Προκρίσεις για Ισπανούς και Ολλανδούς (vid)

Το «εισιτήριο» για τους «16» του Europa League πήραν Μπιλμπάο, Βαλένθια, Αϊντχόφεν και Τβέντε. Το πιο δύσκολο έργο είχε η Αθλέτικ, η οποία νίκησε με 1-0 τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο «Σαν Μαμές» χάρη σε γκολ του Μουνιαΐν στο 62'.

Το «εισιτήριο» για τους «16» του Europa League πήραν Μπιλμπάο, Βαλένθια, Αϊντχόφεν και Τβέντε. Το πιο δύσκολο έργο είχε η Αθλέτικ, η οποία νίκησε με 1-0 τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο «Σαν Μαμές» χάρη σε γκολ του Μουνιαΐν στο 62′.
 
Τα «λιοντάρια» είχαν χάσει με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι και πήραν την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ, αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 60′ λόγω αποβολής του Αμορεμπιέτα. Με το ίδιο σκορ και σκόρερ τον Ζόνας (24′) νίκησε η Βαλένθια τη Στόουκ, της οποία είχε επικρατήσει με 1-0 και στην Αγγλία.
 
Αντίπαλος των «νυχτερίδων» στον επόμενο γύρο είναι η Αϊντχόφεν, η οποία ζευγάρωσε τις νίκες της επί της Τραμπζονσπόρ με το άνετο 4-1. Επίσης στην Ολλανδία και το Ενσέντε, το 1-0 επί της Στεάουα ήταν αρκετό για την Τβέντε, που είχε περάσει νικηφόρα με το ίδιο σκορ και από το Βουκουρέστι.
 
Την ευρωπαϊκή του «περιπέτεια» θα συνεχίσει το Ανόβερο, που νίκησε και εκτός έδρας την Μπριζ με 1-0, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο βελγικός «εμφύλιος». Οι Γερμανοί θα βρουν μπροστά τους τη Σταντάρ, η οποία έμεινε στο 0-0 με τη Βίσλα στη Λιέγη, αλλά προκρίθηκε χάρη στο 1-1 της Κρακοβίας.
 
Οι Πολωνοί αποκλείστηκαν με δύο ισοπαλίες και με μία αποβολή σε κάθε ματς. Αγωνίστηκαν για συνολικά 73′ λεπτά -χωρίς τις καθυστερήσεις-, με αριθμητικό μειονέκτημα.
 
Τα αποτελέσματα στους «32» του Europa League:
 
Μπιλμπάο-Λοκομοτίβ Μ. 1-0
(62′ Μουνιαΐν)
 


Κλαμπ Μπριζ-Ανόβερο 0-1
(21′ Ντιούφ)
 


Αϊντχόφεν-Τραμπζονσπόρ 4-1
(15′ πεν. Μέρτενς, 31′, 53′ Μάταβζ, 38′ Στρόοτμαν – 43′ Γιλμάζ)
 


Βαλένθια-Στόουκ 1-0
(24′ Ζόνας)
 


Τβέντε-Στεάουα 1-0
(29′ Τσαντλί)
 
Σταντάρ Λ.-Βίσλα Κρ. 0-0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.