Με Σαρλερουά η Ενεμπόν, με Οχσενχάουζεν η Ανζέρ

Η μάχη για τον τίτλο στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών (E.T.T.U. Cup) τώρα «φουντώνει».

Η μάχη για τον τίτλο στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών (E.T.T.U. Cup) τώρα «φουντώνει». Την κάνει πιο ενδιαφέρουσα η είσοδος στον προημιτελικό γύρο των τεσσάρων ομάδων, που τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές οι ομάδες συνεχίζουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ανεβάζουν το αγωνιστικό επίπεδο και κάνουν πιο δύσκολο βεβαίως και το έργο της Ενεμπόν και της Ανζέρ για διάκριση. Τα κλαμπ του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνηκληρώθηκαν στους διπλούς αγώνες της 8άδας με τη βελγική Σαρλερουά και τη γερμανική Οχσενχάουζεν αντίστοιχα.
 
Η πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η πολυνίκης του θεσμού Σαρλερουά αρκέστηκε στην 3η θέση στο γκρουπ C με συνολικό απολογισμό δύο νίκες και τέσσερις ήττες. Σε κάθε ευρωπαϊκό ματς την τριάδα της αποτελούσαν ο διαχρονικά κορυφαίος Βέλγος αθλητής Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο Κινέζος Τζιαν Τζουν Βανγκ και ο κινεζικής καταγωγής Ουκρανός Κου Λέι. Η πρώτη συνάντηση Σαρλερουά-Ενεμπόν θα γίνει μέσα Ιανουαρίου στο Βέλγιο και η ρεβάνς τέλη Φεβρουαρίου στη Γαλλία.
 
Η Οχσενχάουζεν αγωνίστηκε στο γκρουπ Β του Τσάμπιονς Λιγκ κι έμεινε στην 3η θέση, επίσης με δύο νίκες και τέσσερις ήττες. Τη βασική ομάδα των Γερμανών συγκροτούν ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια, ο Κροάτης Αντρέι Γκάσινα και ο Ρώσος Κιρίλ Σκάσκοφ. Η ομάδα του Γκιώνη θα υποδεχτεί την Οχσενχάουζεν στο Ανζέρ και θα δώσει τη ρεβάνς στη Γερμανία.
 
Η μεγάλη έκπληξη της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ έχει να κάνει με την Μπορούσια Ντίσελντορφ. Επηρεασμένη από την απουσία του Τίμο Μπολ στα τελευταία ματς και τη μέτρια αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Κριστιάν Σους μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, η σταθερή, τις τρεις τελευταίες χρονιές, κάτοχος του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου έμεινε έξω από τη συνέχεια! Τερμάτισε 3η στο γκρουπ Α και πέρασε στο E.T.T.U. Cup, όπου κληρώθηκε με τη γαλλική Λα Ρομάν.

Σε περίπτωση πρόκρισης η Ενεμπόν θα βρει στην 4άδα τη νικήτρια του αγώνα Λα Ρομάν-Μπορούσια Ντίσελντορφ, ενώ η Ανζέρ την ομάδα που θα επικρατήσει από την αναμέτρηση της τσέχικης Ελ Νίνο με τη γαλλική Σεστάς.

Τα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών θα γίνουν στο χρονικό διάστημα 13 με 16 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί 24 με 27 Φεβρουαρίου.
 
* Η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (www.ettu.org) δημοσίευσε τις πρόσφατες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Το σχετικό κομμάτι έχει τον τίτλο «Η Αναστασία Κοκκίνου νέα γενική γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας». Επισημαίνει ότι ο Δημοσθένης Μεσσήνης παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα για προσωπικούς λόγους και αναφέρει ολόκληρη τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες, ως ειδικός γραμματέας και ο Θεόδωρος Ραιδεστινός.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.