γήπεδο τις καταστάσεις. Είναι εύκολο ίσως να το λες, αλλά στην πράξη είναι πιο δύσκολα. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά αισθανόμασταν ότι η ομάδα θα αντιδράσει και αντέδρασε από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα, σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Μακάμπι, από την ώρα που φτάνεις στο γήπεδο.

Αντιδράσαμε πολύ σωστά στο παιχνίδι. Νομίζω ότι αμυντικά ήμασταν πάρα πολύ καλοί, γιατί η Μακάμπι και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια στηρίζει πολλά στις ατομικές ικανότητες των παικτών της, στις απομονώσεις τους. Καταφέραμε να τελειώσει η Μακάμπι ένα παιχνίδι με πέντε ασίστ, να πάνε πολύ περισσότερο σε ένας εναντίον ενός, καταφέραμε έναν παίκτη που ήταν. x factor στα προηγούμενα παιχνίδια που κέρδισαν, τον Οχαγιόν, να τον περιορίσουμε και στη δημιουργία, αλλά και στην εκτέλεση. Μας «κόστισε» 24 πόντους στον τρίτο αγώνα, ενώ στον τέταρτο ήταν χωρίς ασίστ. Περιορίσαμε έναν σημαντικό παίκτη γι’ αυτούς τον Μπλου, ο οποίος έχει σκορ. Στο πρώτο και στο τέταρτο παιχνίδι ο Μπλου είναι σχεδόν στο μηδέν, έχοντας πάρει μία προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα κι αυτή όχι υπό καλές συνθήκες. Στο δεύτερο και στο τρίτο παιχνίδι έχει μεγάλη συμμετοχή στο σκορ και στη δημιουργία μετά από σκριν. Επίσης, κάναμε πολύ καλή διαχείριση και των ψηλών. Τα παιδιά έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι οι παίκτες που δημιουργούν και αισθάνονται συνέχεια την πίεση συνήθως είναι τα γκαρντ στη δημιουργία από έξω προς τα μέσα. Διαχειριστήκαμε πολύ σωστά και την πίεση της Μακάμπι και τις αλλαγές που προσπαθεί να κάνει και αντιδράσαμε σωστά.

Ιδιαίτερα ο Νικ που σε σχέση με την ηλικία και την εμπειρία του, την οποία τώρα εμπλουτίζει, προσθέτοντας εικόνες τα τελευταία δύο χρόνια σε τέτοιου είδους αγώνες με πίεση, έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί να παίξει εναντίον μιας ομάδας η οποία προσαρμόζει την αμυντική της συμπεριφορά προβοκάροντάς τον αγωνιστικά πάντα και θεωρώ ότι έκανε ένα ουσιαστικό παιχνίδι. Ο Νικ δεν ήταν ο μόνος φυσικά που έκανε καλό παιχνίδι. Υπάρχουν και τα άλλα παιδιά που έπαιξαν καλά. Και ο Διαμαντίδης και ο Σάρας, ο οποίος ήταν τελείως διαφορετικός. Στον τέταρτο αγώνα είχαμε τη βοήθεια περισσότερων παικτών σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού. Είτε ήταν άμυνα, είτε σκορ, είτε μποξ άουτ, είτε ριμπάουντ, είτε βοήθειες, είτε αλλαγές. Δεν περιμέναμε από έναν ή δύο παίκτες το σκορ, υπήρχε πλουραλισμός. Σε μια σειρά play offs αυτό είναι το ζητούμενο. Ο τομέας στον οποίο όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο είναι τα ριμπάουντ. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.

Θεωρώ ότι στο πέμπτο παιχνίδι πλέον πάμε πολύ διαβασμένοι. Έχουμε μάθει πολλά πράγματα. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον αντίπαλό μας, γιατί αυτός χρησιμοποιεί αρκετά την τακτική. Θεωρώ ότι θα είναι ένα παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Ξέρουμε ότι το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο, αφού εσείς φροντίσατε γι’ αυτό. Θέλουμε την Πέμπτη να επιτευχθεί ένας ακόμη φετινός στόχος με την παρουσία μας στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Θα σας δούμε λοιπόν στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη με στόχο τη νίκη.

Να είστε καλά,

Δημήτρης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.