Σε τροχιά play offs o Αστερας (vid)

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 3-0 του Εργοτέλη και πλέον βλέπει να αυξάνονται οι πιθανότητές του για συμμετοχή στα play offs του πρωταθλήματος. Στην έκτη θέση της βαθμολογίας οι Αρκάδες, στην ενδέκατη οι Κρητικοί.

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 3-0 του Εργοτέλη και πλέον βλέπει να αυξάνονται οι πιθανότητές του για συμμετοχή στα play offs του πρωταθλήματος. Οι Αρκάδες έφτασαν τους 34 βαθμούς και ανέβηκαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από τον πέμπτο Ατρόμητο. Αυτή ήταν η δέκατη εφετινή νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο εφετινό πρωτάθλημα και έβδομη εντός έδρας.

Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης έμεινε στους 23 βαθμούς και υποχώρησε στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας, καθώς γνώρισε την δωδέκατη ήττα του στο πρωτάθλημα και όγδοη εκτός έδρας. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Ναβάρο στο 34′, ο οποίος σκόραρε και στο 71′ για τους γηπεδούχους. Ενδιάμεσα ο Ράγιος είχε διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 57′.

Η σκακιέρα των προπονητών
Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-3-3 και τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια. Οι Μπαρτολίνι και Πουλίδο ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Πιπίνη και Τσαμπούρη στα δυο άκρα της άμυνας. Οι Χουανίτο, Ουσέρο και Ναβάρο ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεση, ο Ράγιος ξεκίνησε στα αριστερά της επίθεσης, ο Μπρέσκα στα δεξιά και ο Σολάκης στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης παρατάχθηκε με το ίδιο σύστημα (4-3-3) και τους Σαρρή και Χίμπλινγκερ στο κέντρο της άμυνας. Οι Γιαλοούσης και Δάρλας ήταν οι δυο μπακ, με τους Τζούνιορ, Μπέτο και Φραγκουλάκη στη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση, ξεκίνησαν ο Λεάλ στα αριστερά, ο Κατσικοκέρης στα δεξιά και ο Μπούντιμιρ στην κορυφή της επίθεσης.

Μπήκαν δυνατά οι Αρκάδες
Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Αστέρα Τρίπολη να παρουσιάζεται καλά οργανωμένος στον αμυντικό τομέα. Σταδιακά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργούν κλασσικές ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ο Μπρέσκα ήταν ο πρώτος παίκτης που απείλησε για να ανοίξει το σκορ για λογαριασμό των Αρκάδων, την ίδια στιγμή που ο Εργοτέλης προσπάθησε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου έφταναν με δυσκολία μπροστά στην εστία του Μπαντή, με τους Μπούντιμιρ και Κατσικοκέρη να είναι αποκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάποια σπουδαία ευκαιρία μπροστά στις δυο εστίες, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

Έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» ο Ναβάρο
Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία, στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεσή του, όταν μετά από σέντρα του Χουανίτο, ο Ναβάρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον με κεφαλιά. Αυτό ήταν το πρώτο εφετινό γκολ του παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 34′. Από εκείνο το σημείο της αναμέτρησης και μετά, ο Εργοτέλης προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας αρκετά κενά στην αμυντική του γραμμή.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στους κενούς χώρους που άφησαν οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, όμως δεν είχαν σωστές τελικές πάσες, ώστε να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Πίρσον. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 1-0 και πήγε με προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Ίδιο μοτίβο στην επανάληψη
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, που θα «κλείδωνε» τη νίκη στην αναμέτρηση της Τρίπολης. Ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός για την εστία του Μπαντή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις μαζεμένες αλλαγές του Καραγεωργίου, με τους Κουτσιανικούλη και Ολίσε να παίρνουν θέση στην ενδεκάδα των Κρητικών, πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών στην επανάληψη.

Καθάρισαν την παρτίδα οι Ράγιος και Ναβάρο
Πάνω που ο Εργοτέλης άρχισε να πιέζει για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Ο Ράγιος εκμεταλλεύτηκε στο 57′ με τον καλύτερο τρόπο την ασταθή απόκρουση του Πίρσον, μετά από σουτ του Σολάκη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0 των Αρκάδων. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Ράγιος στο εφετινό πρωτάθλημα.

Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, ο Εργοτέλης βγήκε μαζικά στην επίθεση για να μειώσει το σκορ, με αποτέλεσμα να αφήσει αρκετά κενά στην αμυντική του γραμμή. Οι Αρκάδες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα κενά και ο Ναβάρο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση στο 71′, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Σάκη Τσιώλη.

Μονόλογος των γηπεδούχων το φινάλε
Ο Εργοτέλης δεν είχε τις δυνάμεις για να μειώσει το σκορ και να επιστρέψει στην αναμέτρηση και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να βγαίνουν με ευκολία στην επίθεση και να ψάχνουν ένα ακόμα γκολ. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έχασαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Πίρσον, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, δεν άλλαξε κάτι στο ματς της Τρίπολης κα ο Αστέρας έφτασε εύκολα στη νίκη, η οποία του δίνει το δικαίωμα να κάνει όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στα play offs του εφετινού πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης φάνηκε ασύνδετος και με αρκετά προβλήματα στη δημιουργία του παιχνιδιού, γνωρίζοντας εύκολα την ήττα από τους Αρκάδες.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 23η
Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης
Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Ντίτσος
Βοηθοί: Μαγιάνης, Δημόπουλος

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (65΄ Ροτζέριο), Σολάκης (73΄ Περόνε), Ράγιος, Ναβάρο (75΄ Φορμίκα)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Λεάλ (72΄ Καρέλης), Μπούντιμιρ, Μπέτο (54΄ Ολίσε), Γιαλούσης, Κατσικοκέρης (54΄ Κουτσιανικούλης), Τζούνιορ, Δάρλας, Φραγκουλάκης

Δείτε τι δήλωσαν οι Αργυρόπουλος του Αστέρα Τρίπολης και Ρέτζας του Εργοτέλη, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.