Ακροδεξιό ραντεβού από όλη την Ευρώπη

Η πόλη Άαρχους της Δανίας προετοιμάζεται σήμερα για τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει εκεί ακροδεξιές οργανώσεις από αρκετές χώρες της Ευρώπης, ενώ ενισχυμένη είναι η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη.

Η πόλη Άαρχους της Δανίας προετοιμάζεται σήμερα για τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει εκεί ακροδεξιές οργανώσεις από αρκετές χώρες της Ευρώπης, ενώ ενισχυμένη είναι η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη.

Μεταξύ των ακροδεξιών οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, που θα γίνει σε ένα πάρκο του Άαρχους, είναι η Ένωση Άμυνας της Αγγλίας (EDL) και παρόμοιες οργανώσεις από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Πολωνία και τη Δανία.
Οι ομιλητές αναμένεται να αναφερθούν “στη συνεχιζόμενη ισλαμοποίηση της Ευρώπης” και άλλα παρόμοια θέματα όπως η σαρία (ισλαμικός νόμος) και η μετανάστευση.

Η Ένωση Άμυνας της Δανίας (DDL) υπολογίζει ότι περίπου 200 υποστηρικτές της θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που θα έρθουν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο εκπρόσωπος της DDL Φίλιπ Τράουλς δήλωσε στην εφημερίδα Jyllands-Posten ότι η οργάνωσή του “δεν επιθυμεί τη σύγκρουση”, όμως είναι προετοιμασμένοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους αν δεχθούν επίθεση.

Η αστυνομία της Δανίας έχει δώσει άδεια στις ακροδεξιές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν πορεία μέσα από την πόλη το απόγευμα, ενώ το δημοτικό συμβούλιου του Άαρχους έχει εκδώσει ένα κάλεσμα για ένα “Ανεκτικό Άαρχους που είναι αντίθετο στις ακραίες απόψεις”.
Στη χθεσινή προσευχή της Παρασκευής οι τοπικοί ιμάμηδες ζήτησαν από τους νεαρούς μουσουλμάνους να μην πλησιάσουν την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και να αποφύγουν τις προκλήσεις.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.