«Στόχος είναι να φύγει ο Μαρινάκης»

Δηλώσεις στον «αέρα» του Sport24 radio 103,3 έκανε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Δηλώσεις στον «αέρα» του Sport24 radio 103,3 έκανε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο:
 
«Βλέπουμε την επικαιρότητα που αλλάζει ανάλογα με το ημίωρο. Αλλάζουν δραματικά οι καταστάσεις. Ακούγαμε όλη μέρα ότι θα αναβληθεί ο αγώνας μας χωρίς να καταλαβαίνουμε το λόγο. Ήρθε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία μια απόφαση από το υπουργείο που μας ενημερώνει ότι δεν θα γίνει ο αγώνας. Σαν οργανισμός Ολυμπιακός πρέπει τώρα να ενημερώσουμε τον προπονητή και τους παίκτες και να εξηγήσουμε τι συμβαίνει. Να τους πούμε ότι είμαστε μάλλον στη… Μπογκοτά. Αν και ούτε εκεί θα συνέβαινε κάτι τέτοιο».

Για άλλα περιστατικά βίας στα ελληνικά γήπεδα:
 
« Όπως θυμάστε πολύ καλά πέρυσι ήμασταν θύματα στη Λεωφόρο που έγιναν πάλι επεισόδια. Ήταν δύσκολες στιγμές. Τιμωρήθηκε ο ΠΑΟ. Ο κ.Κοντονής έβαλε λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο οξύμωρο είναι ότι έβαλε λουκέτο στο πρωτάθλημα και παίξαμε αμέσως μετά με 60.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Προφανώς αυτό δεν είχε επικινδυνότητα… Συγνώμη δεν μπορώ να το καταλάβω. Αυτό είναι το πρώτο τεράστιο οξύμωρο. Φέτος, πριν από λίγες μέρες, πήγαμε στην Τούμπα. Κινδυνεύουμε και μας λένε μετά κάτι που κατακτήσαμε στο γήπεδο, τη νίκη δηλαδή, και μας δίνει την ευκαιρία να πάμε στον τελικό, ότι δεν ισχύει. Ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Πέρυσι νίκησε 2-1 ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη χωρίς πρόβλημα. Θα μπορούσε να κερδίσει και να πάει στα πέναλτι στη ρεβάνς. Δεν θα μπορούσε; Και η Ίντερ με τη Γιουβέντους κέρδισε 3-0 και έχασε την πρόκριση στα πέναλτι. Υπάρχει διακοπή στην Τούμπα και είναι γεγονός. Εμάς έπρεπε να μας δώσουν την δυνατότητα να μην πάμε στον τελικό. Δεν πειράξαμε κανέναν. Γίνεται με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά σε ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ένας άνθρωπος αποφασίζει. Δικαίωμα μας είναι να πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Γιατί στερείται η χαρά στους φιλάθλους μας να πάμε σ’ έναν τελικό και να δουν από κοντά έναν μεγάλο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ;»

Για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ:
 
«Ανατρέπεται η λογική. Ευνοείται ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά. Μία ώρα πριν από την απόφαση Κοντονή έχει ανακοινώσει επίσημα ότι δεν θα κατέβει στη ρεβάνς και αυτό σημαίνει πως θα τιμωρούνταν. Γιατί στερείται η δυνατότητα από τον Ατρόμητο να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη; Ένας λογικός άνθρωπος υπάρχει σ’ αυτή την Κυβέρνηση να απαντήσει; Υπάρχει κάποιος Παναθηναϊκός, ΑΕΚτζής ή όποιος άλλος να μας πεί αν είναι παράλογο ή όχι;»

Για την αναβολή του Ηρακλής – Ολυμπιακός:
 
«Φτάνουμε στο σήμερα λοιπόν και συνεχίζουμε να ζούμε το παράλογο. Μας λένε δεν θα παίξουμε με τον Ηρακλή. Ξέρετε τον λόγο; Ξέρετε κ. Καραλή; Πόσες φορές στέλνει έγγραφα η Αστυνομία ότι δυσκολεύεται να εγγυηθεί ασφάλεια ενός αγώνα και τελικά γίνονται αγώνες; Πολλές, σωστά. Μην κοροϊδευόμαστε. Ήρθαν σήμερα οι μετανάστες στη Θεσσαλονίκη; Πόσες μέρες είναι συγκεντρωμένοι οι μετανάστες; Προχθές δεν ήταν οι μετανάστες συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη;  Πώς έγινε το ματς μεταξύ μας; Πολλά είναι τα παράλογα λοιπόν. Εμείς θα πάμε την άλλη εβδομάδα να παίξουμε με τον ΠΑΟ, αν και πια κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, χωρίς να έχουμε παίξει με τον Ηρακλή. Ανατρέπεται ο αγωνιστικός μας προγραμματισμός.»

Για την επίδραση των εξελίξεων στον Ολυμπιακό:
 
« Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός πέρα από το ότι ο προπονητής με τους παίκτες αισθάνονται πολύ άσχημα και είναι σοκαρισμένοι; Υπάρχει τρομακτική οργή στον κόσμο. Αυτά τα μηνύματα παίρνουμε. Τι θα κάνουμε; Πώς θα αντιδράσουμε σ’ αυτό; Έχουμε περάσει κι άλλες περιόδους. Με Χούντα να έχει διώξει τον Μπούκοβι και τον Σιδέρη. Αλλά εδώ βλέπω να φεύγουν όλοι…»

Για τις από εδώ και πέρα ενέργειες του Ολυμπιακού:
 
«Τι θέλετε να κάνουμε; Προσπαθούμε να πιέσουμε με κάθε τρόπο να εξηγήσουμε ότι είναι λάθος αυτό. Μη μου λέτε για τον κ. Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης δήλωσε πρόσφατα το πρόβλημα είναι οι Έλληνες. Θα συζητάμε τι είπε ο κ. Σαββίδης; Μπορεί να θέλει να φέρει τους κατοίκους του Ροστόφ εδώ, δεν ξέρω.

Μας ρωτάτε τι θα κάνουμε. Τι να κάνουμε; Κάθε μέρα έχουμε και ένα γεγονός που μας προλαβαίνει. Τι να κάνουμε; Να πάμε μόνοι μας στο Καυτανζόγλειο να παίξουμε; Θα πηγαίναμε Κυριακή πρωί, αλλάζαμε προγραμματισμό, ώστε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Σαν ερασιτεχνική ομάδα θα πηγαίναμε αυθημερόν. Αλλά… Θα κινηθούμε θεσμικά. Απ’ όσο ξέρω κλήθηκαν για μια συνάντηση οι ομάδες στη Λίγκα.

Αν έρθει η ΟΥΕΦΑ και πει σταματάνε όλα ποιος θα στεναχωρηθεί; Οι ομάδες που μέχρι πριν από δύο χρόνια δεν έπαιρναν άδεια; Το ποδόσφαιρο πρέπει ν’ αντιδράσει και θεσμικά.

Τι θα γίνει αν στο παιχνίδι ΠΑΟ-Φάρος στον τελικό του μπάσκετ οι 2.000 οπαδοί του Φάρου μπουκάρουν στο γήπεδο; Ο άλλος… Φάρος που είπε ο κ. Κοντονής, η ομοσπονδία του μπάσκετ, θα διακόψει και το κύπελλο; Σιγά σιγά ο κ.Κοντονής θα κλείνει όλες τις διοργανώσεις; Να τιμωρηθεί δηλαδή ο Ντομίνγκεζ ή π.χ. ο παίκτης της ΑΕΚ ο Πέκχαρτ; Αυτοί δεν τιμωρούνται; Όταν άνθρωποι από πολιτικούς χώρους έκαιγαν πλατείες έκλεισε κανένα κόμμα; Έβγαλε κανείς νόμο όταν καίνε την Αθήνα να κλείνουν τα κόμματα; Έκλεισε; Γιατί; Σε ποιο άλλο χώρο γίνεται αυτό; Πείτε μου…
 
Ο Ολυμπιακός –και το λέω επειδή έχει γίνει επικοινωνιακή εκμετάλλευση του πράγματος και είναι εύκολο να κάνουν κριτική από μακριά, δεν συναίνεσε να συνεχιστεί το ματς.  Ήταν δύσκολο να είσαι εκεί. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών για να τους πει να βγουν και να μη γίνει διακοπή. Μη φτάσουμε στο παράλογο. Η λογική λέει πως η γηπεδούχος ομάδα όταν εισβάλλουν οι οπαδοί τους στα γήπεδα λέει σφύρα καλέ μου άνθρωπε να έχουμε λήξη μην τιμωρηθούμε. Αυτό έκαναν σε επίπεδο ανθρώπων του πάγκου και της διοίκησης του ΠΑΟΚ που ήταν εκεί. Και οι παίκτες του ΠΑΟΚ παρακαλούσαν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Βοήθησαν πολύ και κάποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ φερθήκαν σαν άντρες με άλφα κεφαλαίο και μας βοήθησαν και την ώρα που έφευγαν οι παίκτες για τα αποδυτήρια. Ήρθαν οι διαιτητές και μας είπαν λοιπόν, παίζετε. Όταν λέει ο διαιτητής βγείτε τι να πούμε; Δεν βγαίνουμε; Επηρεάζεστε απο μια διαρροή του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει δημοκρατία στα ματς. Ό,τι πει ο διαιτητής είναι. Εμείς, για να δείτε την αντίδραση, την ώρα που υπάρχει το ποτήρι στον Σίλβα, λέμε όλοι να παίξουμε. Να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Στο δωμάτιο που ήταν τα μπαούλα των φροντιστών οι αστυνομικοί πήγαν κρατούμενους. Στα 3-4μ. μακριά από τα αποδυτήριά μας. Περίπου 40 άτομα. Είδα ιστοσελίδες να λένε για δήλωση-βόμβα του Ρομπέρτο ότι σκέφτεται να φύγει. Γιατί έκανε εντύπωση που είπε σκέφτομαι να φύγω; Θα έπρεπε να πει τι ωραία περνάμε; Όλοι θα φύγουν»

Για τον πόλεμο που κατά την άποψή του δέχεται ο Ολυμπιακός:
 
« Έχουν στηθεί επικοινωνιακοί μηχανισμοί να χτυπάνε τον Πρόεδρό μας, τον κ. Μαρινάκη για να φύγει από τον Ολυμπιακό. Στόχος είναι να φύγει ο Μαρινάκης, μη γελιόμαστε. Όταν είναι στο 70 και οι άλλοι στο 10 είναι λογικό να μην τον θέλουν. Αν έρθει π.χ. ένας Σαλιαρέλης ή ένας Μπανασάκης στον Ολυμπιακό όλα θα είναι καλά. Δεν θα τους πειράζει τίποτα. Έχουμε υποστεί τα πάνδεινα. Έχουμε προσπαθήσει για το ποδόσφαιρο. Δε γίνεται να είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι. Ο κ. Κοντονής πώς αποφασίζει να διακοπεί το Κύπελλο; Το έφερε από το σπίτι του στη Ζάκυνθο; Αποφασίζει να διακοπεί μια διαδικασία επαγγελματιών. Δε μιλάμε για σχολικό αθλητισμό όπου μπορεί να υπήρχε δικαιολογία γιατί π.χ. είναι πολλά τα κονδύλια.

Είμαστε οι μόνοι που αντιδράσαμε σ’ αυτόν τον νόμο τότε. Έπεσε ένας αναπτήρας στον Κουλιμπαλί. Εγώ λέω όχι αλλά ας δεχτούμε για την κουβέντα ότι έπεσε. Τιμωρηθήκαμε γι’ αυτό. Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποιο είναι το επικίνδυνο αντικείμενο; Π.χ. ότι το ποτήρι με τα παγάκια που έπεσε στον κ. Σίλβα στην Τούμπα δεν είναι επικίνδυνο; Στην Τούμπα επίσης έπεσε και φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής λοιπόν που ήθελε να καταστρέψει τον ΠΑΟΚ γιατί δεν το διέκοψε.

Στη Λεωφόρο είχαμε τραυματία ποδοσφαιριστή, είχε καεί ο Φινμπόγκασον. Ο Ολυμπιακός δεν πήγε και δεν είπε τίποτα. Απλά ότι έχει τραυματιστεί ο παίκτης μας. Καμία ομάδα δεν μπορεί να πει παίζουμε ή δεν παίζουμε. Μας είπαν στην Τούμπα βγείτε και παίξτε ένα λεπτό και βγήκαμε. Είναι ωραίες οι… καραμέλες γενικώς. Νομίζω ότι υπάρχει κόσμος που εκφράζει άποψη χωρίς να έχει αντικειμενική γνώση για το γήπεδο. Αφού λοιπόν το πρόβλημα είναι το πέναλτι και ο κόσμος του ΠΑΟΚ έβραζε για τον διαιτητή και έλεγε φύγετε, γιατί πριν από το ματς είχε επεισόδια; Γιατί σκοτωνόντουσαν; Γιατί πείτε μου; Το μυαλό μου πάει κι αλλού. Όπως πρέπει να πηγαίνει όλων των ανθρώπων. Έχουμε γίνει καχύποπτοι…»

Για τις συνθήκες που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση:

 
«Στον Ολυμπιακό υπάρχουν δύο συνθήκες που είναι ικανές να φέρουν την ισορροπία που λέτε. Πρώτον έχουμε σύγχρονο γήπεδο που βοηθάει πολύ από πλευρά υποδομών να ελεγχθεί. Καλύτερα φυσικά από άλλα γήπεδα. Δεν ξέρω πώς μπορούν να χειριστούν γήπεδα όπως η Λεωφόρος. Καταλαβαίνω ότι ΠΑΟ θέλει να παίζει εκεί επειδή είναι ιστορική του έδρα ωστόσο είναι αρχαίο γήπεδο και επικίνδυνο. Εμείς είμαστε οικογένεια. Φίλαθλοι, διοίκηση, ομάδα. Μια γροθιά. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Οι πιο σκληροπυρηνικοί μας οπαδοί λένε: «εμείς έχουμε να χάσουμε. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την ομάδα μας.

Αν θέλουν να μην υπάρξει πιθανότητα βίας, ας κάνουν το Κύπελλο με τα σχολεία της Αττικής. Τι σημαίνει διακόπτω το κύπελλο; Όλοι θίγονται. Κι αυτοί που έχουν αποκλειστεί θίγονται. Δεν θα πάρουν τίποτα από την τηλεόραση. Ουσιαστικά είναι τιμωρία και για τα Χανιά π.χ. και τον Αστέρα Τρίπολης που δεν παίζει πια στο Κύπελλο.

Όταν ο Ολυμπιακός παίζει ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή και ποδοβόλεϊ, να ξέρετε ότι στα δύσκολα θέλει τον κόσμο δίπλα του. Όχι στα εύκολα. Εμείς ήμασταν στα πολύ δύσκολα κοντά. Εκεί που θέλουν να μας γυρίσουν και ονειρεύονται. Ήταν «πέτρινα» χρόνια αλλά εμείς ήμασταν ατσάλινοι, όχι πέτρινοι. Έτσι είμαστε εμείς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.